Αλί, αλί, μέσα η Καϊλή

Ελληνες που μπαΐλντισαν να ψάχνουν φθηνή στέγη στην πτωχή πατρίδα μας ζήλεψαν το κελί της Εύας εις τας βελγικάς φυλακάς…

Must Read

Ηταν συγκινητική η ανταπόκριση των αναγνωστών στη χθεσινή αναφορά της στήλης για τα βασανιστήρια στα οποία υπεβλήθη η μέχρι πρότινος ευρωπασόκα Εύα Καϊλή. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι οι φίλοι μας που, έχοντας απελπιστεί από την αναζήτηση στέγης στην Ελλάδα, ζήτησαν να μείνουν εκείνοι στο κελί της Καϊλή εις τας Βρυξέλλας. Δεν πρόκειται, πάντως, να επαναληφθούν από εδώ οι ευχές που έστειλε μερίς του κοινού στην έγκλειστη των Βρυξελλών, λόγω περιορισμών, τους οποίους επιβάλλουν η στενότης του χώρου αλλά και ποικίλες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Πάντως, ορισμένοι απόρησαν με τη χθεσινή αναφορά της στήλης για την ομιλία της Εύας Καϊλή στο , η οποία είχε κάνει μεν εντύπωση πανευρωπαϊκά, αλλά από τα ελληνικά, ευρείας απήχησης ΜΜΕ μόνο η «δημοκρατία» αντελήφθη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτή την υπόθεση και τη σχολίασε σε πρωτοσέλιδο θέμα της στις 24/11/2022 (βλ. εικόνα).

Μια και πρόκειται για ιστορικής σημασίας ομιλία, παρατίθεται ως έχει: «Σήμερα το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας είπε ότι το Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα στην κατάργηση του συστήματος καφάλα και στη μείωση του κατώτατου μισθού. Παρά τις προκλήσεις, όπου ακόμα και ευρωπαϊκές εταιρίες αρνούνται να εφαρμόσουν αυτούς τους νόμους, αφοσιώθηκαν σε ένα όραμα από επιλογή και ανοίχτηκαν στον κόσμο. Κι όμως, κάποιοι εδώ ζητούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ και κατηγορούν όσους τους μιλούν ή σχετίζονται μαζί τους για διαφθορά. Ωστόσο, αγοράζουν το φυσικό αέριό τους κι έχουν εκεί τις εταιρίες τους που κερδίζουν δισεκατομμύρια».

Από όσα έχουν έρθει μέχρι τώρα στο φως καθίσταται βέβαιο ότι η Εύα Καϊλή, αυτή η μαχήτρια της ιερής υπόθεσης του σοσιαλισμού, εξεφώνησε αυτή τη μνημειώδη ομιλία όχι έχοντας ιδιοτελείς σκοπούς, αλλά διότι το φουκαριάρικο το Κατάρ το άξιζε. Είναι μια χώρα όπου ανθεί η ελευθερία και τα εργασιακά δικαιώματα είναι απολύτως σεβαστά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άρειος Πάγος: «Ο Ηλίας Κασιδιάρης, πραγματικός αρχηγός του κόμματος Σπαρτιάτες»

Η ποινική δίωξη σε βάρος των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών για εξαπάτηση της Βουλής και των ψηφοφόρων ήταν ο...

More Articles Like This