Γείτονα, είμαστε όλοι μαζί σου!

Οποιος τέτοιες στιγμές σκέφτεται την προαιώνια αντιπαλότητα με την Τουρκία είναι μικρόψυχος και ηλίθιος. Λάθος: Είναι παλιάνθρωπος!

Must Read

Παρακολουθώντας το τρομακτικό που συνέβη – συμβαίνει στην Τουρκία δεν μπορεί να υπάρχει ούτε ένα ανθρώπινο ον που να μη σηκώνει τα χέρια ψηλά για να παρακαλέσει τον Υψιστο να βοηθήσει τους βασανισμένους στη γείτονα και τη Συρία.

Οποιος τέτοιες στιγμές σκέφτεται την προαιώνια «αντιπαλότητα» με την Τουρκία είναι μικρόψυχος και ηλίθιος. Λάθος: Είναι παλιάνθρωπος! Μπροστά σε αυτές τις τραγωδίες ο άνθρωπος δεν έχει ταυτότητα, εθνικότητα, παρά μόνο ανθρωπιά. Αντιλαμβάνεται ότι απέναντι στη φύση και την μήνιν της είμαστε όλοι μικροί και ίσοι.

Οι ανόητες και επικίνδυνες κραυγές που προηγήθηκαν -«θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα» κ.λπ.- είναι μόνο για το καλάθι των αχρήστων και τη λήθη της μνήμης. Ο ελληνικός λαός είναι δίπλα στον τουρκικό λαό. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει, οφείλει να είναι δίπλα στην τουρκική κυβέρνηση και να την βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί. Είμαι σίγουρος ότι θα το πράξει. Γιατί ανεξάρτητα από τις πολιτικές ή εθνικές διαφορές η Ελλάδα έχει αποδείξει πως στα ανθρώπινα, στα μεγάλα είναι ουσιαστικά παρούσα.

Οι γείτονες τους επόμενους μήνες θα προσπαθούν καθημερινά να μαζέψουν τα κομμάτια τους, οι άνθρωποι θα παλεύουν με τον πόνο για τον χαμό των δικών τους και ταυτόχρονα με την ανάγκη να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους μέσα από τους τόνους των ερειπίων. Η Τουρκία θα μοχθεί να βγει από τη φρίκη και θα χρειαστεί βοήθεια σε όλα τα επίπεδα. Ο πολιτισμένος κόσμος οφείλει να σταθεί αρωγός με πράξεις, όχι με λόγια.

Η φύση «φώναξε» πως οι κυβερνήσεις μπορεί να «πλακώνονται» μεταξύ τους επειδή η μία πήρε 10 αεροπλάνα περισσότερα από την άλλη, μπορεί να χρησιμοποιούν την προαιώνια «έχθρα» για ψηφοθηρικούς λόγους, όμως όταν εκείνη αποφασίσει να χτυπήσει, όλοι είμαστε απέναντί της μικροί και ίσοι. Στη μανία του Εγκέλαδου δεν υπάρχουν άλλα «όπλα» πέρα από ένα χέρι βοήθειας που θα δώσει ο Ελληνας στον Τούρκο και ο Τούρκος στον Ελληνα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν πρέπει να σκύψει πάνω από τον βασανισμένο τουρκικό λαό και να αφήσει στην άκρη κάθε άλλη ρητορική. Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να «λησμονήσει» τις προηγούμενες προκλήσεις του Τούρκου προέδρου και να λειτουργήσει ως «σημαιοφόρος» της ελληνικής αλληλεγγύης. Αυτή την ώρα, είμαστε όλοι στο πλευρό της Τουρκίας και της Συρίας.

ΥΓ.: «Θυμάμαι τον Βασίλη Βέργη, από τα μικρόφωνα του Sport Fm επί Καραμανλή, να προπαγανδίζει κι αυτός κατά της τότε κυβέρνησης, αναπαράγοντας τα ψεύδη και τις συκοφαντίες του ΠΑΣΟΚ. Τώρα τον βλέπω να αρθρογραφεί στο newsbreak του Φιλιππάκη. Πόσο πιο χαμηλά θα πέσετε;»

Τούτο το… μοναδικής ευφυΐας tweet ανέβηκε πρόσφατα από κάποιον που υπογράφει «Πυρήνας Υποστηρικτών Κώστα Καραμανλή». Και έχει τη φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού.

Πώς θα… μπορούσε, αλήθεια, να συμβεί αυτό; Πήγα στον Sport Fm τον Μάιο του 2015 και έφυγα τον Νοέμβριο του 2021. Ηταν… κυβέρνηση εκείνο το χρονικό διάστημα ο Κώστας Καραμανλής; Απ’ όσο θυμάμαι, ολοκλήρωσε την πρωθυπουργική του θητεία το 2009! Αυτοί οι ανώνυμοι γελοίοι του διαδικτύου με τέτοιου είδους ασύστολα ψέματα προσβάλλουν πάνω απ’ όλα τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό. Ας τους το… ψιθυρίσει κάποιος νοήμων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στη συμβολή στη συμβολή των οδών Εγνατία με Εθνικής Αμύνης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, παρασύρθηκε από δίκυκλο ένας τροχονόμος....

More Articles Like This