Facebook και CIA

Must Read

Σαν σήμερα το 2004 «γεννήθηκε» το facebook και γι’ αυτό γίνεται μια μικρή αναφορά στους… δεσμούς που το ενώνουν με το αμερικανικό κράτος

(κεντρική φωτό, από αριστερά: Πίτερ Τιλ, Τζέιμς Μπράιερ, Γκίλμαν Λούι)

Ιδρυτής του facebook είναι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Πρώτος στρατηγικός επενδυτής στα γεννητούρια του facebook ήταν ο Πίτερ Τιλ, ο οποίος επένδυσε 500.000 δολάρια για τη σύσταση της εταιρίας.

O Τιλ έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην εταιρία PayPal (προέκυψε από τη συγχώνευση της Confinity, που ίδρυσε ο Τιλ, με την Χ.com, που ίδρυσε ο Ιλον Μασκ). Επίσης, ο Τιλ είναι συνιδρυτής της Palantir Technologies, εταιρίας συγκέντρωσης και επεξεργασίας «μεγάλων δεδομένων», που συνεργάζεται στενά με τη CIA, το Πεντάγωνο και υπηρεσίες του αμερικανικού δημοσίου, οι οποίες ενδιαφέρονται για… πληροφορίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Palantir Technologies συνεργάζεται στενά με την ουκρανική κυβέρνηση στον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Στον δεύτερο γύρο της χρηματοδότησης που έλαβε η Facebook Inc., ύψους 12.700.000 δολαρίων, συμμετείχε η Accel Partners, με πρωτοβουλία του μάνατζερ (της Accel) Τζέιμς Μπράιερ, ο οποίος έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Facebook Inc. Στο παρελθόν ο Μπράιερ ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας National Venture Capital Association. Στο Δ.Σ. της National Venture Capital Association μετείχε και το «παιδί θαύμα» της κοινότητας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ο Γκίλμαν Λούι, ο οποίος ξεκίνησε από τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ηλεκτρονικών παιχνιδιών και έφτασε να γίνει διευθύνων σύμβουλος της In-Q-Tel, εταιρίας που ίδρυσε η CIA με στόχο, μεταξύ άλλων, την… εξόρυξη πληροφοριών μέσω του διαδικτύου! Το όνομα του Γκίλμαν Λούι υπάρχει σε πολύ γνωστά βιντεοπαιχνίδια, όπως το «Falcon 4.0», το «Crisis in the Kremlin», το «Super Tetris», το «Tank: The M1A1 Abrams Battle Tank Simulation» και το «F16 Fighting Falcon».

H In-Q-Tel αυτοπροσδιορίζεται ως μια μη κερδοσκοπική εταιρία και όσον αφορά την ιστορία της μας ενημερώνει ότι «η In-Q-Tel ιδρύθηκε το 1999, καθώς η παγκόσμια τεχνολογική εξέλιξη βρίσκεται σε εξέλιξη… το διαδίκτυο είναι ευρέως διαθέσιμο, οι εφαρμογές για κινητά ξεκινούν και η ψηφιακή επανάσταση έφτασε. Η CIA και οι κυβερνητικές υπηρεσίες, κάποτε ηγέτες της καινοτομίας, αναγνωρίζουν ότι υστερούν σε τεχνολογίες αιχμής, καινοτομίες και επιρροή, που προέρχονται από τη Silicon Valley και όχι μόνο. Συνδυάζοντας τις γνώσεις ασφαλείας της κυβέρνησης με την περιέργεια της Silicon Valley, γεννιέται η In-Q-Tel».

Φυσικά, όλα τα παραπάνω είναι απλές συμπτώσεις και αν υποπτεύεστε τίποτε πρακτόρικο, είστε ντιπ «ψεκασμένοι» και συνωμοσιολόγοι.

Διαβάστε επίσης: Facebook και CIA II

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ και το μπάχαλο με τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα

Τα τρία πέναλτι που έπιασε ο... Μέγας Κωνσταντίνος Τζολάκης στην Κωνσταντινούπουλη στον αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ μπορεί να δίνουν...

More Articles Like This