Facebook και CIA II

Οτιδήποτε δεν αρέσει στους επικυρίαρχους αποκαλείται «θεωρία συνωμοσίας» μέχρι να αποδειχτεί. Τότε αλλάζει όνομα και γίνεται «λαϊκισμός»

Must Read

Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος στα «γενέθλια» του facebook (5 Φεβρουαρίου 2004) αναφέρθηκαν οι άμεσοι και έμμεσοι δεσμοί των πρώτων, βασικών χρηματοδοτών του με τη CIA, το Πεντάγωνο και γενικά με την αμερικανική κυβέρνηση. Εδώ θα γίνει λόγος για το πρόγραμμα που αντικατέστησε.

Μια θεωρία συνωμοσίας που έχει ευρεία απήχηση στο διαδίκτυο είναι πως το facebook αποτελεί τη φυσική συνέχεια ενός προγράμματος, που έγινε γνωστό ως TIA (Total Information Awareness – Απόλυτη Επίγνωση Πληροφοριών). Αυτό είχε σχεδιαστεί από το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ με στόχο τη συλλογή και ταυτόχρονη επεξεργασία τεράστιου όγκου προσωπικών δεδομένων και πληροφοριών των πολιτών. Αν και ήταν ένα από τα πολλά απόρρητα σχέδια που βρίσκονταν εν εξελίξει, πληροφορίες για αυτό δημοσιεύτηκαν στα ΜΜΕ τον Φεβρουάριο του 2003.

Η κοινή γνώμη δεν καλοδέχτηκε το γεγονός ότι η κυβέρνηση θα συγκέντρωνε πολλές, απολύτως προσωπικές πληροφορίες για… δικαίους και αδίκους, και θεωρήθηκε ότι οι ΗΠΑ δεν απείχαν πολύ από το να μεταβληθούν σε αστυνομικό κράτος. Επισήμως, το πρόγραμμα TIA ματαιώθηκε – για την ακρίβεια, άλλαξε προσανατολισμό και ονομασία. Εγινε Terrorism Information Awareness (Επίγνωση Πληροφοριών για την Τρομοκρατία) και υπάγεται στο Information Awareness Office (IAO – Γραφείο Επίγνωσης Πληροφοριών). Ανεπισήμως, ίσως η πρώτη εκδοχή του TIA να συνεχίζεται, έχοντας μεταμφιεστεί όχι σε απόρρητο, αλλά σε εντελώς «ανοιχτό» πρόγραμμα.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το ΤΙΑ ήταν δημιούργημα του της DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency – Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Αμυντικών Προγραμμάτων), μιας από τις πολλές υπηρεσίες του υπουργείου Αμυνας. Διευθύντρια στο ΤΙΑ ήταν η Δρ Ανίτα Τζόουνς, η οποία ήταν παλιά γνώριμη με τον Γκίλμαν Λούι που αναφέραμε προηγουμένως. Και οι δυο συνεργάζονταν στο Δ.Σ. της In-Q-Tel, της εταιρίας που ίδρυσε η CIA.

H κυρία Τζόουνς στο παρελθόν είχε συνεργαστεί και με τον Τζέιμς Μπράιερ, ο οποίος ήταν από τους πρώτους χρηματοδότες του facebook. Η Τζόουνς και ο Μπράιερ είχαν βρεθεί στο Δ.Σ. της BBN Technologies, μιας από τις εταιρίες που είναι υπεύθυνες για την ανάπτυξη της τεχνολογίας του Διαδικτύου!

Και αυτές οι «συναντήσεις» και συνεργασίες πρέπει να ήταν 100% συμπτωματικές. Οποιος πιστεύει το αντίθετο είναι και συνωμοσιολόγος και λαϊκιστής και ψεκασμένος.

Διαβάστε επίσης: Facebook και CIA

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την μονταζιέρα στα Τέμπη – Ο ρόλος του γνωστού «τυχαίου επιβάτη»

Νέα στοιχεία για τις μονταρισμένες συνομιλίες στα Τέμπη ανάμεσα στον σταθμάρχη Λάρισας και τους μηχανοδηγούς την μοιραία νύχτα. Ρεπορτάζ...

More Articles Like This