Ορθοπολιτική πυρά βιβλίων

Τώρα τα έργα των συγγραφέων δεν τα καίνε (για την ώρα). Απλώς αλλάζουν το περιεχόμενό τους

Must Read

Ένα από τα πιο προβεβλημένα θύματα της επέλασης της νεοταξικής ορθοπολιτικής φρενίτιδας είναι ο 007, ο χαρακτήρας του πράκτορα Τζέιμς Μποντ, τον οποίο δημιούργησε ο Αγγλος συγγραφέας Ιαν Φλέμινγκ.

Ο τίτλος στο άρθρο της βρετανικής εφημερίδας «The Guardian» δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για το μέλλον της ελευθερίας του λόγου στον πλανήτη: «Τα μυθιστορήματα του Τζέιμς Μποντ θα επανεκδοθούν αφού θα αφαιρεθούν οι φυλετικές αναφορές». Στο κείμενο του άρθρου διαβάζουμε τα εξής ανατριχιαστικά: «Τα μυθιστορήματα του Τζέιμς Μποντ του Iαν Φλέμινγκ πρόκειται να επανεκδοθούν χωρίς πλέον να περιλαμβάνουν μια σειρά από φυλετικές αναφορές, ενώ θα συνοδεύονται και από δήλωση αποποίησης ευθύνης ότι τα βιβλία ενδέχεται να χρησιμοποιούν όρους συμπεριφορών “που θεωρούνται προσβλητικοί από σύγχρονους αναγνώστες”».

Η μόνη αντίδραση σε αυτά είναι αφενός η έμπρακτη αποδοκιμασία του βιασμού της σκέψης και του λόγου των συγγραφέων. Να μην αγοραστεί ούτε μισό αντίτυπο από έργα του εκδοτικού οίκου που θα προβεί σ’ αυτή την αθλιότητα να λογοκρίνει συγγραφέα αλλάζοντας τα φώτα στα έργα του ενώ εκείνος είναι νεκρός και δεν μπορεί να αντισταθεί.

Επιπλέον, η ουσιαστικότερη αντίδραση είναι η προμήθεια των αυθεντικών εκδόσεων αλλά και ο εφοδιασμός κάθε οικίας με τα έργα των κλασικών συγγραφέων (Oμηρος, Πλάτων, Αριστοτέλης, Θουκυδίδης, Ηρόδοτος κ.ά.) και της Καινής Διαθήκης που ήδη έχουν μπει στο στόχαστρο της παγκοσμιοποιητικής τυραννίας.’

Για κάθε έργο που λογοκρίνεται να αγοράζονται πέντε βιβλία, περιοδικά και εφημερίδες που βρίσκονται εκτός του… επιτρεπόμενου πεδίου. Η στήριξη του πνευματικού αντάρτικου είναι το Α και ίσως και το Ω στη μάχη εναντίον του αυταρχισμού.

Αν δεν κάνουμε σοβαρά έργα για να προστατεύσουμε ό,τι θεωρούμε εμείς σοβαρό και αξιοσέβαστο. δεν θα περάσει πολύς καιρός που θα φυλακιζόμαστε προληπτικά επειδή η ανάλυση των ιδεών μας θα θεωρείται αρκετό αποδεικτικό στοιχείο για μελλοντική ενοχή μας στο αδίκημα της αμφισβήτησης της εννόμου τάξεως. Εδώ μας υποχρεώσανε να μασκοφορεθούμε όταν βαδίζαμε μόνοι στις ερημιές, στις προληπτικές συλλήψεις και τις καταδίκες θα διστάσουν;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Έκοψαν» κόμματα από τις ευρωεκλογές και επέτρεψαν να συμμετέχει το «ΚΙΕΦ» που μιλάει για «τουρκική μειονότητα»!

Ήταν στις ευρωεκλογές του 2014 η πρώτη φορά που το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ), μετεξέλιξη του κόμματος...

More Articles Like This