Ο τυχόν δημαρχίσκος

Must Read

Το πήγε πίσω η τραγωδία στα Τέμπη, αλλά είναι διαχρονικό. Είχαμε αναφέρει παλιότερα τη ρήση του Γεωργίου Παπανδρέου «Δεν μπορεί ο τυχόν δημαρχίσκος να καθορίζει την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος», που αναφερόταν σε… αντιστασιακή δράση δημάρχου κατά του 6ου Αμερικανικού στόλου!

Δυστυχώς στις μέρες μας είχαμε παρόμοια περιστατικά όταν ο περιφερειάρχης Ηπείρου κατήργησε την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση για την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων από τους Τούρκους (έχει σημασία στις μέρες μας να πανηγυρίζουμε από ποιους απελευθερώθηκαν περιοχές της πατρίδος μας), με αφορμή τον θάνατο του δημάρχου της πόλεως, και από την άλλη ο δήμαρχος Ξάνθης, με αφορμή… τίποτα, να κλείνει τα σχολεία για να… παρακολουθήσουν οι μαθητές τη συναυλία ενός τραγουδιστή.

Δύο περιπτώσεις που θα πρέπει να εξετάσει η Πολιτεία (η ποια;), διότι αύριο ο «πρώτος τυχόν δημαρχίσκος» μπορεί να απαγορεύσει εντελώς την παρέλαση, επειδή ο Πούτιν μίλησε υποτιμητικά για τον Ζελένσκι ή επειδή ακυρώθηκε γκολ της τοπικής ομάδας, με τη δεύτερη περίπτωση να είναι πολύ πιθανή στις μέρες μας.

Οι παραπάνω αποφάσεις δημιουργούν κακό προηγούμενο και ο κίνδυνος να δούμε στο μέλλον έως και (περισσότερο…) κωμικές αποφάσεις είναι φανερός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύνοδος Κορυφής: Εν μέσω τουρκικών προκλήσεων ο Μητσοτάκης «βλέπει» πρόοδο στο Κυπριακό

Την ώρα που η Άγκυρα αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, εκδίδει NAVTEX και ανεγείρει εκ νέου θέμα αποστρατιωτικοποιήσης...

More Articles Like This