Ποιοι είναι τέλος πάντων τα «άκρα»;

Οταν ο κ. Τζαβάρας φώναξε το 2017 στον τότε πρωθυπουργό «Τι είδους έρευνα γίνεται στα πανεπιστήμια; Το μόνο που γίνεται εκεί είναι να κατασκευάζουν μολότοφ», ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να απαντήσει με αστειάκι: «Και τι κακό έχουν οι μολότοφ;»

Must Read

Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης
Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι Έλληνας αξιωματικός εν αποστρατεία, πρώην πράκτορας της ΕΥΠ και μετέπειτα συγγραφέας και γεωστρατηγικός αναλυτής

Είναι πολύ δύσκολο και δεν θέλεις να πιστέψεις ότι η χώρα διοικείται από πολιτικά ανόητους, όμως έρχεται η σκληρή πραγματικότητα και το αποδεικνύει, και μάλιστα περίτρανα.

Δεν θα βάλουμε σειρά τις πολιτικές ανοησίες κυβερνήσεων που οδήγησαν σε άλλο ένα έγκλημα, αυτό των Τεμπών. Αυτό το κάνουν άλλοι, που γνωρίζουν λεπτομέρειες για το θέμα. Εμείς θα μείνουμε στον πολιτικο-επικοινωνιακό χειρισμό αυτής της τραγωδίας. Πρώτα επιχείρησαν να παρουσιάσουν τον θάνατο 57 ανθρώπων, και μάλιστα προτού καν αρχίσει η ταφή των σορών, περίπου ως… ευκαιρία να αποκτήσουμε ασφαλή σιδηρόδρομο.

Την απάντηση σ’ αυτή την αθλιότητα έδωσαν ένας διασωθείς και ο πατέρας ενός παιδιού που έχασε τη ζωή του στη σύγκρουση. Κι όμως, ο ένας από τους δημοσιογράφους που πρόβαλε αυτό το υβριστικό και καταστροφικό επιχείρημα συνεχίζει να το υπερασπίζεται, παρά την καθολική κατακραυγή.

Οταν δεν «έπιασε» αυτό το επιχείρημα και όταν ήλθαν αντιμέτωποι με την καθολική αντίδραση των πολιτών, έβγαλαν στο προσκήνιο άλλο σενάριο. Με άρθρα και παρεμβάσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης οι «γνωστοί άγνωστοι» άρχισαν να αναφέρονται στα «άκρα» και στον κίνδυνο να ενισχυθούν, απειλώντας την… καθεστηκυία τάξη.

Δεκάδες τα άρθρα και οι παρεμβάσεις. Είναι αλήθεια ότι η χώρα έζησε περιπέτειες από την ενίσχυση των άκρων στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης που οδήγησε στα Μνημόνια. Ζήσαμε πολιτικές ανατροπές, που όχι μόνο δεν βοήθησαν τη χώρα, αλλά την έσπρωξαν πιο βαθιά στον γκρεμό της χρεοκοπίας και της διεθνούς ανυποληψίας.

Σύνορα «ξέφραγο αμπέλι», συνεχής εξευτελισμός στις Βρυξέλλες, στο Βερολίνο και το Παρίσι στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τα Μνημόνια, συνεχής επιδείνωση του εξωτερικού χρέους της χώρας, αναγνώριση της ανύπαρκτης «μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας» με την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψαν Τσίπρας και Κοτζιάς αλλά «βόλεψε» και το δίδυμο Ντόρας – Κυριάκου, υπογραφή του τουρκολιβυκού μνημονίου, εμφάνιση του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», εισβολή στη, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, ελληνική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ του «Oruc Reis», ανήκουστη δήλωση από πλευράς του υπερυπουργού κ. Γεραπετρίτη, που ανέλαβε να λύσει το «πρόβλημα σιδηρόδρομοι», ότι η κόκκινη γραμμή της Ελλάδας είναι τα 6 ν.μ., δίνοντας έτσι το ελεύθερο στην Τουρκία να αλωνίζει στις ελληνικές θάλασσες πέραν των 6 ν.μ., τμηματική οριοθέτηση ΑΟΖ – υφαλοκρηπίδας με Αίγυπτο, μέχρι 28o Μεσημβρινό, αφήνοντας ανοιχτή διάπλατα την πόρτα στην Τουρκία να διεκδικήσει κάτι που δεν δικαιούται, με βάση τον Χάρτη της Σεβίλης, λεηλασία του αλιευτικού πλούτου της Ελλάδας από τουρκικά αλιευτικά, μέχρι και 500 μέτρα από τις ελληνικές ακτές, συνεχείς υπερπτήσεις επανδρωμένων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από κατοικημένα και ακατοίκητα νησιά του Αιγαίου και πόσα άλλα…

Το δυστύχημα των Τεμπών πολύ απλά είναι η συνέχεια όλων όσα αναφέρθηκαν και πόσων άλλων, αποτέλεσμα της κακής λειτουργίας του ελληνικού κράτους, ένεκα της κομματικοκρατίας, της οικογενειοκρατίας, του καπελώματος της Δικαιοσύνης από τους πολιτικούς, του κομματικού συνδικαλισμού, της διαφθοράς πολιτικών και κρατικών αξιωματούχων, που έχει φτάσει μέχρι και τους… κλητήρες.

Ολα αυτά μπορεί κανείς άνετα να τα εντοπίσει στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι σιδηρόδρομοι, που οδήγησε νομοτελειακά στο δυστύχημα των Τεμπών.

Ολα τα παραπάνω είναι ακραίες καταστάσεις και, φυσικά, όσοι είναι υπεύθυνοι και υπερασπιστές τους είναι ακραίοι. Αυτοί είναι ακραίοι και όχι οι πολίτες που εντοπίζουν την παθογένεια του πολιτικού συστήματος και του κράτους.

Το ζήτημα είναι οι πολίτες να βρουν τρόπους να εκφραστούν για να μην καπελώνονται από προβοκάτορες που δίνουν το δικαίωμα στους πραγματικούς ακραίους δολιοφθορείς της πατρίδας μας να μιλούν για «άκρα». Ηδη η καταστροφή του μνημείου που έχει στηθεί για τους νεκρούς της Marfin, που δολοφόνησαν αριστεριστές με μολότοφ, τις οποίες ο κύριος Τσίπρας έσπευσε να «αθωώσει»!

Για να μη μας διαφεύγει με ποιους έχουμε να κάνουμε, να υπενθυμίσουμε το περιστατικό που έγινε στη βουλή. Ηταν η στιγμή που το 2017, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, γινόταν λόγος για τον νόμο για την Παιδεία, όταν ο κ. Τζαβάρας φώναξε στον Πρωθυπουργό: «Τι είδους έρευνα γίνεται στα πανεπιστήμια; Το μόνο που γίνεται εκεί είναι να κατασκευάζουν μολότοφ».

Ακουσε τη λέξη «μολότοφ» ο κ. Τσίπρας και αποφάσισε να απαντήσει με αστειάκι στον κ. Τζαβάρα: «Και τι κακό έχουν οι μολότοφ;» Ο κ. Τζαβάρας απάντησε αμέσως: «Τι κακό; Καίνε κόσμο». Για να απαντήσει ο κ. Τσίπρας με ένα ευφυολόγημα που μιλάει από μόνο του: «Εξαρτάται σε ποια μεριά είσαι όταν πέφτουν οι μολότοφ. Εκεί που τις ρίχνουν ή εκεί που πέφτουν;»

Αυτοί είναι οι ακραίοι λοιπόν, που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους έχουν απαξιώσει το κράτος και την Ελλάδα, αυτοί είναι οι ακραίοι, που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους οδήγησαν στον θάνατο 57 νέους ανθρώπους, ακραίοι είναι οι… κονδυλοφόροι που διακινούν τη θεωρία της ενίσχυσης των άκρων για να φοβίσουν τον κόσμο και να τον κάνουν να μην αντιδρά και να μην καταγγέλλει την πορεία προς το θάνατο.

Ενδεικτικό δε της ανηθικότητάς τους είναι το γεγονός ότι, ενώ γνωρίζουν ότι η αντίδραση του κόσμου έχει να κάνει με τη δική τους αποτυχία, βάζουν τους κονδυλοφόρους να διακινούν την απειλή των άκρων, όταν οι ίδιοι έχουν αποδείξει ότι είναι τα άκρα.

Φυσικά, υπάρχει ένα θέμα μετασχηματισμού αυτής της καθολικής αντίδρασης και της οργής του κόσμου σε κάτι δημιουργικό για την Ελλάδα. Ομως αυτό δεν έρχεται ούτε με επιφοίτηση ούτε με σωτήρες.

Η ίδια η κοινωνία, αν θέλει να ζήσει, αν θέλει να μην καλείται να θάψει και να θρηνήσει κάθε φορά τα θύματα του συστήματος που προαναφέραμε, πρέπει να αναζητήσει και να βρει μόνη της τη λύση και ταυτόχρονα να αυτοπροστατευτεί από επικίνδυνα στοιχεία που ψαρεύουν σε θολά νερά.

Ειδάλλως, πολύ απλά θα περιμένουμε την επόμενη καταστροφή, για να ξαναβγούν οι κονδυλοφόροι του συστήματος να μιλούν για «άκρα» και να ασχημονούν, λέγοντας ότι η καταστροφή είναι ευκαιρία…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Μητσοτάκη: Το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»!

«Παραδέχτηκε και επισήμως για πρώτη φορά το μπάζωμα, αλλά μας είπε ότι έγινε για καλό σκοπό» τονίζει, μεταξύ άλλων,...

More Articles Like This