Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρουν αυτοί;

Must Read

Υπάρχουν δύο λαϊκές ρήσεις οι οποίες εκφράζουν απόλυτα αυτό που βιώνουμε μετά την τραγωδία-μαζική δολοφονία των Τεμπών. 1. Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρουν αυτοί; 2. Με όσα πράττουν και λένε ντράπηκε και η ντροπή.

Οποια κι αν διαλέξετε, «μέσα» θα είστε. Κι επειδή, ειδικά αυτές τις μέρες, οφείλουμε να μιλάμε συγκεκριμένα και κυρίως να μην ξεχνάμε, ας σταχυολογήσουμε ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά που «εκφράζουν» τη συμπεριφορά μιας κυβέρνησης-ντροπή:

– Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης: Στην πρώτη του αναφορά-διάγγελμα μετά την τραγωδία μίλησε για «ανθρώπινο λάθος», δίνοντας την κατεύθυνση στα φίλια ΜΜΕ – δημοσιογράφους ώστε να αρχίσουν να παίζουν αποκλειστικά την κασέτα «φταίει ο σταθμάρχης». Μετά, αφού οι επικοινωνιολόγοι του είπαν ότι ο κόσμος βράζει, άλλαξε πλευρά στην κασέτα και ζήτησε «συγγνώμη». Ξέρετε, από εκείνη που, όταν βγήκε, χάθηκε το φιλότιμο. Η κατάληξη ήταν μια αισχρή προσβολή στη μνήμη των θυμάτων με την «κοστολόγηση» που αφορά την απόφαση για αποζημιώσεις, θέσεις στο Δημόσιο, χάρισμα δανείων. Πραγματικά ντράπηκε και η ντροπή.

– Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής λίγες ημέρες πριν από την τραγωδία έλεγε με στόμφο στη Βουλή: «Ντροπή σας να αμφισβητείτε την ασφάλεια των τρένων». Μετά το δυστύχημα εμφανίστηκε βουρκωμένος, λίγες ώρες αργότερα παραιτήθηκε ως «έχων πολιτική ευθιξία» και «αναλαμβάνοντας την αντικειμενική πολιτική ευθύνη», αλλά δύο ημέρες μετά έγινε γνωστό ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Αναρωτήθηκε μάλιστα: «Γιατί να χρεωθώ τα εγκληματικά λάθη των προηγουμένων;» Αξιομνημόνευτος χοντροπετσισμός.

– Ο νυν και αεί «εκφραστής» της σημερινής κυβέρνησης στα τηλεοπτικά πάνελ Αδωνις Γεωργιάδης ομολόγησε με κυνισμό ότι έπαιζαν κορόνα γράμματα τις ζωές των Ελλήνων μόνο και μόνο για να μη χάσουν λεφτά οι Ιταλοί επιχειρηματίες της Hellenic Train. «Είσαι ο υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις ”έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα;”» ήταν η ατάκα του και δυστυχώς έως σήμερα δεν έχει παρέμβει η Δικαιοσύνη να τον καλέσει για αυτή την, επαναλαμβάνω, κυνική ομολογία.

– Ο εκτελών χρέη υπουργού Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα γίνει επανεκκίνηση των τρένων «υπό όρους απόλυτης ασφάλειας»! Οπως πλέον γνωρίζουμε, για να μιλάμε για όρους «απόλυτης ασφάλειας» πρέπει να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει το περιβόητο σύστημα τηλεδιοίκησης το οποίο πηγαίνει από τον Αννα στον Καϊάφα των κυβερνήσεων εδώ και χρόνια δίχως αποτέλεσμα. Ο Γεραπετρίτης, όμως, θα ξαναβγάλει τα τρένα στην κυκλοφορία με δήθεν ασφάλεια στα τέλη Μαρτίου! Κανονικό δούλεμα μέσα στα μούτρα μας.

– Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης πέτυχε το θαύμα πριν από το Πάσχα: λειτούργησε μόνος του το μετρό της Θεσσαλονίκης. Δίχως καμία αιδώ, μιλώντας στο ΒΒC, είπε ότι το μετρό στη συμπρωτεύουσα ««Ιt’s up and running»! Μετά, για να το… μαζέψει, δήλωσε ότι φταίνε τα αγγλικά του. Για το πρωτοφανές ρεζιλίκι και τα ψέματα Μηταράκη σε ένα από τα μεγαλύτερα ΜΜΕ παγκοσμίως η κυβέρνηση ουδόλως σκοτίστηκε.

Τα παραπάνω είναι μόνο κάποια απ’ όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Προσθέστε τους «Ψαριανούς», το «πιο κάτω το κεφάλι, πρόεδρε», τα δημοσιογραφικά δεκανίκια ξεφτίλας και τόσα άλλα που συνθέτουν τούτο το «κυβερνητικό παζλ ντροπής» που
βιώνει ο ελληνικός λαός. Δυστυχώς όμως το αίσθημα ευθύνης, ειλικρίνειας και συναίσθησης δεν πωλείται για να το αγοράσουν οι σημερινοί κυβερνώντες. Σε αυτό το… deal απέτυχαν!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας ηλικιωμένος, που ως θαμώνας καφετέριας στην Καβάλα «έλουζε» με χυδαία...

More Articles Like This