Ρετζέπ Ταγίπ, βάστα γερά!

Πρέπει να ενώσουμε τις προσευχές μας, ώστε ο Αλλάχ και ο Ρεσούλης του να τον πακτώσουν στην προεδρία των μεμέτηδων, μέχρι που να κάνει όλη την Τουρκία σαν δρόμο που του περνάνε καλώδια...

Must Read

Εχω γράψει πως υπερασπίζομαι το δικαίωμα των Τούρκων να αλληλοφαγωθούν μέχρι τον τελευταίο Τούρκο. Κανείς δε άλλος δεν μπορεί να το καταφέρει αυτό καλύτερα από τον γιαλαντζί «Σουλτάνο».

Είναι τόσες πολλές οι υπηρεσίες που μας έχει προσφέρει ο Ερντογάν, που δεν πρέπει να είμεθα αγνώμονες. Πρέπει να ενώσουμε τις προσευχές μας, ώστε ο Αλλάχ και ο Ρεσούλης του να τον πακτώσουν στην προεδρία των μεμέτηδων, μέχρι που να κάνει όλη την Τουρκία σαν δρόμο που του περνάνε καλώδια. Ποια υπηρεσία του προς τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα να πρωτομνημονεύσω; Κατέστρεψε τη στενότατη τουρκοϊσραηλινή συμμαχία, ξεκινώντας με τη βίαιη λεκτική επίθεσή του στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό, εν συνεχεία με τη βρόμικη επιχείρηση της ΜΙΤ με το «Μαβί Μαρμαρά» και με τη μονομερή καταγγελία όλων των συμφωνιών με το Ισραήλ.

Ετσι από προνομιακός εταίρος κατάφερε να καταγραφεί από το Ισραήλ ως εχθρός, που συνεχώς εξαπολύει ιταμές απειλές για την ίδια την ύπαρξη του Εβραϊκού Κράτους, παριστάνοντας παράλληλα τον νταβατζή των Παλαιστινίων και υποθάλποντας την τρομοκρατία της Χαμάς, την οποία στηρίζει απροκάλυπτα. Εφτασαν στο σημείο να ανακληθούν οι πρέσβεις τους και μόλις πριν από λίγους μήνες αποκαταστάθηκαν οι διπλωματικές σχέσεις.

Ετσι ο Τούρκος πρόεδρος άνοιξε τον δρόμο για μια λαμπρή ελληνοϊσραηλινή συμμαχία, αφού το Ισραήλ, μετά την αρχική οδυνηρή έκπληξη, αφού η ηγεσία του είδε τον χάρτη, έκανε την αυτονόητη επιλογή να επιδιώξει να επενδύσει σε έναν σταθερό και αξιόπιστο σύμμαχο.

Η εξαιρετική Πολεμική Αεροπορία του εβραϊκού λέοντα εκπαιδεύεται πλέον συχνά στην Ελλάδα μαζί με τους δικούς μας αετούς, τους καλύτερους του ΝΑΤΟ και από τους καλύτερους στον κόσμο, που κέρδισαν τον θαυμασμό των Εβραίων συναδέλφων τους. Στενή δε και επί Κυπριακού εδάφους είναι η συνεργασία των Iσραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων και με την Εθνική Φρουρά, τόσο στο έδαφος της Μικρής Ελλάδας του Νότου όσο και στο Ισραήλ, προκαλώντας τον εκνευρισμό της Αγκυρας.

Καμία ελληνική στρατηγική, τακτική, ουδείς σχεδιασμός θα μπορούσε να επιτύχει τέτοια ανατροπή επ’ ωφελεία μας και να κερδίσουμε έναν τέτοιο σύμμαχο. Και δεν πρόκειται για κάτι πρόσκαιρο και τυχοδιωκτικό.

Ενας από τους ήρωες της νικηφόρας ίδρυσης και εν συνεχεία υπεράσπισης του Ισραηλινού κράτους ήταν ο αείμνηστος Menahem Navot. Πολέμησε στον Πόλεμο της Ανεξαρτησίας το 1948, μετά μπήκε στη Shin Bet και τοποθετήθηκε προσωπικός γραμματέας αλλά και σωματοφύλακας του ιδρυτή και πρώτου ηγέτη του Ισραήλ, του Δαβίδ Μπεν Γκουριόν. Μετά μετατάχθηκε στη Mossad, της οποίος διετέλεσε επιχειρησιακός Υποδιοικητής, με πιο γνωστό επίτευγμά του την εκκένωση των τελευταίων Εβραίων της Τεχεράνης με το ξέσπασμα της Ισλαμικής Επανάστασης, την οποία έκανε ο ίδιος μέσω δικτύων Κούρδων που είχε δημιουργήσει ήδη από το 1969.

Μετά την αποστρατεία του και ως τον θάνατό του το 2019, ως μέλος πλέον του Συμβουλίου των Σοφών, υπηρετούσε τη χώρα του και την επιλογή της ελληνοϊσραηλινής προσέγγισης, εξοργισμένος από την προδοσία των Τούρκων και την αναιτιολόγητη, εν μία νυκτί, μονομερή καταγγελία των συμφωνιών με το Ισραήλ. «Δεν πρόκειται να τους εμπιστευτούμε ποτέ ξανά» μου είχε πει το 2009 και αυτή είναι η άποψη που κυριαρχεί στο Τελ Αβίβ, που βλέπει στην Ελλάδα έναν σταθερό εταίρο, φιλικό λαό και έδαφος, σε αντίθεση με την Τουρκία, όπου βασιλεύει ο αντισημιτισμός, με σταθερά δημοφιλέστερο βιβλίο το «O Αγών μου» του Χίτλερ!

Αλλη μια τεράστια υπηρεσία του Ερντογάν προς τα εθνικά μας συμφέροντα είναι η καταστροφή των σχέσεων της χώρας με τις ΗΠΑ. Με την αμετροέπεια και τον τυχοδιωκτισμό του και τα παιχνίδια με την αγορά των S-400 κατάφερε να πεταχτεί η Τουρκία έξω από το πρόγραμμα των F-35, στο οποίο μπήκαμε εμείς, να του αρνούνται την πώληση των F-16 Viper, ενώ εμείς ήδη αρχίσαμε να τα παραλαμβάνουμε, ενώ πληθαίνουν οι φωνές του αμερικανικού βαθέος κράτους πως η Τουρκία συμπεριφέρεται πλέον ως εχθρός των ΗΠΑ και πως πρέπει να αποβληθεί!

Και όλα, φυσικά, ξεκίνησαν με την άρνησή τους να επιτρέψουν στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τις βάσεις τους στην Τουρκία για την εισβολή στο Ιράκ και τις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, που εξόργισαν ειδικά την αμερικανική στρατιωτική ηγεσία, που αναγκάστηκε να ανασχεδιάσει όλες τις γραμμές εφοδιασμού και υποστήριξης, θεωρώντας τη στάση της Αγκυρας προδοτική.

Ετσι ο Ερντογάν βοήθησε ανεκτίμητα στην αναβάθμιση της Ελλάδας για τα αμερικανικά συμφέροντα και φτάσαμε στη νέα ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία, που μας αγκύρωσε ακόμη πιο στέρεα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ταυτίζοντάς τα με τα δικά μας.

Παράλληλα η καχυποψία του Ερντογάν και ο αυταρχισμός του προκάλεσαν τεράστια προβλήματα στην ισχύ των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, την δε Πολεμική Αεροπορία, που θεώρησε ρέπουσα προς τον Φετουλάχ Γκιουλέν, την αποδόμησε με συλλήψεις, διώξεις, οδηγώντας πολλούς χειριστές ακόμη και στο να ζητήσουν πολιτικό άσυλο σε άλλες χώρες.

Και ξέρετε πόσα χρόνια χρειάζονται να φτιάξεις έναν πιλότο που να μπορέσει να σταθεί επιχειρησιακά αξιοπρεπώς απέναντι στην Πολεμική Αεροπορία μας, που καθημερινά ταπεινώνει τους Τούρκους. Γι’ αυτό πρέπει να ανάβουμε ένα κεράκι ο καθένας να μη βγει στις επερχόμενες εκλογές ο υποψήφιος των κεμαλικών, ο Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος, πέραν της ρητορικής μίσους κατά της Ελλάδας, που κάνει τον Ερντογάν να φαίνεται μετριοπαθής, θα ξεκινήσει σίγουρα τον μακρύ δρόμο αποκατάστασης των σχέσεων με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, κάτι που δεν θα είναι καλό για τα δικά μας συμφέροντα.

Ο Ερντογάν κινδυνεύει να χάσει, αν γίνουν τίμιες εκλογές, πράγμα απίθανο, διότι κυβέρνησε αυταρχικά, στερώντας ελευθερίες από τους Τούρκους πολίτες, κυνηγώντας αδίστακτα με παράνομους τρόπους πραγματικούς ή φανταστικούς αντιπάλους, πουλώντας τους το παραμύθι πως το αντάλλαγμα για την ανελευθερία τους θα ήταν η ευημερία και η ασφάλεια.

Με την τουρκική οικονομία να βουλιάζει έπειτα από χρόνια ράλι ανόδου, μετά τον τρομερό σεισμό η Τουρκία είναι σαν να έχασε πόλεμο, τόσο από άποψη ανθρώπινων απωλειών όσο και από άποψη οικονομικών ζημιών, με τεράστιες ζημιές σε όλες τις υποδομές. Το κυριότερο, όμως, οι Τούρκοι πολίτες μένοντας επί τρεις ολόκληρες ημέρες αβοήθητοι σε πολλές περιοχές, με την παρουσία του κράτους και των υποτιθέμενων μηχανισμών πολιτικής προστασίας ανύπαρκτη, κατάλαβαν πως τελικά εκχώρησαν τις ελευθερίες τους παίρνοντας για αντάλλαγμα τίποτα.

Μόνο επιχειρηματίες κολλητοί του προέδρου τα κονόμησαν χτίζοντας πολυκατοικίες – τάφους και χιλιάδες άνθρωποί τους πέθαναν αβοήθητοι, με τον θεολόγο κολλητό του Ερντογάν, που είχε βάλει επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, να χάσκει σαν ηλίθιος. Παρ’ όλα αυτά ευχόμαστε στον απόγονο του εξωμότη Μεμή Μπατάκογλου, από τη Ριζούντα του Πόντου, να νικήσει, διότι έχει να προσφέρει ακόμη πολλές υπηρεσίες στην Ελλάδα.

Αφερίμ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αγωνιά το διεθνές jet-set: Θα διατηρήσει η Τατιάνα Μπλάτνικ τον βασιλικό τίτλο της μετά το χωρισμό με τον Νικόλαο;

Τα μεγάλα διεθνή περιοδικά ασχολούνται με το διαζύγιο του Νικόλαου Γλύξμπουργκ και της Τατιάνας Μπλάτνικ, με εκτενή κάλυψη του...

More Articles Like This