Νέο γερμανικό κόλπο για τους μετανάστες

Must Read

Πλειοδοσία δήθεν ευαισθησίας για το Προσφυγικό είχαμε χθες στη Βουλή.

  • Από τον Δημήτρη Ριζούλη

Την ώρα που οι τοπικές κοινωνίες στην ενδοχώρα είναι σε αναβρασμό και οι νησιώτες προ πολλού στα όριά τους, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί, σαν να βρίσκονται σε άλλον πλανήτη, προσπαθούσαν να πείσουν -ποιους, άραγε;- ότι πρώτο τους μέλημα είναι ο σεβασμός των διεθνών κανόνων και όχι η προστασία της πατρίδας από τα κύματα των λαθρομεταναστών.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση κάνουν ότι δεν βλέπουν αυτό που έχει καταλάβει και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης: ότι έχουμε μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών, εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης. Όταν άλλες χώρες έχουν εδώ και χρόνια κλείσει τα σύνορά τους, εμείς ακόμα παριστάνουμε το παράδειγμα προς μίμηση, εις βάρος όμως του λαού μας και της εθνικής μας προοπτικής.

Προφανώς, η σημερινή -όπως και η προηγούμενη- κυβέρνηση έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, διεκδικώντας άλλα ανταλλάγματα. Δυστυχώς, όμως, υποτιμά τη βόμβα που έχει ενεργοποιηθεί στα θεμέλια της χώρας. Συζητούσαν χθες για τις διαδικασίες ασύλου και τον έλεγχο των συνόρων, αλλά δεν είπαν λέξη για τις αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες και την αποτυχία αφομοίωσης (με το ζόρι) χιλιάδων ισλαμιστών.

Ενώ το πρόβλημα γίνεται εκρηκτικό, φοβόμαστε να μιλήσουμε για τα κλειστά σύνορα, μη μας κατηγορήσουν οι ξένοι. Ούτε ως plan B δεν τολμάμε να το ξεστομίσουμε. Η Αυστραλία, για παράδειγμα, που έχει εφαρμόσει την πολιτική τής μηδενικής ανοχής στο Μεταναστευτικό, με αποτέλεσμα να μην περνά ούτε κουνούπι, έχασε τη διεθνή αίγλη και ισχύ της; Και, επειδή ακούγονται διάφορες ανοησίες ότι τα θαλάσσια σύνορα δεν είναι δυνατόν να φυλαχτούν, ρωτώ: Η Αυστραλία δεν έχει θαλάσσια σύνορα; Αλλά και οι πανίσχυρες ΗΠΑ το ίδιο σκληρή πολιτική δεν έχουν για τους μετανάστες; Μπορεί να μην έχτισαν το τείχος που ήθελε ο Τραμπ, αλλά κατάφεραν να ελέγξουν απόλυτα τις απόπειρες εισβολής παρανόμων. Γιατί να μην είναι οι Αμερικανοί το παράδειγμα που θα επικαλούμαστε; Ίσως γιατί αυτό δεν βολεύει την αφέντρα Άνγκελα Μέρκελ…

Οι Γερμανοί πάντως, μέσω του υπουργού Εσωτερικών τους, κατέθεσαν προχθές μια νέα πρόταση για το Μεταναστευτικό της Ευρώπης. Αρχικά φάνηκε καλύτερη από όσα ισχύουν έως τώρα, αλλά, με μια δεύτερη ανάγνωση, μάλλον τα πράγματα δεν είναι έτσι. Πρότεινε ο κ. Ζέεχοφερ οι αιτούντες άσυλο να μη μένουν στις χώρες εισδοχής μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους, αλλά να μεταφέρονται σε άλλες χώρες, εκεί όπου θέλουν να φτάσουν. Αυτό αρχικά μοιάζει να μας προσφέρει ανακούφιση. Προσέξτε, όμως, το πονηρό σημείο: Αν η αίτηση ασύλου απορρίπτεται, ο μετανάστης θα επιστρέφει στην πρώτη χώρα και όχι στην πατρίδα του. Άρα, σχεδόν όλους θα μας τους στέλνουν πίσω «πακέτο»…

Όμως, θα έχουν κάνει το σχετικό «ξεκαθάρισμα» και θα κρατούν στις χώρες τους όσους έχουν τις προϋποθέσεις (ή τα χρήματα και τις δεξιότητες). Οι μορφωμένοι και οι πλούσιοι, μετά τη σχετική… διαλογή, θα παίρνουν άδεια από Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία κ.λπ., και οι υπόλοιποι (κυρίως οι άκρως επικίνδυνοι) θα μας έρχονται πίσω, πιθανότατα εξαγριωμένοι που δεν κατάφεραν να στεριώσουν εκεί όπου επιθυμούσαν.

Οι πονηροί Γερμανοί, λοιπόν, παριστάνουν ότι νοιάζονται για το πρόβλημα που σηκώνουμε μόνοι μας, αλλά στην πραγματικότητα θέλουν να εκμεταλλευτούν ακόμα περισσότερο την κατάσταση προς όφελός τους. Φτηνά χέρια ψάχνουν και μετανάστες με υψηλές καταθέσεις. Ουδόλως τους απασχολεί η ανθρωπιστική διάσταση. Το νέο σχέδιο φαίνεται ότι είναι η μετατροπή της Ελλάδας όχι σε αποθήκη, αλλά σε «ξερονήσι», όπου θα καταλήγουν όσοι τούς είναι «άχρηστοι» αφού θα έχουν περάσει τη σχετική «διαλογή».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε χθες στη Βουλή ότι το Μεταναστευτικό θα μας ακολουθεί για πολλά χρόνια και πως οι ροές θα συνεχιστούν… εις τον αιώνα τον άπαντα. Άρα, Ελληνες, ετοιμαστείτε και ξεχάστε σιγά σιγά την πατρίδα που ξέρατε… Ο Χρυσοχοΐδης μάς προετοιμάζει για το… πολυπολιτισμικό μας μέλλον και για τον ρόλο που μας επιφυλάσσουν οι ισχυροί της Ευρώπης. Και εμείς στωικά αποδεχόμαστε αυτή τη μαύρη μοίρα και την εθνικά επικίνδυνη εξέλιξη, με αντάλλαγμα επιδοτήσεις και άλλα αντίδωρα. Σωστά, κ. υπουργέ; Αυτό δεν μας είπατε;

Αν λοιπόν ο Χρυσοχοΐδης επιβεβαιωθεί και ο ελληνικός λαός δεν αντιδράσει, αν δηλαδή συνεχιστούν οι ροές για χρόνια χωρίς να κλείσουμε τα σύνορα, τότε ας ξεχάσουμε την πατρίδα μας. Θα είμαστε μια χώρα «transit», χωρίς ταυτότητα, εθνική ομοιογένεια και συνείδηση. Οι σερβιτόροι και οι ξενοδόχοι όχι της Ευρώπης, αλλά όλων των φυλών του Ισλάμ. Αυτό το μέλλον ονειρευόμαστε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΛΟΤΤΟ: Δείτε τους αριθμούς που κερδίζουν

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης η κλήρωση του ΛΟΤΤΟ. Οι τυχεροί αριθμοί που ανέδειξε η κληρωτίδα είναι οι: 1,6,8,16,21,23.

More Articles Like This