Συμμορίες κανιβάλων

Εχουμε κάθε ημέρα επεισόδια, αλλά ούτε ένας από το μπαχαλοκίνημα των συμμοριών που τα προκαλούν δεν έχει συλληφθεί. Γιατί άραγε;

Must Read

Ζούμε στη χώρα-χώρο, όπου σε μία επίθεση συμμοριών, γιατί περί αυτού πρόκειται, σε αστυνομικό όχημα, αντί να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στον εισαγγελέα οι συμμορίτες, συλλαμβάνεται και διώκεται ο αστυνομικός. Αυτό ζήσαμε προσφάτως, όταν οι γνωστοί μας άγνωστοι βγήκαν για μία ακόμη φορά από την ΑΣΟΕΕ, έκλεισαν για μία ακόμη φορά μία ολόκληρη κεντρική λεωφόρο, την Πατησίων, έκαψαν διάφορα αντικείμενα και βλέποντας ένα περιπολικό επιτέθηκαν στους αστυνομικούς. Ενας εξ αυτών, που δεν κατάφερε να διαφύγει, αναγκάστηκε να πυροβολήσει στον αέρα για να απεγκλωβιστεί.

Είναι γνωστή η αγάπη που έχουν αυτοί οι τύποι στην Αστυνομία. Εάν δεν είχε πυροβολήσει στον αέρα, θα τον είχαν ξυλοκοπήσει αγρίως, θα του είχαν πάρει το όπλο και ό,τι άλλο είχε μέσα το περιπολικό και θα τον είχαν στείλει στο νοσοκομείο, αν όχι στον άλλον κόσμο. Αυτοί ήταν 35 άτομα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, και ο αστυνομικός ένας μόνος του, εγκλωβισμένος ανάμεσα σε κανιβάλους.

Ολως περιέργως, ωστόσο, ο εισαγγελέας, από την άνετη και ανατομική του καρέκλα, είδε μόνο τον αστυνομικό και κανένα από τα 35 συμμοριτάκια. Ετσι του άσκησε δίωξη για άσκοπους, λέει, πυροβολισμούς. Διότι είναι άσκοπο, σύμφωνα με το σκεπτικό του εισαγγελέα, να σώζεις τη ζωή σου και να προστατεύεις αυτά που σου έχει εμπιστευθεί το Κράτος, όχημα και όπλο. Να υποθέσω ότι αυτός ο εισαγγελέας δεν έχει ακούσει ποτέ για τους πυροβολισμούς στους γάμους και στα πανηγύρια των Ρομάδων, δεν έχει προβληματιστεί ποτέ για τις πιστολιές που πέφτουν σχεδόν κάθε μέρα στην Αθήνα, ώστε να διατάξει μία έρευνα για το τι συμβαίνει, πού βρίσκουν όλοι αυτοί τα όπλα, πώς αντιμετωπίζει η κεφαλή της Αστυνομίας όλη αυτήν την εγκληματικότητα.

Οι αστυνομικοί του περιπολικού θα περάσουν και ΕΔΕ, καθώς είχαν εντολές, λέει, να μην περάσουν από το σημείο λόγω των επεισοδίων και εκείνοι δεν υπάκουσαν και ορίστε τι έπαθαν. Δηλαδή έχουμε απαγορευμένη ζώνη για την Αστυνομία, για να μην ενοχληθεί το μπαχαλοκίνημα των συμμοριών και ταραχτούν μια χούφτα αλήτες. Εστειλαν και δελτίο Τύπου, περήφανοι που διώκουν τον αστυνομικό. Στο μεταξύ, έχουμε κάθε ημέρα επεισόδια, αλλά ούτε ένας από αυτούς που τα προκαλούν δεν έχει συλληφθεί. Γιατί άραγε;
Θα μας πυροβολούν και θα κάνουμε ότι κοιμόμαστε. Θα τουλουμιάζουν την Αστυνομία και θα κάνει ότι κοιμάται κι αυτή. Εκεί καταντήσαμε.

* Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ελληνικά ΜΜΕ: Δύσκολες εποχές…

Άρθρο της ελληνικής έκδοσης της DW με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου, η οποία επιχειρεί μια...

More Articles Like This