Λείπει το οξυγόνο από τις δημοκρατίες μας

Ο νέος φασισμός και η συρρίκνωση της ελευθερίας στον ελεύθερο κόσμο

Must Read

  • Μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί των Ηνωμένων Πολιτειών αρνήθηκαν να μεταδώσουν δηλώσεις του τέως προέδρου της χώρας Ντόναλντ Τραμπ μετά την άσκηση δίωξης του εναντίον του, με το ακαταμάχητο επιχείρημα ότι αυτές έγιναν «εν γνώσει της αναληθείας τους» (!).
  • Χρήστες του Twitter διαμαρτυρήθηκαν στον νέο ιδιοκτήτη του Ιλον Μασκ επειδή ανάρτησε στον ιστό του δηλώσεις του πρώην προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
  • Δεκατέσσερις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης έκαναν προσφυγή στην Κομισιόν εναντίον της Ουγγαρίας, διαμαρτυρόμενες για τη νομοθεσία της χώρας περί ΛΟΑΤΚΙ. Μεταξύ αυτών και η Ελλάς.
  • Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ρωτήθηκε από την «Καθημερινή» αν της πέρασε από το μυαλό ότι κάποιος θα μπορούσε να παρακολουθεί και αυτήν, και εκείνη απάντησε: «Δεν ασχολήθηκα με το θέμα αυτό, ομολογώ. Αν και πιστεύω ότι, αν είναι αναγκαίο και τηρούνται όσα προβλέπει το Σύνταγμα και η νομοθεσία, κανείς δεν εξαιρείται σε μια δημοκρατία» (!!!). Αρα, ούτε αυτή η ίδια. Οι μυστικές υπηρεσίες μπορούν να την παρακολουθούν!
  • Η κυβέρνηση της Ελλάδας ψήφισε την περασμένη Τρίτη τροπολογία με την οποία παρεμβαίνει στη σύνθεση του ανώτατου δικαστηρίου, τη διαμορφώνει και αποσκοπεί στην απαγόρευση της συμμετοχής πολιτικού κόμματος στις προσεχείς εκλογές.

Πρόκειται για μερικά από τα νέα κρούσματα συρρίκνωσης της δημοκρατίας στο όνομα της δημοκρατίας στη Δύση. Φρέσκα. Της περασμένης εβδομάδας. Πρωτοφανή. Τηλεοπτικοί σταθμοί των ΗΠΑ, της χώρας στην οποία θριάμβευε μέχρι πρότινος η ελευθερία έκφρασης, προέβησαν προσφάτως σε έλεγχο σκοπιμότητας, όπως είναι ο νομικός όρος στην Ελλάδα, στις δηλώσεις του τέως προέδρου Τραμπ, τις αξιολόγησαν ως αναληθείς και εντελώς φασιστικά τις «έκοψαν» από τα δελτία τους. Αυτό ονομάζεται ελεύθερος κόσμος.

Ο ιδιοκτήτης του Twitter τελεί υπό κατηγορία χρηστών της πλατφόρμας του, επειδή καταχώρισε σε αυτήν δήλωση ανώτατου αξιωματούχου του «εχθρού», λες και βρισκόμαστε στον Ψυχρό Πόλεμο της δεκαετίας του 1980. Αυτό ονομάζεται ελεύθερος κόσμος.

Χώρες όπου ανθεί η διαφθορά και των οποίων οι πολίτες δεν εμπιστεύονται το πολιτικό τους σύστημα στράφηκαν κατά κυρίαρχης χώρας, κατά εκλεγμένου επί μία σχεδόν εικοσαετία συνεχώς πρωθυπουργού με ποσοστά άνω του 50% και του αμφισβήτησαν το δικαίωμα νομοθέτησης με τη συναίνεση του λαού του. Αναφέρομαι στην Ουγγαρία και στον Ορμπαν. Και αυτό ονομάζεται ελεύθερος κόσμος.

Αρχηγός κράτους, που αυτοπροσδιορίζεται ως «φιλελεύθερη», αποδέχθηκε σε δημόσια παρέμβασή της ότι είναι δυνατόν να την παρακολουθούν ως ύποπτη οι μυστικές υπηρεσίες των οποίων ως αρχηγός κράτους προΐσταται! Κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα που ομνύουν στο κράτος δικαίου και στους κανόνες του αγνόησαν προκλητικά το Σύνταγμα και τους νόμους, και νομοθέτησαν τον αποκλεισμό πολιτικού κόμματος και υποψηφίων του από τις εκλογές. Και αυτό ονομάζεται ελεύθερος κόσμος.

Στην πραγματικότητα, αυτό που ζούμε σήμερα, η συρρίκνωση της ελευθερίας, επωάστηκε με επιτυχία μέσα στην πανδημία. Ηταν η μεγάλη δοκιμή. Το ζήσαμε και εμείς εδώ, στην Ελλάδα.

Οποιος τόλμησε να αμφισβητήσει στο Facebook την αποτελεσματικότητα των εμβολίων διώχθηκε με νόμο του κυρίου Μητσοτάκη για fake news. Οποιος δεν έκανε το εμβόλιο, που αποδεδειγμένα φαίνεται σήμερα ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ακουσίως «σκοτώνει», καταδικάστηκε σε βαρύ διοικητικό πρόστιμο.

Οποιος ιερέας τόλμησε να κοινωνήσει το ποίμνιό του κατά τα ορθόδοξα εκκλησιαστικά πρότυπα και όχι με πλαστικά κουταλάκια και όποιος ανέστησε τον Ιησού στις 12 τα μεσάνυχτα και όχι στις 9 το βράδυ, όπως διατάχθηκε, όποιος τόλμησε να λιτανεύσει τον επιτάφιό του πέραν του περιβόλου της Εκκλησίας είναι σήμερα διωκόμενος στη Δικαιοσύνη.

Ενώ, αντιθέτως, όποιος διαδήλωσε στις παρελάσεις υπερηφάνειας ή έξω από το Εφετείο για τη Χρυσή Αυγή εστέφθη με την τήβεννο του προοδευτικού. Καιρό τώρα λοιπόν οι δικτατορίες της μειοψηφίας σπέρνουν έναν φασισμό νέας κοπής και κάνουν ανεμπόδιστες ό,τι θέλουν. Καιρό τώρα λανσάρουν ένα νέο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».

Παρεμβαίνουν στην ελευθερία έκφρασης, παρεμβαίνουν στον τρόπο με τον οποίο ασκούν τις θρησκευτικές τους ελευθερίες εκατομμύρια πολίτες, παρεμβαίνουν στη διάδοση των ιδεών για να τις περιορίσουν αν είναι ενοχλητικές (όλοι ξέρουν τους κρυφούς κόφτες στο διαδίκτυο), παρεμβαίνουν στις επικοινωνίες για να κρυφακούσουν τις σκέψεις μας, παρεμβαίνουν ακόμη και στη λειτουργία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και στο πώς αυτή νομοθετεί. Η νέα δικτατορία αποφασίζει ποιο κόμμα θα κατέβει στις εκλογές, ποια δήλωση θα μεταδοθεί, ποια νομοθετική ρύθμιση θα ψηφιστεί, πώς θα μεταλάβει ο χριστιανός τα Αχραντα Μυστήρια, τι θα μάθει και τι όχι ο χρήστης του Twitter, ακόμη και πότε θα αναστηθεί ο Ιησούς!

Δεν θα αργήσει η ώρα που θα καταστεί κοινή πεποίθηση ότι πρέπει να ξεμπερδέψουμε με αυτό το σύστημα. Είμαστε στην αρχή του κύματος. Θα αρχίσει να φουσκώνει στις εθνικές εκλογές, μέχρι να γίνει τρικυμία στις ευρωεκλογές. Η έλλειψη οξυγόνου στις δημοκρατίες μας είναι πλέον αισθητή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλιμακώνουν τις επιθέσεις σε όλα τα μέτωπα οι ένοπλοι της Χαμάς

Με την συμπλήρωση 200 ημερών από την έναρξη του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας, στις 7 Οκτωβρίου, η στρατιωτική...

More Articles Like This