Προτάσεις για μια νέα Αστυνομία

Πρέπει, επιτέλους, να εξοπλιστεί με μη θανατηφόρα όπλα και μέσα καταστολής, ήτοι tazer, ανεξίτηλη μπογιά με έντονη οσμή για την ταυτοποίηση των δραστών εγκλημάτων

Must Read

Τα Σώματα Ασφαλείας, η Αστυνομία, η Συνοριοφυλακή, το Λιμενικό Σώμα είναι η εσωτερική Φρουρά της Δημοκρατίας. Το είπαμε, όποιοι έχουν μανία καταδίωξης και, στο τελείωμα του πρώτου τέταρτου του 21ου Αιώνα, έχουν φαντασιώσεις με χούντες, τρίκυκλα και Ενωματάρχες που θα τους κάνουν φάλαγγα ας πάνε στον Ψυχίατρο. Τα νέα παιδιά που μπαίνουν σήμερα στα Σώματα Ασφαλείας είναι πολύ πιο μορφωμένα από το παρελθόν, έχουν επιτύχει με πολύ υψηλή βαθμολογία μέσω Πανελλήνιων εξετάσεων, έχοντας επίδοση πολύ μεγαλύτερη από κάτι φοιτητές πανεπιστημιακών σχολών – τουβλοποιείων, και άλλοι πέτυχαν μέσω διαγωνισμών με μόρια, π.χ., ύστερα από θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις, που είναι και αυτό σημαντικό και τεκμήριο ευψυχίας για μια δουλειά στην οποία τα σωματικά προσόντα, το θάρρος και η πειθαρχία παίζουν μεγάλο ρόλο.

Οι προτάσεις της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ είναι σαφείς, απλές, αποτελεσματικές. Ας ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα, ήτοι αξιοπρεπείς μισθούς, σοβαρή και διαρκή εκπαίδευση των Αστυνομικών και Λιμενικών, με τακτικές βολές των όπλων τους. Επίσης ο εξοπλισμός τους πρέπει να είναι σύγχρονος και πάντα ανώτερος αυτού των κακοποιών, με ή χωρίς ιδεολογικό μανδύα, όπως οι τρομοκράτες. Είναι αδιανόητο, π.χ., οι Αστυνομικοί που θέλουν να εκπαιδευτούν σοβαρά στα όπλα να πληρώνουν τις σφαίρες από την τσέπη τους. Τα καλύτερα όπλα, λοιπόν, και πυρομαχικά χορηγία της υπηρεσίας. Οπως επίσης πρέπει να λυθεί, π.χ. με μεγάλες συμβάσεις leasing, το ζήτημα των υπηρεσιακών οχημάτων και της τακτικής ανανέωσής τους, τόσο για την εκτέλεση της αποστολής όσο και για την ασφάλεια του προσωπικού.

Στολές, υπόδηση και λοιπός εξοπλισμός πρέπει να χορηγούνται σε λογικά τακτά χρονικά διαστήματα από την Υπηρεσία. Τα σημερινά δεδομένα είναι απαράδεκτα. Τα αλεξίσφαιρα γιλέκα -που έχουν, αν δεν το ξέρετε, ημερομηνία λήξεως- πρέπει να διατίθενται για όλο το μάχιμο προσωπικό και να αντικαθίστανται συνολικά με τη λήξη τους. Καλοδεχούμενες οι χορηγίες από ιδιώτες και επιχειρήσεις, αλλά δεν μπορούν να καλύπτονται έτσι οι ανάγκες, ούτε με μικρές ποσότητες που αγοράζει η Υπηρεσία. Πολλοί Αστυνομικοί αναγκάζονται να αγοράζουν μόνοι τους υποδήματα, στολές και αλεξίσφαιρα, κάτι δυσβάσταχτο για έναν μισθωτό οικογενειάρχη.

Πρέπει επιτέλους να μπουν κάμερες παντού, στους δημόσιους χώρους, πάνω στη στολή των εν υπηρεσία Αστυνομικών και σε όλα τα περιπολικά και στις μοτοσικλέτες. Τις κάμερες και την Αστυνομία τα φοβούνται μόνον οι κακοποιοί. Οι νομοταγείς πολίτες αισθάνονται ασφάλεια για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους στην παρουσία των Αστυνομικών και των καμερών, διότι λειτουργούν αποτρεπτικά για το έγκλημα. Νέοι, σαφείς κανόνες εμπλοκής: οι αστυνομικοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν κάθε πρόσφορο μέσο (και θανατηφόρο) για εξουδετέρωση εγκληματιών.

Η Αστυνομία πρέπει, επιτέλους, να εξοπλιστεί με μη θανατηφόρα όπλα και μέσα καταστολής, ήτοι tazer, ανεξίτηλη μπογιά με έντονη οσμή για την ταυτοποίηση των δραστών εγκλημάτων. Π.χ., οι τραμπούκοι βάνδαλοι και φονιάδες, όπως στη Μαρφίν, της αριστερίλας ή όποιοι άλλοι διανοηθούν να παραβούν τον Νόμο σε διαδηλώσεις ή εν γένει να αντισταθούν στη σύλληψη ή να αποπειραθούν να διαφύγουν θα πηγαίνουν στον Εισαγγελέα σαν βρεγμένες γάτες, μπλε σαν στρουμφάκια, που θα μυρίζουν σαν ψόφιο κουνάβι, μαζί με το βίντεο και τις φωτογραφίες των εγκλημάτων τους, και μετά το Δικαστήριο στη φυλακή, χωρίς να μπορούν να πουν παραμύθια, αφού η τεκμηρίωση θα είναι ακλόνητη.

Κάποιοι, αντί να πυροβοληθούν, που θα ήταν χειρότερο, θα χορεύουν break dance με την ηλεκτρική εκκένωση των ηλεκτροδίων, θα πέφτουν σαν δέντρα και μετά θα συλλαμβάνονται αναίμακτα, χωρίς να μπορούν να βλάψουν τους Αστυνομικούς ή πολίτες. Ακατανόητη η άρνηση των «προοδευτικών». Προφανώς προτιμούν τα γκλομπ και τις σφαίρες, διότι η Αριστερά, ως νεκρόφιλη που είναι, γουστάρει αίμα. Ας μην τους κάνουμε τη χάρη.
Οι δε επιθέσεις κατά Αστυνομικών να επισύρουν βαριές ποινές, χωρίς μετατροπή και αναστολή.

Πολύ σημαντικό όμως θέμα είναι η δικαστική ταλαιπωρία των Αστυνομικών.
Οι Αστυνομικοί, λόγω της φύσης της δουλειάς τους, κατά την καταστολή του εγκλήματος ύστερα από συλλήψεις και συμπλοκές με κακοποιούς, κοινούς ή υποδυόμενους τους «αγωνιστές», βρίσκονται πολλές φορές κατηγορούμενοι, και μάλιστα με διαδικασίες που είναι στον «αυτόματο».

Μετά περνούν όλη τη διαδικασία με παντελώς απούσα την Υπηρεσία, η οποία ασχολείται μόνο με την πειθαρχική πλευρά. Συνήθως φτάνουν στην αθώωση μόνοι τους, με κάποια υποστήριξη από τα σωματεία, αλλά απουσία της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας, μετατρεπόμενοι σε σάκο πυγμαχίας των κακοποιών, με ή χωρίς ιδεολογικό μανδύα, και έχοντας ξοδέψει εξ ιδίων ένα σωρό χρήματα από τον μισθό τους, με ό,τι αυτό σημαίνει για έναν οικογενειάρχη, και αφού έχουν υποστεί διασυρμό, συχνά για υποθέσεις όπου έχουν εξόφθαλμα δίκιο. Άλλωστε η υποχρεωτική χρήση καμερών σε στολές, οχήματα και σε όλους τους δημόσιους χώρους θα κάνει πολύ ξεκάθαρα τα πράγματα. Δεν θα μπορούν να πουλάνε παραμύθια οι κακοποιοί και οι μηδενιστές της αριστεράς, που πάντα στοχοποιούν την Αστυνομία.

Η θέση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ είναι πως για φερόμενα αδικήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, στην προσπάθεια π.χ. σύλληψης ή εξουδετέρωσης δραστών εγκλημάτων, πρέπει η Υπηρεσία να αναλαμβάνει την πλήρη κάλυψη των εξόδων υπεράσπισης των Αστυνομικών από δικηγόρους της επιλογής τους, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς, και κυρίως να τους καλύπτει ηθικά, σεβόμενη το τεκμήριο αθωότητάς τους μέχρι την τελεσίδικη κρίση της υπόθεσής τους, ως οφείλει. Επίσης πρέπει αυτεπάγγελτα να εφαρμόζεται η δίωξη για ψευδή καταμήνυση και ψευδή κατάθεση κατά όσων κάνουν «μαϊμού» καταγγελίες κατά Αστυνομικών, να πηγαίνουν φυλακή, και θα πρέπει να επιβάλλονται σε βάρος τους και υπέρ των Αστυνομικών μεγάλες αποζημιώσεις για ηθική βλάβη, που θα προσδιορίζονται σε σοβαρό ύψος.

Επίσης πρέπει να οριστεί Ειδικός Εισαγγελέας που θα επιλαμβάνεται αυτών των υποθέσεων, ο οποίος, όταν διαπιστώνει πως οι καταγγελίες είναι πρόδηλα ψευδείς, ΔΕΝ θα ασκεί ποινική δίωξη κατά του Αστυνομικού, ΔΕΝ θα διατάσσει ούτε προκαταρκτική εξέταση, θα στέλνει την υπόθεση στο Αρχείο και θα ασκεί ποινική δίωξη για ψευδή καταμήνυση κατά των συκοφαντών, ώστε να τελειώσουμε με τη γελοιότητα της σύλληψης των Αστυνομικών με συκοφαντικές καταγγελίες και υπό την πίεση της αριστερίλας συγκεκριμένων κομμάτων, οργανώσεων και ΜΜΕ.

Γενικά πρέπει να αλλάξει όλη η νοοτροπία, που στοχοποιεί τον Αστυνομικό και τον ταλαιπωρεί, με διαχρονικά απούσα και αδιάφορη ή και εχθρική την Υπηρεσία και την πολιτική ηγεσία.

Και δεσμευόμαστε πως, εάν η κυβέρνηση υιοθετήσει και εφαρμόσει αυτές τις λογικές και αποτελεσματικές προτάσεις, εμείς πρώτοι θα στηρίξουμε, θα της απονείμουμε τα εύσημα και θα τη συγχαρούμε, γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα υπέρ του λαού και των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.

*Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης, Δικηγόρος, Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, Αντιπρόεδρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
www.neadexia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Financial Times επικυρώνουν τις απόψεις μου σχετικά με τα χάλια της οικονομίας μας

Το πρόσφατο άρθρο της εφημερίδας Financial Times θα πρέπει να ιδωθεί ως δώρο Θεού. Και τούτο γιατί ενώ, η...

More Articles Like This