Ο Μητσοτάκης στην Ομόνοια

Ο πρωθυπουργός συνάντησε έκπληκτος τους ελάχιστους εναπομείναντες Eλληνες ακρίτες της υποσαχάριας πλατείας Ομονοίας.

Must Read

Ο λατρεμένος Κυριάκος έκανε την αποκοτιά να πάει στην Ομόνοια* και, ωιμέ, δεν αποθεώθηκε απ’ όλους. Μια κυρία, που έχει κατάστημα στην περιοχή, του απηύθυνε τον λόγο με τα χέρια σταυρωμένα (βλ. φωτό), τον ερώτησε εκείνος πού ζει και του υπενθύμισε το μείζον πρόβλημα ασφάλειας αυτής της διακεκαυμένης ζώνης της φθίνουσας χώρας.
Την περιγραφή τής -δρακόντεια φρουρούμενης- βολτούλας του κ. Μητσοτάκη περιγράφει ο Γιάννης Παγώνης, αρθρογράφος της «δημοκρατίας» και ακρίτας του αθηναϊκού κέντρου, που έχει κάνει μεγάλους αγώνες για τη διατήρηση της ελληνικότητάς του:

«Ο δήθεν πρωθυπουργός περπάτησε λέει στην Ομόνοια. “Την ξέρουμε την περιοχή, την είδαμε στα δύσκολα. Να θυμηθούμε τις παλιές μας γειτονιές” είπε… ΧΑΧΑΧΑ… Και μια κυρία με κατάστημα υποδημάτων εκεί από το 1959 (είχαν ξεκινήσει με το πρώτο κατάστημα ερχόμενοι ως πραγματικοί πρόσφυγες από την Κωνσταντινούπολη στη Σοφοκλέους το 1936) τόλμησε να του μιλήσει για ασφάλεια και τον ρώτησε πού μένει. ΧΑΧΑΧΑ… Σε αυτούς ο Μητσοτάκης τόλμησε να μιλήσει για τις παλιές γειτονιές.

Ο Μητσοτάκης τολμά να μιλήσει για τις παλιές ΜΑΣ γειτονιές, όταν έχει μετατρέψει, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων, ένα μεγάλο μέρος της πόλης, μαζί και αυτές, σε Λαχώρη.

Δεν τόλμησε φυσικά να περπατήσει ούτε στη Γερανίου, στη Μενάνδρου, στη Ζήνωνος, στη Βούλγαρη. Και αυτές στην περιοχή της Ομονοίας είναι… Ούτε φυσικά έχει έρθει να περπατήσει στην Αχαρνών, στην Αριστοτέλους, στη Μάρνη, στη Μηθύμνης… Ούτε τους ναρκομανείς είδε ούτε τα εκατοντάδες τσαντιρομάγαζα-βιτρίνες με τους μηδενικούς τζίρους ούτε τους ψειριτζήδες των κάδων με τα τεράστια τροχήλατα ούτε τα παράνομα σπαστήρια…

Τα ίδια ισχύουν και για τον Μπακογιάννη, ο οποίος ασχολείται μόνον με Μεγκάλους Περιπάτους. Το “επικοινωνιακό λάθος”, ντε. Σιγά μην ασχοληθεί με εμάς τους κατοίκους και επαγγελματίες, την πλέμπα…

Ζουν μέσα σε πολυτελείς γυάλες, μακριά από αυτές τις “παλιές γειτονιές” που έχουν καταστρέψει και τολμούν να αναφέρονται σε αυτές. Δεν έχουν ιδέα. Ακόμη χειρότερα, ξέρουν ακριβώς τι γίνεται σε αυτές και αδιαφορούν, γιατί αυτοί οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει την ασφυκτική για τους κατοίκους και επαγγελματίες κατάσταση».

*Παρακολουθήστε το διδακτικότατο βίντεο εδώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Survivor: Οικειοθελής αποχώρηση για την Χρύσα

Οι εξελίξεις στον Άγιο Δομίνικο

More Articles Like This