Να χορέψει ο Ράμα σαν αρκούδα

Το κύρος της χώρας, του Πρωθυπουργού, του ΥΠΕΞ θα είναι στον κουβά, περίγελως μιας χώρας με ανύπαρκτη στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική ισχύ

Must Read

Ο Ράμα δοκίμασε λίγο αλεύρι από συγγενική χώρα της Νότιας Αμερικής, ίσως θέλει να φτιάξει κουλουράκια, σκούπισε τη μύτη του και αποφάσισε να στείλει τον Φρέντι Μπελέρη σε «δίκη». Η κράτησή του, φυσικά, συνεχίζεται και σε λίγες ημέρες ο εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας θα εκπέσει του αξιώματός του, αφού δεν θα έχει ορκιστεί – και πώς να ορκιστεί, αφού κρατείται τόσο καιρό παράνομα…

Ετσι, η κατσαπλιάδικη συμμορία που κυβερνά την Αλβανία θα έχει πετύχει έναν βασικό της στόχο. Θα έχει απαλλαγεί από τον ανυπότακτο δήμαρχο, ταυτόχρονα όμως θα έχει τρομοκρατήσει συνολικά την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, που θα πάρει το μήνυμα πως ο Ράμα μπορεί όποτε του καπνίσει να τους στήσει μαϊμού κατηγορίες, να τους χώσει στη φυλακή και η Ελλάδα θα κάνει δηλώσεις, διαβήματα και άλλα ατελέσφορα, με τα οποία ο Ράμα θα γελάει, ενώ ο εσμός των καθαρμάτων που χρησιμοποιεί, δικαστές, αστυνομικοί, δημοτικοί σύμβουλοι, ρουφιάνοι δωσίλογοι, μαφιόζοι, θα αλωνίζει, θα έρχεται για διακοπές ή δουλειές στην Ελλάδα, θα λιάζεται στις πλαζ και θα πηγαίνει στα μπουζούκια στην Αθήνα να ρίξει γαρίφαλα στη Φουρέιρα.

Το κύρος της χώρας, του Πρωθυπουργού, του ΥΠΕΞ, θα είναι στον κουβά, περίγελως μιας χώρας με ανύπαρκτη στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική ισχύ. Το κόστος από μια τέτοια ήττα, από την έκπτωση από το αξίωμά του και την πολιτική και ηθική εξόντωση του αγωνιστή Μπελέρη, θα είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι νομίζουν όλοι όσοι το χειρίζονται με τέτοια χαλαρότητα και κωμικοτραγική μετριοπάθεια.

Για την Παπαδοπούλου και κάτι άλλους κάτι είχα ακούσει, για τον Γιώργο Γεραπετρίτη περίμενα να δω και να μάθω. Τελικά, δυστυχώς, τσάι Κεϊλάνης και κουλουράκια κανέλας. Ομως απορώ, ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να μη γνωρίζει πως το τελικό κόστος θα χρεωθεί στον ίδιο.

Οπως το πολιτικό κέρδος θα είναι τεράστιο, αν κατορθώσει την απελευθέρωση του Μπελέρη και να τον δούμε να ηγείται της πόλης του, ασκώντας τα καθήκοντά του, αντίστοιχα η ήττα και η ταπείνωση της Ελλάδας μπροστά στον απερίγραπτο τύπο που κυβερνά την Αλβανία θα χρεωθούν πάλι στον ίδιο. Θα μας κογιονάρουν και οι γάτες στα κεραμίδια.

Ηδη έπρεπε τα πρόσωπα στις λίστες, που πρέπει ήδη να έχει συντάξει το ΥΠΕΞ, με τη βοήθεια και άλλων Υπηρεσιών μας, να πληρώνουν βαρύ τίμημα, να είναι personae non gratae, να έχουν με διάφορους τρόπους μπλοκαριστεί και ελεγχθεί περιουσίες και λογαριασμοί προσώπων και επιχειρήσεων, να έχουν βρεθεί τρόποι και αφορμές να ασκηθούν ποινικές διώξεις, να έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψης και αφαιρεθεί ελληνικές υπηκοότητες απ’ όσους έχουν, όπως έγινε στο παρελθόν με άλλα όργανα του Αλβανικού σωβινισμού.

Hδη έπρεπε στην Κακαβιά και αλλού η αλβανική οικονομία να πληρώνει βαρύ τίμημα και ο δρόμος για την Ε.Ε. να κλείσει, να μην περνάει ούτε Ευρώ. Κι αυτό όλο να έχει κλιμακωθεί σε σημείο ασφυξίας για όλους αυτούς που συμμετέχουν στις διώξεις της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας αλλά και για το αλβανικό κράτος εν γένει. Δεν υπάρχει κανένα άλλοθι, καμία δικαιολογία γι’ αυτή την ολιγωρία, την αναποτελεσματικότητα. Υποδηλώνει από τους χειριστές αβυσσαλέα άγνοια του τι είναι το αλβανικό κράτος, ο Ράμα και η παρέα του.

Η αρνητική κατάληξη στην οποία οδηγούμαστε θα είναι μια πολλαπλή ήττα σε όλα τα επίπεδα. Θα γίνουμε ρεντίκολο. Ουδείς θα ήταν ευτυχέστερος εμού, αν αυτή η μη μου άπτου τακτική απέδιδε και ο Φρέντι ήταν τώρα ελεύθερος στο γραφείο του στο Δημαρχείο της Χειμάρρας. Θα ήμουν χαρούμενος να αφιερώσω το άρθρο μου στο να επαινέσω τον Πρωθυπουργό, τον Γεραπετρίτη κ.ά.

Ομως, η αμείλικτη πραγματικότητα δείχνει πως το αυτί του Ράμα και της κλίκας του δεν ιδρώνει. Η τακτική της κυβέρνησης αποδεικνύεται too little, too late. Δεν γνωρίζω τι μουρμουρίζουν οι ΕΛΙΑΜΕΠιτζήδες και οι επιρροές τους στο Μαξίμου τα απογεύματα στις 5 η ώρα, όταν πίνουν τσάι, πάντως η άλλη επιλογή δεν είναι να βομβαρδίσουμε τα Τίρανα ούτε να πέσει το ΕΤΑ με αλεξίπτωτα, να σφάξει τους σκοπούς και να αλώσει τη φυλακή για να απελευθερώσει τον Φρέντι.

Χρειάζονται πρακτικά μέτρα, περιέγραψα μερικά, που θα δημιουργήσουν τέτοιο κόστος στον Ράμα, που να νιώσει πως η Ελλάδα τού κάνει κλύσμα με γαρμπίλι οδοποιίας και άμμο νταμαρίσια. Μόνο αυτό θα τον συνετίσει. Τα «σας παρακαλώ», «τι πράγματα είναι αυτά;», «ενίσταμαι», «διαμαρτύρομαι», «επικαλούμαι τις ευρωπαϊκές αξίες/διαβήματα/ρηματικές διακοινώσεις» κ.λπ. τα τύπωσε ο Εντι ο μερακλής σε μαλακό διπλό γκοφρέ χαρτί για άλλη χρήση.

Αν τους περάσει, σε επόμενη διεθνή σύνοδο ο Εντι ο αλευρομύτης θα μας τσιμπάει το μάγουλο, για να μην πω τίποτε άλλο. Και, φυσικά, οι Τούρκοι βλέπουν και υπομειδιούν. Μόνη λύση ο βούρδουλας και να χορέψουν πάνω στην πυρακτωμένη λαμαρίνα, όπως μαθαίνανε κάποτε οι ευπαθείς καλλιτέχναι την αρκούδα να χορεύει ακούγοντας το ντέφι ή το κλαρίνο, με μέτρα άμεσα, σκληρά, που να τα νιώσουν στο πετσί τους. Αλλιώς, αντίο Γλαρέτζα και όλη η λέζα θα είναι όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά κυρίως του κύρους της χώρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προφητεία: Πώς θα…ισοπεδώσουν τη μήνυση των 170 πολιτών κατά Μητσοτάκη-υπουργών στην…πολωνική μας μπανανία!

Η Πολωνία των 40 εκατομμυρίων και της κρίσιμης γεωγραφικής θέσης (και ιστορίας της...)έναντι της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης παρέστησε...

More Articles Like This