Δολοφονία από Κροάτες και Ελληνες συμμορίτες

«Ποιος έσυρε στα δικαστήρια, εκτός από τους φυσικούς εγκληματίες της οπαδικής αλητείας, και τους ηθικούς αυτουργούς;»

Must Read

Πριν από μερικούς μήνες, με αφορμή τη φρικτή δολοφονία του Αλκη Καμπανού, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης μετονομάστηκε η οδός που συνέβη αυτό και πλέον φέρει το όνομά του. Είχε προηγηθεί συμβολική φύτευση στα όρια Τούμπας – Χαριλάου τριών δέντρων ηλικίας ίδιας με αυτήν τριών θυμάτων οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη (ενός Κυπρίου, ενός Βουλγάρου και του Αλκη). Εκδόθηκαν ψηφίσματα και ανακοινώσεις που καταδίκασαν το γεγονός, αλλά και ευχολόγια για την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας.

Φτάνει πια! Η υποκρισία περίσσεψε!

Ολοι αυτοί οι ανέξοδοι θεατρινισμοί, που μοναδικό σκοπό έχουν να απενοχοποιήσουν τους αρμόδιους διοικητικούς και πολιτικούς υπευθύνους, όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτε, αλλά προκαλούν πλέον βάναυσα το κοινό αίσθημα. Οσο το απόστημα της πολιτικής και κοινωνικής σήψης δεν καθαρίζεται και δεν αποστειρώνεται αποτελεσματικά, μόνον ως ύβρις στη μνήμη των αθώων θυμάτων φαντάζουν όλες αυτές οι ενέργειες.

Ποιος, αλήθεια, τόλμησε να πει τα πράγματα με το όνομά τους; Ποιος έσυρε στα δικαστήρια, εκτός από τους φυσικούς εγκληματίες της οπαδικής αλητείας, και τους ηθικούς αυτουργούς, που δεν είναι άλλοι από τους διοικητικούς παράγοντες των ανώνυμων εταιριών και τους δημοσιογραφούντες ρυπαρογράφους των payrolls τους;

Οι συμμορίες, που κρύβονται πίσω από τον «θεσμό» των οπαδικών συνδέσμων, εξακολουθούν να ασχημονούν και να εγκληματούν προσφέροντας άφθονο τρόμο σε κάθε εμφάνισή τους, ακόμη και εκτός γηπέδων, ακόμη και μακριά από τα συνήθη «στέκια» τους.
Η δολοφονία του αθώου οπαδού της ΑΕΚ δεν έγινε, δυστυχώς, μόνο από Κροάτες, αλλά και από Ελληνες συμμορίτες. Εχουν ήδη δει το φως της δημοσιότητας έγγραφα και σήματα των Αρχών, που προειδοποιούσαν για την επικινδυνότητα λόγω της επικείμενης έλευσης των Κροατών και τη φιλοξενία τους από οπαδούς του ΠΑΟ. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι τι έκαναν για να το αποτρέψουν.

Τι έκανε η Ελληνική Αστυνομία, τι έκανε η διοίκηση της ελληνικής ομάδας, τι έκανε η Πολιτεία για να εμποδίσει την κάθοδο και τη δράση των εγκληματιών αυτών;
«Δεν μύριζε καθόλου μπαρούτι η ατμόσφαιρα. Ηταν μια ωραία βραδιά χθες, έπαιζαν παιδάκια, υπήρχαν οικογένειες, απλοί άνθρωποι, ενδεχομένως να μην ήταν και οπαδοί της ΑΕΚ, έπιναν τον καφέ τους, τον χυμό τους. Ηρθαν με μαχαίρια και ρόπαλα για να σκοτώσουν» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο σημείο και γλίτωσε από τύχη.
Είναι δυνατόν όλα αυτά να συνέβησαν, ενώ κάποιοι γνώριζαν; Το ερώτημα, φυσικά, επεκτείνεται και πολύ πιο πέρα από τον χώρο του αθλητισμού.

Είναι δυνατόν να μην μπορείς να σταματήσεις ένα ή και περισσότερα αυτοκίνητα διακινητών λαθρομεταναστών, που κινούνται ανάποδα στην Εγνατία Οδό, σκοτώνοντας αθώους συμπατριώτες μας; Είναι δυνατόν, αφού περάσουν από διάφορα «μπλόκα» της Τροχαίας, να τους χάνεις από τα μάτια σου; Είναι δυνατόν να διέρχονται από το ελληνοτουρκικό τελωνείο εκατοντάδες λαθρομετανάστες, μέρα μεσημέρι, περπατώντας, χωρίς να τους σταματά κανείς; Είναι δυνατόν να αποβιβάζονται δεκάδες λαθρομετανάστες στην… Πύλο της Μεσσηνίας, έχοντας προηγουμένως διασχίσει με τη βάρκα τους όλο το Αιγαίο, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς; Είναι δυνατόν να συμβαίνει το ίδιο πράγμα στη «στρατιωτικοποιημένη» Ρόδο, επίσης μέρα μεσημέρι, μπροστά στα μάτια τουριστών και κατοίκων;

Είναι δυνατόν να εκρήγνυται, λόγω αγροτικής πυρκαγιάς, αποθήκη πυρομαχικών του Ελληνικού Στρατού, επειδή κάποιοι δεν φρόντισαν να αποψιλώσουν τον χώρο ευθύνης τους; Εν κατακλείδι, είναι δυνατόν να αισθανόμαστε ασφαλείς ζώντας σε μια χώρα στην οποία η ανευθυνότητα και η αδιαφορία επιβραβεύονται με σαρωτικά εκλογικά ποσοστά;

*Γιάννης Χ. Κουριαννίδης,
δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης,
«Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική»,
[email protected]

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Θρύλος» ο Αλέξης Κούγιας για το… τριφύλλι!

Γούρι τελικώς δεν μπόρεσε να φέρει στην ομάδα που σχετίζεται μαζί της εργασιακά, αλλά στην ομάδα της καρδιάς του.

More Articles Like This