Ηλιέλαιο στη σαλάτα

Ειδυλλιακό ελληνικό καλοκαίρι. Μετά το μπανάκι, ενημέρωση για την πατρίδα που αποτεφρώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη

Must Read

Ολος ο σαματάς του θέρους, τελικά, μάλλον δεν γίνεται για να θαυμάσουμε τον πρώην γελωτοποιό Ζελένσκι και νυν ηγέτη της κατεστραμμένης Ουκρανίας να κορδώνεται δίπλα στον χαχανίζοντα πρωθυπουργό της αδιάκοπα καταστρεφόμενης Ελλάδας.

Αυτό το θέαμα δεν πείθει, δεν εμπνέει, δεν ενθουσιάζει ούτε καν τους μισθοδοτούμενους του συστήματος που παράγει τέτοιες… οπτασίες. Η θερινή μανούρα έχει πάγια θεματολογία και αφορά τη γαστρονομία: Ενα από τα εποχικά ζητήματα – διλήμματα – προκλήσεις είναι να δοκιμάσουμε αν ταιριάζουν το ηλιέλαιο, το σογιέλαιο και το καλαμποκέλαιο στην παπαδιασμένη και εξωφρενικά ακριβή χωριάτικη σαλάτα που έχει κόψει ο κάπελας από τα ψες.

Πώς, άραγε, μπορούν να ξανανιώσουν το μαραμένο αγγούρι και η σταφιδιασμένη ντομάτα, αν πέσει πάνω της μια στρώση από κάτι που θυμίζει ελαιόλαδο αλλά φωνάζει από μακριά ότι δεν είναι; Πόσο άρτια μπορεί να μεταμφιεστεί σε φέτα μια (απροσδιόριστης προέλευσης) λευκή μάζα, που στο ράφι του σούπερ μάρκετ αποκαλείται «τυρί»; Είναι δυνατόν μια τσιπούρα που μεγάλωσε πίσω από τα… κάγκελα ιχθυοτροφείου να υποστεί «ξέπλυμα» του ανελεύθερου παρελθόντος της και να μας σερβιριστεί σαν «πελαγίσια»; Θα τη σερβίρει θριαμβικά και θα τη χρεώσει… επικά ο φαινομενικά φιλόξενος εστιάτορας, που έχει τεράστια εμπιστοσύνη στην αδαημοσύνη των πελατών του για τα μυστήρια της θαλάσσης – κι ένα απ’ αυτά είναι ο βίος και η πολιτεία όσων εδεσμάτων προσφέρει στους πελάτες.

Και λίγο με το φαγητό, λίγο με το ποτό, λίγο με το κυνήγι του πόσιμου νερού (είδος εν ανεπαρκεία στους τουριστικούς προορισμούς με τα τζιμάνια τους δημάρχους), θα περάσει κι αυτό το καλοκαίρι. Θα αφήσουμε πίσω μας ακόμα έναν ρομαντικό Αύγουστο και θα μας συνοδεύσουν στη δουλειά η σκιά και η οσμή από την τέφρα των… προστατευόμενων δασών (βλ. Δαδιά) που κατάπιαν οι φλόγες. Ετσι θα κλείσει τον φαύλο κύκλο της ακόμα μια θερινή ανάπαυλα βαμμένη με γνήσια νεοελληνέζικα χρώματα κι αρώματα. Και του χρόνου καλά να είμαστε να ζούμε σε βάρος του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντός μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκβιάζουν την Ούρσουλα με τα «κλεμμένα» των Ελλήνων!

Έχουν πλέον τα μεγάλα μαχαίρια στην Κομισιόν για την διαδοχή της προέδρου. Δεκάδες δημοσιεύματα σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ με προφανή...

More Articles Like This