Χάρτινα καλαμάκια Μητσοτάκη

Η γελοιότητα των αποφάσεων και των προσώπων της εξουσίας είναι ευθέως ανάλογη με την τραγικότητα των δεινών που προκαλούν

Must Read

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοινώνει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του. Η φωνή του πάλλεται από αποφασιστικότητα και οι κατενθουσιασμένοι και καταγοητευμένοι βουλευτές του νιώθουν ρίγη συγκινήσεως να διατρέχουν τη ραχοκοκαλιά τους. Αντιγράφουμε από τα πρακτικά της Βουλής:
Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Από το 2021 στην Ελλάδα θα απαγορευτούν εντελώς τα πλαστικά μιας χρήσης.(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας.) Η χώρα με την πιο όμορφη φύση οφείλει να την προστατεύσει έμπρακτα. Στις επιχειρήσεις του χώρου θα δοθούν κίνητρα για την προσαρμογή τους στην κυκλική οικονομία με εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους και επανακατάρτιση των εργαζομένων τους».

Ο λόγος του πρωθυπουργού τηρήθηκε σαν συμβόλαιο με τοκογλύφο, κατά γράμμα δηλαδή. Τα πλαστικά καλαμάκια, που τόσο μεγάλη ζημιά έχουν προκαλέσει στα δάση μας, στις θάλασσες, στα ποτάμια, στους λόγγους και στα βουνά, τέθηκαν υπό απαγόρευση. Οι Ελληνες πλέον είναι υποχρεωμένοι, μαζί με τον καφέ και τον χυμό τους, να γεύονται χαρτί που λιώνει – μια και όλα τα καλαμάκια είναι πλέον χάρτινα και διαλύονται εις τα εξ ων συνετέθησαν μέσα σε κάνα δίλεπτο από την πόντισή τους σε οποιοδήποτε υγρό.

Κι είναι στ’ αλήθεια παράξενο που, με τέτοια μνημειώδους σημασίας νομοθετική πρωτοβουλία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει τις χειρότερες επιδόσεις (από την πολεμική τουρνέ του Ιμπραήμ στην Ελλάδα κι έπειτα) στην προστασία του περιβάλλοντος. Είναι στ’ αλήθεια δύσκολο να υπολογιστεί πόσα εκατομμύρια στρέμματα δασών έχουν γίνει στάχτη κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους… αρίστους του.

Πριν από λίγες ώρες ανακοινώθηκε ότι μέσα σε ένα τριήμερο (19-21 Αυγούστου 2023) κάηκαν περισσότερα από 400.000 στρέμματα: 380.000 στρέμματα στον Eβρο, 30.000 στη Ροδόπη, 12.000 στρέμματα στη Βοιωτία, 8.000 στρέμματα στην Κύθνο και 5.000 στρέμματα στα Ψαχνά! Σ’ αυτά δεν περιλαμβάνονται η Φυλή, η Πάρνηθα και άλλα σημεία της επικράτειας.

Με Κυριάκο Μητσοτάκη θα καούν οι χλοοτάπητες στα γήπεδα κι οι γαρδένιες στις γλάστρες!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επίθεση έξω από Ιερό Ναό στην Ηλεία – Τον έριξε κάτω και τον λήστεψε

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ηλεία όταν άγνωστος επιτέθηκε σε ηλικιωμένο που βρισκόταν έξω από...

More Articles Like This