Η άλωση της πρωτεύουσας

Must Read

Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις και χίλιες μικρές και μεγάλες πληγές στα υλικά μνημεία του ελληνικού πολιτισμού, στο ιερό πτολίεθρο των Αθηνών και στο πνευματικό επίπεδο του λαού μας. Η πολιτική τάξη των τελευταίων ετών, βαρβαρότατη ούσα, ενθαρρύνει διά της ανοχής της τον εκβαρβαρισμό του αστικού τοπίου.

Το πόσο έχουν συμβάλει ο Δήμος Αθηναίων και ο Κώστας Μπακογιάννης (ο πειραματιζόμενος με τον «Μεγάλο Περίπατο») και το κράτος (Κυριάκος Μητσοτάκης και Λίνα Μενδώνη του υπουργείου «Πολιτισμού») σε αυτή την κατάσταση δεν χρειάζεται σχολιασμό

Το μόνο που αξίζει να σχολιαστεί είναι ότι αυτά τα πρόσωπα (υποτίθεται ότι) κάνουν καμπάνια για τον επαναπατρισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα. Προφανώς, για να είναι διαθέσιμα να τα μπογιατίσουν με γκράφιτι οι χιμπατζήδες με τα σπρέι.

Δείτε, λοιπόν, τις εικόνες που βλέπει ο περιπατητής (τουρίστας και μη) περιμετρικά του σημαντικότερου σημείου του δυτικού πολιτισμού. Μιλούν από μόνες τους.

1 Θησείο. Εγκαταλειμμένη οικία στην οδό Αποστόλου Παύλου. Βλέπει προς τον Ιερό Βράχο.

2 Η κατάντια της Διονυσίου Αρεοπαγίτου δεν μπορεί να κρυφτεί…

3 Μουτζούρες και καλικατζούρες δίπλα στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Ακροπόλεως, επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

4 «Live your myth with Greeks» γράφει στο ειρωνικό σύνθημά του ο βάνδαλος που μόλυνε με σπρέι τον δρόμο ο οποίος περνά ακριβώς μπροστά από το θέατρο του Διονύσου, το Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού και τη νοτιοδυτική πλευρά της Ακροπόλεως.

5 Γκράφιτι ακριβώς μπροστά από την οικτρή πινακίδα που σε ενημερώνει ότι πατάς πάνω στην καταχωμένη (από το ανθελληνικότατο κράτος) οικία του φιλοσόφου Πρόκλου, η οποία βρίσκεται κάτω και μπροστά από την είσοδο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Ακροπόλεως, επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

6-7 Ρίχνοντας το βλέμμα από την Αρχαία Αγορά προς το τμήμα της που βρίσκεται δίπλα στις γραμμές του ΗΣΑΠ -και άνωθεν βρίσκεται η οδός Αδριανού-, αντικρίζεις παλιά και νέα γκράφιτι πάνω στις αρχαιότητες (φωτό 6 & 7).

8 Και από την Αρχαία Αγορά, αν κοιτάξεις προς την Ακρόπολη, στην πλευρά του Ερεχθείου, πάλι γκράφιτι θα δεις, τα οποία δεσπόζουν στο κτίριο που επισημαίνεται με βέλος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τραγωδία στο Πικέρμι με νεκρό οδηγό: «Καρφώθηκε» σε κολόνα με το αυτοκίνητό του

Ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στο Πικέρμι, όταν ένας άνδρας ενεπλάκη σε σοκαριστικό τροχαίο, με συνέπεια να χάσει την...

More Articles Like This