Διαχρονικές αξίες και… αριστερά ήθη

Η εκλογή Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι σίγουρα ένα γεγονός που αναδεικνύει μια βαθιά παθογένεια, καθώς αποδείχθηκε πόσο εύκολα μπορεί να χειραγωγηθεί η ελληνική κοινή γνώμη

Must Read

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν χαρακτηρίσει την υπαναχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνησης στον τρόπο διαχείρισης των θεμάτων που αφορούσαν τις μνημονιακές μας υποχρεώσεις, ψηφίζοντας και εφαρμόζοντας ένα νέο Μνημόνιο, ως ολέθριο λάθος που θα βάρυνε στη συνέχεια την ιστορία της ελληνικής Αριστεράς. Κάποιοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίσουν το γεγονός αυτό σαν το «Κυπριακό της Αριστεράς», υπό την έννοια ότι, όπως η ελληνική Δεξιά χρεώθηκε την προδοσία και τους λανθασμένους χειρισμούς της στο Κυπριακό, έτσι και το άγος των Μνημονίων θα βάρυνε εφεξής και την ελληνική Αριστερά.

Φαίνεται όμως πως το βαρέλι των εξελίξεων στον χώρο αυτόν δεν έχει πάτο… Η εκλογή Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι σίγουρα ένα γεγονός που αναδεικνύει μια βαθιά παθογένεια όχι μόνο στον χώρο της Αριστεράς, αλλά γενικά στην ελληνική κοινωνία.

Κι αυτό γιατί αποδείχθηκε πόσο εύκολα μπορεί να χειραγωγηθεί η ελληνική κοινή γνώμη, και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οταν μάλιστα αυτή η χειραγώγηση εμφανίζεται ακαταμάχητη σε τμήμα του ελληνικού πολιτικού σκηνικού που μέχρι χθες ακόμη θεωρείτο ισχυρό και συμπαγές ιδεολογικά (στις βασικές του αρχές τουλάχιστον), τότε αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς πόσο η σήψη αξιών και ιδεολογικών προταγμάτων έχει κυριαρχήσει στην ελληνική κοινωνία.

Προσωπικά δεν με στενοχωρεί τόσο η κατάντια της Αριστεράς στην Ελλάδα όσο ο τρόπος με τον οποίο αυτή επιτεύχθηκε, δηλαδή με όχημα έναν εκπρόσωπο της κυρίαρχης σήμερα woke ατζέντας, που αντικατέστησε ραγδαία όποιες κοινωνικοπολιτικές αξίες της πάλαι ποτέ Αριστεράς των κοινωνικών προταγμάτων, και συνάμα στέλεχος της αναιδούς Goldman Sachs, που ειρωνευόταν και απαξίωνε τους Ελληνες και την ελληνική οικονομία.
Αλλά η Αριστερά πήρε αυτό που της άξιζε, ως επακόλουθο της υιοθέτησης από πλευράς της ενός αξιακού συστήματος αφύσικου, απάνθρωπου και σαφώς εθνομηδενιστικού. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι, δεδομένης της ευκολίας με την οποία αυτό επετεύχθη, είναι βέβαιο ότι ο επόμενος στόχος θα είναι η ορθόδοξη πίστη μας και η εθνική μας συνείδηση. Με άλλα λόγια, η ίδια μας η ταυτότητα.

Το τραγικότερο όλων είναι ότι η υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού πραγματοποιήθηκε με την ευθύνη των Ελλήνων πολιτών. Με την ψήφο τους. Δηλαδή, με απόλυτα «δημοκρατικές» διαδικασίες. «Εσείς τον εκλέξατε» τους λένε τώρα. Και μάλιστα, ύστερα από μια σειρά αποκαλύψεων και προειδοποιήσεων από στελέχη και πολιτευτές του κόμματος, που έδειχναν να παραμένουν πιστοί στις αξίες του. Ποιες αξίες, όμως; Μα, αυτές ακριβώς τις αξίες της «πολιτικής ορθότητας» που είχε ενσωματώσει ο Κασσελάκης στον λόγο του και στην εν γένει παρουσία του, οι οποίες ήταν απόλυτα ταυτισμένες με αυτές της συριζαϊκής Νεοαριστεράς. «Τι φωνάζετε, λοιπόν;».

Δεν έχει καμιά σημασία αν οι εξελίξεις αυτές θα έχουν ως συνέπεια τη δημιουργία ενός νέου αριστερού κόμματος. Εάν αυτό συμβεί, μέχρι να αποκτήσει κοινωνική βάση τέτοια που να το καταστήσει κόμμα εξουσίας (αν γίνει ποτέ αυτό) θα χρειαστούν πολλά χρόνια.
Προσωπικά, πιστεύω πως είναι πιθανότερο να λειτουργήσει αντίστροφα. Να ενισχυθούν δηλαδή κοινωνικές δυνάμεις που, με τη συνείδηση της αδιέξοδης διαδικασίας απάρνησης διαχρονικών αξιών με τις οποίες βάδισε ο ελληνικός λαός στην ιστορική του πορεία, θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις ήδη ριζοσπαστικοποιημένες δυνάμεις της ελληνικής Δεξιάς (όπως τουλάχιστον αποτυπώθηκε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές του Ιουνίου), ώστε να συγκροτηθεί σύντομα στην Ελλάδα ένα ισχυρό πατριωτικό ρεύμα με κινηματικά χαρακτηριστικά. Αυτό θα ήταν πράγματι μια πολύ ευχάριστη προοπτική.

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης,
«Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική»,
υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης
[email protected]

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Eurojackpot: Καλή επιτυχία Μαρίνα Σάττι!

Το Eurojackpot, μεγάλος χορηγός της ελληνικής αποστολής, βρέθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος το πρωί της Κυριακής για να αποχαιρετήσει τη...

More Articles Like This