Πολυβραβευμένος Κώστας Σημίτης

Αναγνωρίζεται επιτέλους η αξία του πρωθυπουργού των Ιμίων, του Οτσαλάν, των ολυμπιακών έργων και άλλων λαμπρών κεφαλαίων της πολυχιλιετούς Ιστορίας μας

Must Read

Χθες στη «δημοκρατία» δημοσιεύτηκε μια είδηση που φούσκωσε τα πλεμόνια μας με περίσσεμα ανυπόκριτης χαράς και συγκίνησης. Σ’ ένα επικό άρθρο, το οποίο τιτλοφορείτο «Εκδήλωση νοσταλγών του μοιραίου Σημίτη», διαβάσαμε το καλό νέο ότι «τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου το Δίκτυο για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, το Ινστιτούτο Ζακ Ντελόρ και το περιοδικό “Μεταρρύθμιση”, με την υποστήριξη του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, οργανώνουν τιμητική εκδήλωση» για τον πρωθυπουργό του Τσουκάτου, του Μαντέλη, των Ιμίων, του Οτσαλάν, των ολυμπιακών έργων και άλλων λαμπρών κεφαλαίων της πολυχιλιετούς Ιστορίας μας.

Εντύπωση μας έκανε η μνεία για την ακάματο προσπάθεια της Αννας Διαμαντοπούλου (η αλήστου μνήμης υπουργός Παιδείας των φωτοτυπιών) που πάλεψε να… πείσει τον Κώστα Σημίτη να λάβει τιμητική διάκριση. Επίσης σημαντικό είναι πως στην εκδήλωση θα παραστεί και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ωστόσο, το άρθρο, που αξίζει να αναζητήσετε και να διαβάσετε προσεκτικά, φυλάει το καλύτερο για το τέλος: «Ο Κ. Σημίτης θα τιμηθεί ως εξέχων ευρωπαϊστής. Γιατί όχι και ως φιλέλλην; Αβλεψία των διοργανωτών…»

Πάντως, την ευρωπαϊκή νομενκλατούρα και τις βραδύκαυστες πνευματικές και πολιτικές ηγεσίες Ελλάδος και Ευρώπης τις έχει ξεπεράσει η άδολη λαϊκή ψυχή. Ο Κώστας Σημίτης πρώτα τιμήθηκε στη λαϊκή αγορά του Ναυπλίου κι έπειτα σκέφτηκαν να του οργανώσουν σεμνή αλλά μεγαλειώδη φιέστα οι Ελληνευρωπαίοι μεταρρυθμιστές.

Στις 11 Αυγούστου 2021, στην καλά ενημερωμένη ειδησεογραφική ιστοσελίδα www.anagnostis.org, που ασχολείται κυρίως με τον νομό Αργολίδος, αναρτήθηκε το ακόλουθο άρθρο: «Καρπούζι “Σημίτης” από νοσταλγό του ΠΑΣΟΚ στο Ναύπλιο. Σήμερα, στη λαϊκή αγορά στο Ναύπλιο, ένας παλιός γνώριμος έκανε την εμφάνισή του. Αυτός ο “παράξενος” επισκέπτης -που όπως είπαμε, δεν είναι καθόλου άγνωστος για τον ελληνικό λαό- τράβηξε πάνω του όλα τα βλέμματα νοικοκυρών και μη! Ο λόγος για τον Κώστα Σημίτη… σε καλοκαιρινή έκδοση! Ο τέως πρωθυπουργός έχαιρε ιδιαίτερης υποδοχής σήμερα στην αγορά με πολλή χαρά και γέλια».

ΥΓ.: Στην εκδήλωση δεν θα παραστούν οι Εκτορας Γιαλοψός, Χριστόδουλος Καραθανάσης και Παναγιώτης Βλαχάκος. Επεσαν ηρωικά τη νύχτα των Ιμίων τιμώντας τη στολή τους, υπηρετώντας την πατρίδα και προστατεύοντας την ελληνική σημαία που κάποιοι κατέβασαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νίκη – λουκούμι για τον Ολυμπιακό, 4-1 τη Λαμία

Πέτυχε αυτό που ήθελε ο Ολυμπιακός. Όχι φυσικά να φθάσει τη νίκη επί της Λαμίας αφού με βάση τη...

More Articles Like This