Επεσε βαρύς ο «Πέλεκυς»

Ας αναγνωρίζουμε το καλό και το σωστό, όταν γίνεται κάτι υπέρ του εθνικού συμφέροντος

Must Read

Ουδέποτε στο παρελθόν οι Ενοπλες Δυνάμεις αποτέλεσαν στόχο τέτοιας επίθεσης. Επί μέρες διαβάζαμε για «υποβρύχια ελικόπτερα».

Αφού, λοιπόν, διακινήθηκαν όλα αυτά επί μέρες, ο ΑΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, απλά διέταξε άσκηση «ΠΕΛΕΚΥ». Οσοι υπηρέτησαν κανονικά, όχι στην Γκομενοφυλακή του Κολωνακίου, ούτε ως καντηλανάφτες στον Λυκαβηττό, γνωρίζουν τι σημαίνει. Βγαίνει όλη η Μονάδα έξω πάνοπλη, πανέτοιμη, με πλήρη σύνθεση.

Ο Αρχηγός διέταξε όλα τα ελικόπτερα της Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού, πλην όσων ήταν σε διάφορες αποστολές, να σηκωθούν από την 110 στη Λάρισα και να πάνε στην 111 στο Στεφανοβίκειο και να κάνουν touch and go, τουτέστιν πλήρως εξοπλισμένα να σηκωθούν, να πετάξουν σε σχηματισμό, να κατεβούν στο Στεφανοβίκειο και, μόλις οι τροχοί ή τα πέδιλα, αναλόγως το ελικόπτερο, ακουμπήσουν στην πίστα, να ξαναπετάξουν και πάλι σε σχηματισμό, να γυρίσουν πίσω.

Εντυπωσιακό θέαμα, που είδε όλη η Θεσσαλία και στη συνέχεια μέσω του βίντεο όλη η Ελλάδα. Ηταν μια διαγαλαξιακή φάπα της πραγματικότητας και του ΑΓΕΕΘΑ σε όσους διακίνησαν τα ψεύδη. Η άσκηση, βέβαια, που απέδειξε την πλήρη και άμεση επιχειρησιακή ετοιμότητα της ΤΑΞΑΣ δεν έγινε για το ονόρε του Αρχηγού. Εγινε, πέραν των λόγων εκπαίδευσης, για να περάσει το μήνυμα στους απέναντι πως δεν ισχύουν τα ψεύδη και πως η ισχύς μας είναι εδώ, ετοιμοπόλεμη, αλλά απευθυνόταν και στον λαό μας, μέρος του οποίου μπορεί να είχε πιστέψει τις τερατολογίες και να είχε πληγεί το φρόνημά του.

Εχω συχνά πολιτευτεί με επιθετικότητα, σκληρότητα στον λόγο μου. Πάντοτε, όμως, άφηνα εκτός της όποιας σύγκρουσης τον σκληρό πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας, τον άγρυπνο Φύλακα της Ελευθερίας μας, τις Ενοπολες Δυνάμεις. Είναι αδιανόητο να αυτοτραυματιζόμαστε με αυτόν τον τρόπο, να δέχεται το ηθικό του λαού πλήγματα από το εσωτερικό, πισώπλατα.

Μερικοί, και μέσα στην Βουλή, έχουν αναγάγει σε καθημερινότητα την άκριτη υιοθέτηση κάθε αθλιότητας που γράφει ο τουρκικός Τύπος, συχνά απευθείας όργανα του Ερντογάν και των υπηρεσιών του. Ομως, δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να βγαίνει κάθε τόσο να διαψεύδει κάθε προβοκατόρικη παπάτζα, που γράφουν οι Τούρκοι.

Είναι σαν ο εκπρόσωπος Τύπου του Ερντογάν να απαντάει καθημερινά σε ό,τι γράφουν στην Ελλάδα οποιοιδήποτε. Τα νησιά μας είναι στρατιωτικοποιημένα, διότι απειλούνται, και θα παραμείνουν έτσι. Οι Τούρκοι ωρύονται, αλλά αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο,τι απειλείται φρουρείται. Δεν υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση που θα τολμούσε τέτοιο έγκλημα.

Οι Τούρκοι σε κάθε ευκαιρία βάζουν το ζήτημα, διεξάγουν και επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου, αλλά για μας το μόνο ζήτημα είναι να αποδεχτούν οι Τούρκοι πως όσο μας απειλούν εμείς θα εξοπλίζουμε τα νησιά μας όλο και καλύτερα. Κι αν δεν το αποδεχθούν, στα μέζεά μας. Πάλι θα τα εξοπλίζουμε. Δεν τους ρωτήσαμε και ούτε πρόκειται.

Κανείς, ποτέ και πουθενά, από την ελληνική πλευρά δεν εξέφρασε -ή έστω υπονόησε- πως εμείς αποδεχόμαστε τις αιτιάσεις της Τουρκίας, ό,τι κι αν γράψουν οι Ερντογανικές φυλλάδες. Προσπαθούν να κάνουν ένα είδος μπούλινγκ στην ηγεσία μας και στον λαό μας, αλλά ματαιοπονούν.

Ποια είναι η αλήθεια; Είναι το γεγονός ότι όλη η ΤΑΞΑΣ είναι πάνοπλη, στον αέρα, σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Είναι οι συνεχείς αφίξεις των RAFALE, είναι ο «ΚΙΜΩΝ», η πρώτη ελληνική Belharra, που έπεσε στο νερό με την ωραία ανάποδη πρύμη του, που θυμίζει τον θρυλικό «ΑΒΕΡΩΦ», είναι τα Spike Nlos, η είσοδος στο πρόγραμμα των F-35. Είναι το γεγονός πως, παρά την άθλια επίθεση κατά του Μενέντεζ, οι Γενοκτόνοι τα βρίσκουν πάλι μπαστούνια και με τον διάδοχο του και δεν θα δουν F-16 Viper.

Ας αναγνωρίζουμε το καλό και το σωστό, όταν γίνεται κάτι υπέρ του εθνικού συμφέροντος. Αυτός που το αναγνωρίζει μόνο κερδίζει στα μάτια του κόσμου. Eχουμε πολλά άλλα θέματα για τα οποία να διαφωνήσουμε και να πλακωθούμε. Ας αφήσουμε τις Ενοπλες Δυνάμεις έξω από αυτά. Να στηρίξουμε ομοθυμαδόν οτιδήποτε ενισχύει την αποτροπή μας, ακόμα κι αν έχουμε διαφωνίες σε λεπτομέρειες. Να δείχνουμε τον πρέποντα σεβασμό στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και την αποστολή τους.

Οταν βλέπετε του Τούρκους να χοροπηδάνε σαν αναστενάρηδες σε αναμμένα κάρβουνα κατά προσώπων και πολιτικών σημαίνει πως γίνεται κάτι καλό για τα εθνικά συμφέροντα και σε βάρος των δικών τους. Και δεν είναι δυνατόν να υιοθετούμε άκριτα ό,τι γράφουν οι Τούρκοι. «Καλημέρα» να μας λένε, πρέπει να κοιτάμε έξω μην είναι νύχτα.

Η Ελλάδα είναι το κοινό μας σπίτι. Το μόνο μας σπίτι. Οταν ακούτε ή διαβάζετε χολερικές ανοησίες, για να συνέλθετε, να λέτε μέσα σας μόνο μια λέξη: Αρτσάχ…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Υπό έλεγχο φωτιά που ξέσπασε σε διαμέρισμα στην Αθήνα – Απομακρύνθηκαν οι ένοικοι

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα...

More Articles Like This