Ολοκληρωτικός πόλεμος και προσφυγικό τσουνάμι

Τα επόμενα 5 χρόνια θα είναι καθοριστικά για την ύπαρξη ή την εξαφάνιση του Ισραήλ, επειδή είναι πολύ πιθανόν το Ιράν να έχει αποκτήσει πυρηνικά όπλα

Επειδή στη Μέση Ανατολή οι αντιθέσεις μεταξύ Αράβων και Ισραηλινών είναι αγεφύρωτες, είναι δεδομένο ότι ο πόλεμος μέχρις εσχάτων κάποια στιγμή θα συμβεί. Τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι καθοριστικά για την ύπαρξη ή την εξαφάνιση του κράτους του Ισραήλ, επειδή είναι πολύ πιθανόν εντός αυτού του χρονικού ορίζοντος το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Δοθέντος ότι η γεωγραφική έκταση του Ισραήλ είναι ίση με της Πελοποννήσου και ότι σε αυτήν ζουν 9.000.000 ισραηλινοί, ένα και μοναδικό πυρηνικό πλήγμα από το Ιράν θα εξαφάνιζε το Ισραήλ από τον χάρτη. Επίσης, η δημογραφία του Ισραήλ δεν το ευνοεί.

Σε πέντε χρόνια ο πληθυσμός του Ιράν, της Αιγύπτου και της Τουρκίας θα είναι 92, 125 και 90 εκατομμύρια αντίστοιχα. Εσωτερικά, το κράτος του Ισραήλ έχει να αντιμετωπίσει τη δημογραφική έκρηξη των ορθόδοξων Εβραίων (haradin), οι οποίοι σε πέντε χρόνια θα αποτελούν το 35% του εβραϊκού πληθυσμού, καθώς και των Παλαιστινίων, ο πληθυσμός των οποίων αυξάνεται εκθετικά. Οι haradin δεν στρατεύονται, δεν εργάζονται και, το χειρότερο, τοποθετούνται ιδεολογικά κατά του κράτους του Ισραήλ.

Στο πρόσφατο λουτρό αίματος των τρομοκρατών της Χαμάς οι haradin διαδήλωναν κατά του ισραηλινού κράτους κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες. Επίσης, το καθεστώς του Σίσι στην Αίγυπτο αναμένεται να καταρρεύσει, επειδή, αφενός, ο πληθυσμός της χώρας στηρίζει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και, αφετέρου, επειδή η χώρα δεν μπορεί να σιτίσει τον αυξανόμενο πληθυσμό της ούτε να τον εφοδιάσει με την απαιτούμενη ενέργεια. Αλλη πρόκληση αποτελεί το γεγονός ότι, εκτός του ότι ο ισλαμισμός στην Τουρκία έχει εδραιωθεί, ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να ακυρώσει τον σχεδιαζόμενο από τις ΗΠΑ εμπορικό δρόμο Ινδίας – Σαουδικής Αραβίας – Ισραήλ (India – Middle East – Europe Economic Corridor – IMEC) προβάλλοντας τον δικό του που θα καταλήγει στην Τουρκία μέσω Ιράκ ή Ιράν (DRY CANAL).

Επειδή ο Ερντογάν γνωρίζει ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία κατέρρευσε οικονομικά λόγω της διάνοιξης της Διώρυγας του Σουέζ που παρέκαμπτε την Τουρκία προς την Ινδία, δεν σκοπεύει να αγνοήσει τα πρόσφατα γεωπολιτικά δεδομένα. Τα τελευταία 20 χρόνια ο Ερντογάν έχει επενδύσει πάνω από 200 δισεκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη οδικών δικτύων και σιδηροδρόμων. Συνεπώς, είναι πολύ πιθανόν η τρομοκρατική ενέργεια της Χαμάς να οργανώθηκε από την Τουρκία επειδή ο IMEC θα τοποθετήσει την Τουρκία πάλι εκτός Ιστορίας.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό γεωπολιτικό περιβάλλον, το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή επιβίωσης από το να διεξαγάγει αρχικά διμέτωπο αγώνα σε Βορρά και Νότο και αμέσως μετά να χτυπήσει το Ιράν με πυρηνικά όπλα, καταστρέφοντας τις υποδομές εμπλουτισμού ουρανίου, πριν το Ιράν προλάβει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα (2030 National Security Report). Το Ισραήλ πλήρωσε ακριβά την απόκτηση πυραυλικής τεχνολογίας από τη Χαμάς και συνεπώς η μη επανάληψη του ίδιου λάθους συνεπάγεται τη διεξαγωγή ολοκληρωτικού πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Οσον αφορά την Ελλάδα, τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα βρίσκουν τη χώρα μας απροετοίμαστη και ανίσχυρη γεωπολιτικά, διπλωματικά, οικονομικά, πολιτικά και ιδεολογικά. Ο συστημικός κίνδυνος που προκύπτει για την Ελλάδα σε περίπτωση ολοκληρωτικού πολέμου είναι η μετατροπή της, ακόμα μια φορά, σε προσφυγικό hot-spot λόγω του αναμενόμενου τσουνάμι των μουσουλμάνων προσφύγων. Επειδή ένα συνέδριο «ειρήνης» δεν γίνεται χωρίς τη συμμετοχή των άμεσα εμπλεκομένων στον πόλεμο, δηλαδή του Ισραήλ, του Ιράν και των ΗΠΑ, στο πρόσφατο συνέδριο του Καΐρου συζητήθηκε κυρίως η αντιμετώπιση ενός προσφυγικού κατακλυσμού.

Δοθέντος ότι η χώρα μας έχει αποδεχτεί ιδεολογικά και πολιτικά τη μετατροπή της σε πολυπολιτισμική (ισλαμική) κοινωνία, είναι πολύ πιθανό η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το πολιτικό σύστημα να δεχτούν την εγκατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων προσφύγων στην Ελλάδα, εκτονώνοντας την προσφυγική πίεση από την Ευρώπη, πρακτική που εφαρμόζουν μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάθε πότε θυμώνει ο Κυριάκος;

Στη διάρκεια της θητείας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεχθεί απρέπειες και προσβολές πολύ...

ΕΣΡ…

Διάβασα πριν από λίγος μέρες στη «δημοκρατία»  ότι, σε συνάντηση που είχε με τον...

Η αντίδραση ενός ηγέτη

Η προσβολή εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας είναι προσβολή εναντίον της πατρίδας και του...

Δεν δείχνει έτσι την ενόχλησή του ένας Βρετανός πρωθυπουργός

Θα ακύρωνε ποτέ ένας «γκάγκαρος» Βρετανός πρωθυπουργός προγραμματισμένη συνέντευξή του με ξένο ηγέτη φίλης...

Ελγίνειος φερετζές αφελληνισμού

Παρακολουθείς στην τηλεόραση* την παραδοσιακή οπερέτα όπου τις ελληνόφωνος/η πολιτικός, σε μια έκρηξη πατριδολατρείας,...

Αντί να κοκκινίζουν τη… συγχαίρουν!

Η συγκλονιστική περίπτωση της 85χρονης αγρότισσας που δώρισε ένα ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ του Μεσολογγίου...

Οι «γραφικοί»

Για να δούμε. Μαρί Λεπέν στη Γαλλία, Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, Τζόρτζια Μελόνι και...

Η δικηγορία στις μέρες μας είναι μέγας ηρωισμός!

Δικαίως ξέσπασε σάλος μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Πάνου Τσακλόγλου (φωτό), με τις...

Ο σημαντικότερος εν ζωή πασόκος

Η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά στα δημόσια πράγματα είναι σημαντική. Πάντα πρέπει να δίνουμε...

Ο «Αρχιερέας» που ξέχασε να γράψει στο μπλοκάκι ότι…

Γράφει ο Γιάννης Ντάσκας«Πήραμε στοιχεία απο το εξωτερικό και αυτά δείχνουν ότι λεηλατείται ο...

Η Αριστερά και η Ivy League

Η ονομασία Ivy League αναφέρεται στο ετήσιο αμερικανικό αθλητικό συνέδριο των οκτώ καλύτερων ιδιωτικών...

Ενας ΣΥΡΙΖΑ… χάρμα οφθαλμών

Δεν ξέρω ο Κασελλάκης τι... ψάρια θα πιάσει ως πολιτικός αρχηγός, αλλά ως εκκαθαριστής...

Mια ομιλία που είχε…«δίψα για καθαρό ουρανό»

Αναζήτησα το απόγευμα του Σαββάτου στην άθρησκη ΕΡΤ3 του Κωνσταντίνου Ζούλα και του Φίλιου...

Chat GPT εναντίον Στέφανου Κασσελάκη

Το σύστριγγλο που γίνεται στους χώρους της άκρας Αριστεράς μπορεί να φέρνει νούμερα στην...

Eνοχος εκ προοιμίου ο αστυνομικός

Διάβασα στη «δημοκρατία» σχετικά με το τραγικό συμβάν μεταξύ αστυνομικού της ΕΛ.ΑΣ. και νεαρού...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους του Γέρακα: «Χαώδης και επικίνδυνη κατάσταση»

Ματωμένοι γάμοι, κλοπές, ζημιές και κλίμα τρομοκρατίας στο «κρατίδιο» των Ρομά

«Τουρισμός για όλους»: Περισσότεροι δικαιούχοι

Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια, δήλωσε η Κεφαλογιάννη. Τι είπε για βραχυχρόνιες μισθώσεις και επιδοτήσεις ξενοδοχείων

Η Ελένη Κρίτα αποκάλυψε πόσα χρήματα πήραν οι πρωταγωνιστές του «Παρά Πέντε»

Η ηθοποιός Ελένη Κρίτα έδωσε μια συνέντευξη στο περιοδικό...

Σκληρή ταξιδιωτική οδηγία των Βρετανών για την Ελλάδα!

Είναι η δεύτερη μέσα σε δύο εβδομάδες - Να είναι τυχαίο το χρονικό σημείο άραγε;

Λαχτάρα για τη Μαρινέλλα στο νοσοκομείο

Μια περιπέτεια υγείας ανάγκασε την βασίλισσα του ελληνικού τραγουδιού,...

Ο σημαντικότερος εν ζωή πασόκος

Η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά στα δημόσια πράγματα είναι...

Ο κακός χαμός στο Twitter με τα αγγλικά του Άδωνι

«Παγκόσμιος» ο Άδωνις Γεωργιάδης που από το πρωί δίνει...

Θανάσης Κορομηλάς: Η Ρούλα Κορομηλά μας συστήνει τον αδερφό της

H Ρούλα Κορομηλά μοιράστηκε μέσα από τον προσωπικό της...

Έβγαλαν ξανά στον δρόμο τον 81χρονο ανάπηρο παππού στην Χαλκιδική 

Δεν έχει τέλος το μαρτύριο του συνταξιούχου κ. Θεόφιλου...

NEWSROOM