Ασκήσεις ακριβείας στην ακρίβεια

Γιατί περισσεύει τόσο πολύς μήνας στο τέλος του μισθού και της σύνταξης;

Must Read

Οι συνδρομές στο Netflix μειώνονται, ειδικά από τους οπαδούς των θρίλερ και των ταινιών τρόμου, διότι τις ταινίες και τις σειρές αυτές τις έχει υποκαταστήσει η καθημερινή επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ.

Ελαιόλαδο 11 και 12 ευρώ το λίτρο; Ω, ναι! Κέτσαπ των 4 ευρώ, ενώ πέρσι είχε 2; Ω, ναι! Φέτα 12ευρη υπάρχει; Ω, ναι! Κι οι τιμές στα υπόλοιπα προϊόντα είναι ανάλογες. Τιμές Ζυρίχης με μισθούς Ελλάδος συνθέτουν ένα σενάριο καταναλωτικού βίου κάπως τρομακτικό.
Περισσεύει πολύς μήνας στο τέλος του μισθού και της σύνταξης…

Υπό το φως των ανωτέρω πρέπει να προσθέσουμε και την κάπως κωμική διάσταση των εξελίξεων. Ενα από τα καλύτερα ανέκδοτα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στην Ελλάδα προέρχεται από τα χείλη του πρωθυπουργού, ο οποίος είπε στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1:

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα και από τη συχνότητά σας και στις πολυεθνικές, στις μεγάλες πολυεθνικές, ότι αν νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι καμία μπανανία στην οποία μπορούν να πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε πολύ ακριβότερες τιμές, χωρίς να μας δικαιολογούν την αύξηση του κόστους, είναι βαθιά νυχτωμένοι. Αν χρειαστεί να τα βάλουμε και με πολυεθνικούς κολοσσούς, θα το κάνουμε, γιατί αυτοί ουσιαστικά πουλάνε τα ίδια προϊόντα σε άλλες αγορές. Κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε τι είναι ακριβώς αυτό το οποίο εννοώ».

Από τα προαναφερθέντα αξίζει να συγκρατήσετε μια λεπτομέρεια, η οποία είναι όλα τα λεφτά: «ΑΝ χρειαστεί να τα βάλουμε και με πολυεθνικούς κολοσσούς, ΘΑ το κάνουμε». Το «ΑΝ χρειαστεί» σημαίνει ότι μέχρι τώρα ο Μητσοτάκης δεν χρειάστηκε να το πράξει διότι κατά την άποψή του δεν μας ληστεύουν οι πολυεθνικοί κολοσσοί με τις εξωφρενικές αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων τους. Μας κατακλέβει ο μπαρμπα-Μήτσος που φέρνει λάδι από τη Μυτιλήνη και το υπερχρεώνει, και επίσης πουλά πανάκριβα τον τελεμέ Θράκης και τα σαλάμια Λευκάδος.

Επίσης έχει πλάκα το «κάντε λίγο υπομονή και θα δείτε τι είναι ακριβώς αυτό το οποίο εννοώ». Η ακρίβεια μας γδέρνει τα εισοδήματα ήδη από τον Οκτώβριο του 2021, πριν ξεσπάσει ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, και ο Μητσοτάκης ζητάει να κάνουμε… υπομονή. Ζήσε, Μάη μου, να φας τριφύλλι, αν μπορείς να το αγοράσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άγρια συμπλοκή Πακιστανών και Παλαιστινίων στο κέντρο του Ηρακλείου

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Μ. Δευτέρας όταν στο κέντρο του Ηρακλείου σημειώθηκε άγρια συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών.Συγκεκριμένα στο Πάρκο...

More Articles Like This