Η αλήθεια και το ψέμα

Μέχρι χθες, που η εφημερίδα μας ανέδειξε το θέμα, ο «στενός φίλος Γιαννάκου» δεν υπήρχε στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού. Μόλις χθες το πρωί οι διοργανωτές της εκδήλωσης, μετά την ανάρτηση του πρωτοσέλιδού μας στα περίπτερα, ενημερώθηκαν ότι θα δώσει το «παρών»

Must Read

Σε εύλογο χρόνο, πολύ πριν προσδιοριστεί η εκδήλωση του «Δικτύου για την Μεταρρύθμιση» της Αννας Διαμαντοπούλου προς τιμήν του Κώστα Σημίτη, το θέρος, στενοί συνεργάτες της αείμνηστης Μαριέττας Γιαννάκου αλλά και μέλη του προεδρείου της Παναθηναϊκής Οργάνωσης επικοινώνησαν πλειστάκις με το γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου και απηύθυναν το ερώτημα αν εκείνος θα τιμήσει με την παρουσία του την εκδήλωση της 6ης Νοεμβρίου.

Στην τελευταία επικοινωνία τους, η Ελένη Σχινά, με την οποία το γραφείο Γιαννάκου είχε άριστη συνεργασία από τον καιρό που εκείνη μετείχε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, απάντησε ρητώς ότι ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στην Κίνα, και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν να παραστεί. Οι υπεύθυνοι της οργάνωσης ζήτησαν, ει δυνατόν, να δοθεί γραπτή απάντηση στο αίτημα, προκειμένου να ενημερωθούν οι συγκεντρωμένοι και να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις για τους λόγους της απουσίας του.

Η απάντηση που έλαβαν ήταν αρνητική. «Αρκεστείτε στα προφορικά». Αρνητική ήταν επίσης η απάντηση που έλαβαν από την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είχε όμως δεσμευτεί να παραστεί και να μιλήσει σε εκδήλωση του «Κύκλου Ιδεών» του Ευάγγελου Βενιζέλου, η οποία επρόκειτο να διεξαχθεί την ίδια μέρα (ακυρώθηκε). Τις τελευταίες εβδομάδες, όμως, και αφού έγινε γνωστή η διεξαγωγή της εκδήλωσης προς τιμήν του κυρίου Σημίτη, οι φήμες που έφταναν στα αυτιά μας εμφάνιζαν τον πρωθυπουργό αποφασισμένο να παραστεί στην εκδήλωση του «Δικτύου», που πρόκειται να διεξαχθεί την ίδια μέρα και ώρα. Για τον Σημίτη ο πρωθυπουργός δεν θα απουσίαζε στο εξωτερικό.

Διασταυρώσαμε τις πληροφορίες από γνωστές πηγές και επιβεβαιώσαμε ότι πράγματι ο κύριος Μητσοτάκης δήλωσε τη διαθεσιμότητά του να παραστεί στην εκδήλωση για τον… «Κινέζο» αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κίνα. Και χθες σας ενημερώσαμε σχετικώς. Φαίνεται ότι οι επισημάνσεις μας και οι αποκαλύψεις μας έπιασαν τόπο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης εξέδωσε χθες, πρωί πρωί, ανακοίνωση για το «ανακριβές δημοσίευμα» της εφημερίδας μας και για την «αποφυγή της διάδοσης fake news», διευκρίνισε ότι «το πρόγραμμα του πρωθυπουργού, μετά την αλλαγή του χρόνου επιστροφής από την επίσημη επίσκεψη στην Κίνα, προβλέπει ότι τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα παρευρεθεί στην εκδήλωση μνήμης της Μαριέττας Γιαννάκου, με την οποία συνδεόταν με στενή φιλία, καθώς και στην εκδήλωση για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη».

Εξετέθη και αναγκάστηκε

Το σχόλιο μας; Η Αθήνα είναι τόπος μικρός. Γνωριζόμαστε όλοι. Μέχρι και χθες, που η εφημερίδα μας ανέδειξε το θέμα, ο «στενός φίλος Γιαννάκου» δεν υπήρχε στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού. Μόλις χθες το πρωί οι διοργανωτές της εκδήλωσης, μετά την ανάρτηση του πρωτοσέλιδού μας στα περίπτερα και στο διαδίκτυο, ενημερώθηκαν ότι θα δώσει το «παρών» και ο πρωθυπουργός. Η αλήθεια είναι ότι δεν σχεδίαζε να πάει – εξετέθη και αναγκάστηκε. Το μέγα ψέμα είναι -και καλό είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Δημοκρατίας να χρησιμοποιεί ελληνικές λέξεις, όχι αγγλικές, τύπου «fake news»- ότι η εφημερίδα μας υπήρξε «ανακριβής».

Η «δημοκρατία» είναι πάντοτε ακριβής και δεν διαψεύδεται. Ο κανόνας είναι αυτός. Και καλό είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «να βουτά το μυαλό του στη γλώσσα του», για να μεταχειριστούμε μια αγαπημένη έκφραση του πρωθυπουργού, κάθε φορά που πρόκειται να αναφερθεί στην εφημερίδα μας. Βεβαίως, χαιρετίζουμε την απόφαση αυτή του πρωθυπουργού, κατά το ήμισυ. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ετσι, «ήρθη» το απαγορευτικό, και από χθες το πρωί το μισό και πλέον υπουργικό συμβούλιο καλεί ασθμαίνον τους διοργανωτές της εκδήλωσης για τη Μαριέττα και ενημερώνει ότι θα παραστεί και σε αυτή την εκδήλωση.

Δεν τελειώνει εδώ

Διότι μην έχετε αμφιβολία: Στου Σημίτη σχεδίαζε να πάει. Η παράταξη είναι απαγορευμένη – κοινό μυστικό. Πρέπει καμιά φορά να βάλει κανείς καμιά φωνή για να τη θυμηθούν – τόσο δεδομένη θεωρείται. Ηταν μάλιστα τόσο… «ανακριβές» το δημοσίευμα της εφημερίδας μας, ώστε ο κύριος Μαρινάκης επιβεβαίωσε πλήρως ότι ο πρωθυπουργός θα δώσει το «παρών» στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη!

Το θέμα δεν τελειώνει εδώ. Ο Τύπος δεν είναι εδώ για να κανοναρχεί εκλεγμένους πρωθυπουργούς και να κάνει υποδείξεις, ειδικώς όταν πρόκειται για τα αυτονόητα, για την «αλφαβήτα» της παράταξης.

Το γράψαμε και χθες: Η μεγάλη ευρωπαΐστρια Γιαννάκου ήταν στην πρώτη γραμμή της παράταξης όταν ο κύριος Μητσοτάκης ήταν μαθητής στο Κολλέγιο. Και ήταν στην πρώτη γραμμή όταν, την ίδια ακριβώς εποχή, ο Κώστας Σημίτης έβαλε κατά του Κωνσταντίνου Καραμανλή για το σχέδιο ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ. Ωστόσο δεν γίνεται να μην επισημαίνουμε και τα φάουλ. Ο κύριος πρωθυπουργός, μετά την εκδήλωση για τη Μαριέττα Γιαννάκου, θα παραστεί σε μια εκδήλωση που θέλει, σύμφωνα με το σκεπτικό των διοργανωτών της, να εμφανίσει τον Κώστα Σημίτη… ισότιμο με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Με το επιχείρημα ότι ο Εθνάρχης έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ο Σημίτης την Ελλάδα στην ευρωζώνη. Ισα και όμοια!

Αν θέλει ο κύριος πρωθυπουργός να πάει, ας πάει. Δεν θα ζητήσει άδεια από εμάς. Αλλά ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν έζησε τον εξευτελισμό της παραπομπής και καταδίκης από τη Δικαιοσύνη του υπουργού του επί της Αμύνης. Του υπουργού του επί των Οικονομικών. Του υπουργού του επί των Μεταφορών. Του υφυπουργού του επί των Εξωτερικών (Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών). Του στενού του συνεργάτη στο Μαξίμου, ο οποίος κατέδωσε στη Δικαιοσύνη ότι το κόμμα του εισέπραξε 1.000.000 μάρκα από τα «μαύρα» ταμεία γερμανικής εταιρίας. Του συνεργάτη του στο Σώμα Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, μετέπειτα υπουργού Οικονομικών, ο οποίος καταδικάστηκε για αλλοίωση εγγράφου («λίστα Λαγκάρντ»).

Ποτέ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν έζησε τέτοιον εξευτελισμό για συνεργάτη του. Ο Σημίτης όμως τον έζησε αυτόν τον εξευτελισμό, να καταδικάζονται οι υπουργοί του για μίζες (πολύ ευρωπαϊκό!), και δεν μίλησε ποτέ για αυτόν. «Το χειρότερο πράγμα για έναν πολιτικό είναι να πηγαίνει από το ένα μπαλκόνι στο άλλο, στο απέναντι» σχολίασε, μιλώντας γενικά, προχθές το βράδυ στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος ήταν ομιλητής σε παρουσίαση βιβλίου. Εάν ο πρωθυπουργός δεν έχει πρόβλημα με αυτό, και όχι μόνο του αρέσει να αλλάζει μπαλκόνι αλλά και να διορίζει στην κυβέρνησή του αξιωματούχους του σημιτικού ΠΑΣΟΚ ως γραμματείς, οι οποίοι πριν από τις εκλογές του Ιουνίου χαρακτήριζαν τη Ν.Δ. «παρακράτος της Δεξιάς», εμείς -λυπούμεθα για την παραφωνία- έχουμε πρόβλημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο γενικός με τις τιράντες!

Έπεσαν και τα σχετικά πειράγματα χτες στη αρχή της σύσκεψης στη Διοικούσα της ΝΔ Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε υπό την...

More Articles Like This