Το παράδειγμα της ελληνικής Δικαιοσύνης

Γιατί η πορτογαλική πρέπει κατεπειγόντως να εναρμονιστεί με τα ελληνικά πρότυπα

Must Read

Ανησυχητικά τα μαντάτα από την Ευρώπη. Στην Πορτογαλία παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα διότι υπάρχει έντονη οσμή σκανδάλου όσον αφορά τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα έργα εξόρυξης λιθίου και υδρογόνου στη χώρα. Οι κακοπροαίρετοι κάτι φήμες κυκλοφορούν για μίζες, εξυπηρετήσεις σε εταιρίες με το αζημίωτο και τα συναφή.

Με τούτα και με κείνα συνελήφθη ο προσωπάρχης του Πορτογάλου πρωθυπουργού, έγιναν μπούκες της Αστυνομίας για έρευνες ακόμα και στο πρωθυπουργικό γραφείο και σε υπουργεία, και γενικά έχει ξεσπάσει πολιτική κρίση.

Ευτυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε Δικαιοσύνη σαν της Πορτογαλίας και αφήνεται η εκάστοτε κυβέρνηση ανενόχλητη να… σώζει την υπερτυχερή πατρίδα μας. Αυτό είναι η μία εκδοχή.

Η άλλη εκδοχή είναι πως στην πατρίδα μας δεν γίνονται σκάνδαλα και οι εισαγγελείς εδώ και δεκαετίες δεν έχουν δει τίποτε άξιο λόγου ώστε να αποφασίσουν έρευνες στα πρωθυπουργικά γραφεία, σε υπουργεία και μαζικές συλλήψεις σημαντικών αξιωματούχων. Να μωρέ, όταν ο Τσουκάτος έλεγε ότι ξεμεσιάστηκε να κουβαλάει ένα εκατομμύριο γερμανικά μάρκα (της Siemens) στα ταμεία της πασοκάρας, ουδείς σκέφτηκε να καλέσει τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη να καταθέσει μπας και ήξερε τίποτα… Εδώ που τα λέμε, πού να ξέρει ένας πρωθυπουργός τι μπαίνει και τι βγαίνει από τα ταμεία του κόμματός του. Αυτά με τα λογιστικά είναι πονοκέφαλος κι αν πονοκεφαλιάσεις, δεν θα έχεις καθαρό νου να ασχοληθείς με σοβαρά θέματα, όπως είναι τα Ελληνοτουρκικά (βλ. Ιμια), το κουρδικό ζήτημα (βλ. Οτσαλάν), οι μεγαλεπήβολοι σχεδιασμοί (βλ. ολυμπιακά έργα) και πώς θα πλουτίσει ο λαός (βλ. Χρηματιστήριο).

Κι ο Τάσος Μαντέλης, αυτός ο αδάμας της πολιτικής, όταν παραδεχόταν ότι δεχόταν προεκλογικές «χορηγίες» από τη Siemens, δεν βρέθηκε ένας δικαστικός να ζητήσει από τον Κώστα Σημίτη να πει αν είχε ακούσει, είχε δει ή είχε αντιληφθεί κάτι σχετικό. Αν είσαι πρωθυπουργός, σε σκλαβώνουν αυτοί οι Ελληνες δικαστές. Τόσο διακριτικοί, τόσο σώφρονες, τόσο υπεύθυνοι…

Αυτούς να βλέπουν οι Πορτογάλοι να παραδειγματίζονται. Να μη δημιουργούν περιττές βαβούρες στη χώρα τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Στον απόηχο των καταγγελιών για το «φακελάκι» που πήρε ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής του νοσοκομείου «Αττικόν» που είχε υπό την...

More Articles Like This