Μπλε, πράσινα, πορτοκαλί άλογα

Σαδισμός: βάζουν τους ημιμπατίρηδες να τρώνε ώρες με το κομπιουτεράκι για να υπολογίζουν ανά μήνα το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος

Must Read

Οι μεγάλες χώρες και οι μεγάλοι πολιτισμοί παίρνουν μέγεθος και απλώνονται στον χώρο και στον χρόνο επειδή επιμένουν να απλοποιούν τα μικρά. Αφιερώνουν κόπο, πόρους και φαιά ουσία για τις μείζονες υποθέσεις του ατομικού και συλλογικού βίου.

Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός είχε ταυτίσει την τελειότητα με το λιτό, το απλό. Η γλώσσα μας ήταν ένα σύνθετο και ακριβές θαύμα της λογικής και της επικοινωνίας – κι αυτό αρκούσε για να αφήσουμε αποτύπωμα στις χιλιετίες. Τώρα, οι «φωτισμένοι» φιλελέδες που είναι ντιπ καταντίπ σοβιετόψυχοι, αλλά το αρνούνται, τη γλώσσα τη φτώχυναν διά νόμων και όλα τα άλλα τα έχουν καταντήσει παζλ για δυνατούς λύτες.

Θα κάνουν, λένε, τιμολόγια διαφόρων χρωμάτων για να υπολογίζεις εσύ τι συμβόλαιο σε συμφέρει να πληρώνεις για το ηλεκτρικό ρεύμα ανά μήνα. Θα επιλέξεις μπλε, πράσινο ή πορτοκαλί; Ποια εταιρία σε συμφέρει; Πόση ώρα πρέπει να «κάψεις» και πόσους υπολογισμούς να κάνεις για να γλιτώσεις κάνα τσέντουλο; Ποιος τους είπε ότι αποκτήσαμε χούι εν έτει 2023 να κάνουμε τους… traders, να το παίζουμε χρηματιστές και να σπαζοκεφαλιάζουμε για να βγάλουμε ακόμα έναν μήνα με «φτηνό» ηλεκτρικό ρεύμα;
Σίγουρα οι τύποι που παίρνουν κάτι τέτοιες αποφάσεις διασκεδάζουν δυσκολεύοντας αφάνταστα κάθε δραστηριότητά μας. Νεοφιλελευθερισμός και πάνω τούρλα. Νομοθετούν «για το καλό σου» με το δεξί και στα παίρνουν, για το δικό τους καλό, με το αριστερό. Και δεν έχουν αφήσει τίποτε να είναι εύκολο. Για όλα σε ζαλίζουν. Κάθε τόσο το πάλαι ποτέ αυτονόητο το καθιστούν ζητούμενο και, μάλιστα, απαιτούν από τον πολίτη να καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια για να του «προσφέρουν» ακόμα χειρότερες και ακριβότερες υπηρεσίες.

Θυμάστε πώς μας φουμάρανε με το «χρηματιστήριο ενέργειας»; Θα γινόταν «ανταγωνιστική» η αγορά και αυτό θα σήμαινε «φτηνότερη» ενέργεια. Τα αποτελέσματα τα είδαμε στα… μπουγιουρντιά του ηλεκτρικού ρεύματος και στον εμπαιγμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τις επιδοτήσεις στο ρεύμα.

Για κάθε κατοστάευρο που σου κλέβει το «ανταγωνιστικό» περιβάλλον, σου δίνει ένα διφραγκάκι ή ταλιράκι, και πολύ σου είναι. Και στο μέλλον να προσέχεις κιόλας ανά ημέρα ποιο τιμολόγιο να κάνεις για τον επόμενο μήνα. Μπλε, πράσινο ή πορτοκαλί; Και στις εκλογές να θυμηθείς το μαύρο. Θα τους χρειαστεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Αγία Σοφία το 560 μ.Χ. με Τεχνητή Νοημοσύνη – Συγκινητικό βίντεο

Δέος προκαλεί η Αγιά Σοφιά στην εποχή της μεγαλοπρέπειας του Βυζαντίου. Βίντεο με Τεχνητή Νοημοσύνη απεικονίζει πώς θα ήταν...

More Articles Like This