Ο σημαντικότερος εν ζωή πασόκος

Οχι, δεν είναι ο Κώστας Λαλιώτης, που εικονίζεται στη φωτογραφία, ο νο1 πασόκερ, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς!

Must Read

Η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά στα δημόσια πράγματα είναι σημαντική. Πάντα πρέπει να δίνουμε βάση σε όσα λέει ένας άνθρωπος που πάνω του στηρίχτηκε και το ζην και το ευ ζην του ΠΑΣΟΚ. Ο Αντώνης Σαμαράς ανέτρεψε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 1993 και νεκρανέστησε την πασοκάρα του τότε ασθενούς Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Σαμαράς ψήφισε Κωστή Στεφανόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 1995, και έτσι έδωσε το φιλί της ζωής στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο κλυδωνιζόταν από εσωκομματικές έριδες για τη διαδοχή του θνήσκοντος Ανδρέα. Αν ο Σαμαράς δεν ψήφιζε για Πρόεδρο τον αποτυχόντα πολιτευτή της ΔΗΑΝΑ, θα προκηρύσσονταν εκλογές και το ΠΑΣΟΚ δεν θα κυβερνούσε μέχρι το 2004.

Η ψήφος Σαμαρά έπιασε τόπο. Ο Στεφανόπουλος συνεργάστηκε υποδειγματικά με το ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη. Μάλιστα, ο Στεφανόπουλος ήταν τόσο συνεπής στην εκτέλεση της αποστολής του, ώστε επέστρεψε ως απαράδεκτες τις υπογραφές των Ελλήνων για το ζήτημα της αναγραφής του θρησκεύματος στα δελτία των αστυνομικών ταυτοτήτων, τις οποίες του είχε δώσει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος.

Ο Σαμαράς επίσης νεκρανεστησε για δεύτερη φορά το ΠΑΣΟΚ, που ο λαός είχε ρίξει στον κάλαθο των μνημονιακών αχρήστων, όταν έγινε μνημονιακός σε μια βραδιά, άναψε το πράσινο φως για συμμετοχή της Ν.Δ. στην κυβέρνηση Παπαδήμου κι έπειτα ο ίδιος συγκυβέρνησε με τον Βαγγέλη Βενιζέλο! Ουδείς άλλος έχει κάνει τέτοιες στρατηγικής φύσεως αβάντες στον κόμμα του πράσινου ήλιου και των πράσινων αλόγων της «Αλλαγής».

Ομως, πέρα από σωτήρ της πασοκάρας, πρέπει να σημειωθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι σκληρό εθνίκι. Μασάει σίδερα. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στην μπαρουτοκαπνισμένη στρατιωτική θητεία του και θα ανταριαστεί από τις ανδραγαθίες. Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό επί εννέα μήνες («σπαστούς» – στην αρχή τρίμηνο κι έπειτα ένα εξάμηνο), ενώ είχε εξαγοράσει και 21 μήνες θητείας με 21 χιλιαρικάκια ελληνικάς δραχμάς) και οι Τούρκοι πλοίαρχοι λούφαζαν στον Βόσπορο κρυμμένοι σε μαλτέζικες μαούνες.

Επιπλέον, να του πιστωθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς θέριεψε τον ελληνικό εθνικισμό, όταν επί των ημερών του (ως υπουργού Εξωτερικών) μπούκαραν στην Ελλάδα εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί – και ανάμεσα σ’ αυτούς οι διαπρεπέστεροι βαρυποινίτες της γειτονικής χώρας.

Γι’ αυτό, όποτε κάνει σκληρές πατριωτικές δηλώσεις πρέπει να τον ακούμε με προσοχή (αφού πρώτα έχουμε πιει δυο τρεις σόδες για να χωνέψουμε το γεγονός ότι θα δώσουμε βάση στα λόγια του).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ελληνοαμερικανίδα δήμαρχος του Σόμερσβιλ των ΗΠΑ – Τι λέει για την πατρίδα

Πριν δύο χρόνια στην πόλη Σόμερβιλ της Μασαχουσέτης, η οποία ουσιαστικά είναι προάστιο της Βοστώνης με την οποία και...

More Articles Like This