Κίβδηλη συνείδηση

Must Read

Επί των ημερών μας η λογική έχει υποχωρήσει και κατισχύει ο παραλογισμός και δη η υποβόσκουσα κοινωνική σχιζοφρένεια των πολιτών, οι οποίοι ακουσίως έχουν αυτοπαραδοθεί καθ’ ολοκληρίαν εις την παραπληροφόρηση και την επιλεκτική αξιολόγηση ειδήσεων, εκ των στρατευμένων ΜΜΕ, τα οποία δρουν ανυπερθέτως ως δούρειοι ίπποι ορισμένου εσμού πολιτικών συμφερόντων.

  • Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*

Η επιλήψιμη αυτή στάση των εξωνημένων ΜΜΕ αλλά και μέρος του έντυπου και του ηλεκτρονικού Τύπου αποβλέπει εις τη δημιουργία μιας διανοητικά λοβοτομημένης μάζας, η οποία άκριτα και άκρατα, άνευ ουδεμίας κριτικής αντιστάσεως και συγκροτημένης σκέψεως προς στάθμιση των τρεχόντων γεγονότων, θα άγεται και θα φέρεται εσαεί από την εκάστοτε εξουσία, η οποία θα εξυπηρετεί ιδιοτελείς σκοπιμότητες.

Η πηδαλιούχηση της κοινωνίας και η διαμόρφωσή της ως δρώσης μάζας συνιστά αυτοσκοπό, διότι τοιουτοτρόπως η εκάστοτε εξουσία επιβάλλει εις το διηνεκές τα αντιλαϊκά και αντεθνικά της σχέδια, σφετεριζόμενη ανεπαισθήτως τον πνευματικό ευνουχισμό της λειτουργικά αναλφάβητης μάζας.

Αυτόθροη συνέπεια της προπεριγραφείσας ανωτέρω καταστάσεως είναι η κύηση του φαινομένου του κοινωνικού μιθριδατισμού, σύμφωνα με το οποίο ο πολίτης εθισμένος από την πλύση εγκεφάλου και την εξάρθρωση της σκέψεώς του καταφάσκει και αποδέχεται, άνευ ουδεμίας αντιδράσεως, οιαδήποτε πολιτική απόφαση εκ της καθεστηκυίας τάξεως, ακόμη και εάν δι’ αυτής παραβλάπτονται καταφώρως τα θεμελιώδη δικαιώματά του ή υποσκάπτονται προδήλως και ευθέως οι ιδικές του πρόοδος και εξέλιξη.

Οι φαύλες αυτές πρακτικές εφαρμόζονται προς τις «μαζικές κοινωνίες» των αφιονισμένων καταναλωτών, ίνα τους πειθαναγκάσουν προς έναν στρεβλό τρόπο σκέψης ούτως ώστε προϊόντος του χρόνου (οι μάζες αυτές) να καθίστανται ευχερέστερα αποδέκτες των κίβδηλων αξιών εκάστου συστήματος.

Η παράνοια σήμερα έγκειται εις το γεγονός ότι η ωμή βία, οι αξιόποινες πράξεις, η τρομοκρατία εις τον χώρο των πανεπιστημίων θεωρούνται ελευθερία και άσυλο, με αποτέλεσμα η ανομία να κείται εις το απυρόβλητο και οι οικονομικοί μετανάστες κατά κατάλυση, πρωτίστως, της Διεθνούς Συμβάσεως της Γενεύης να ονομάζονται συλλήβδην πρόσφυγες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα χρεοκοπημένο ξενόδουλο κόμμα εξουσίας, με ιδεοληπτικές αγκυλώσεις της πεπερασμένης ελευθεριάζουσας μετανεωτερικότητας, χαρακτηρίζεται πρόοδος, και ο νόμος περί ρατσισμού, ο οποίος επενεργεί ως δρακόντεια αστυνομία σκέψεως και προκρούστεια λογοκρισία, ταχθείσα προς την εξουδετέρωση των αντιφρονούντων, ως οιονεί σύγχρονη πιστοποίηση φρονημάτων, λογίζεται ως δημοκρατία και ελευθερία.

Εν κατακλείδι καθίσταται πασίδηλο ότι η εποχή μας τέμνει προς τον παραλογισμό, η αφτιασίδωτη δε αλήθεια είναι ότι βιώνουμε μια νεοπαγή δικτατορία σκέψεως, η οποία λαμβάνει τα πιο απηνή και αμείλικτα κατασταλτικά μέτρα προς τους αντιρρησίες συνειδήσεως και όλη αυτή η βίαιη συμπεριφορά προς τους πολίτες εκπορεύεται από τον άνωθεν επιβεβλημένο φασισμό της πολιτικής ορθότητας της μειοψηφίας των εμπνευστών και αρχιτεκτόνων της, εις βάρος της πλειοψηφίας.

*Δικηγόρος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δικάζονται στις 19 Ιουνίου οι 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Στο «σκαμνί» θα καθίσουν στις 19 Ιουνίου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων οι 11 εκλεγμένοι βουλευτές των «Σπαρτιατών», αλλά και...

More Articles Like This