Προς τι η μυστικότητα και η παθητικότητα;

Ιερώνυμος: Σαν τον «κλέφτη» με τον κ. Μητσοτάκη, εν χορδαίς και οργάνω με τον κ. Κασσελάκη

Must Read

Δυστυχώς, τα νέα δεν είναι καλά για την Εκκλησία μας… Το έχασε το τρένο – oριστικά. Η κοινωνία την απαξιώνει. «Για ποια Eκκλησία μού μιλάς;» με ρώτησε, κάνοντας έναν ασύλληπτο μορφασμό αποδοκιμασίας στο πρόσωπό του, χθες ένας σαραντάχρονος πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος έχει μείνει ενεός από την παθητικότητα της ηγεσίας της στο θέμα του γάμου.

Η επανάσταση των ιεραρχών, 27 εκ των οποίων ζητούσαν προφορικώς ή γραπτώς καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας από τον Αρχιεπίσκοπο την έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας για τον γάμο των ομοφύλων, σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας μας τη Δευτέρα για τα ανίερα «ντιλ» Μονής Πετράκη – Μαξίμου με δέλεαρ την εκκλησιαστική περιουσία, ανάγκασαν χθες αργά το βράδυ τον -ευρισκόμενο σε κατάσταση πανικού- προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος να ανακρούσει πρύμναν. Με στοχευμένη διαρροή της τελευταίας στιγμής σε εκκλησιαστικό σάιτ και σε τηλεοπτικό σταθμό, το δελτίο του οποίου έβαινε στη λήξη του, ο Αρχιεπίσκοπος άλλαξε, μπροστά στην κατακραυγή, τον αρχικό του σχεδιασμό να μη συγκαλέσει την Ιεραρχία και ομολόγησε ότι συναντήθηκε μυστικά με τον πρωθυπουργό πριν από 10 ημέρες!

Κατά μία άλλη πηγή, η μυστική συνάντηση φέρεται ότι έγινε μόλις προχθές, τη Δευτέρα 16/1. Η γραμμή «περιμένουμε να δοθεί στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο από την κυβέρνηση για να τοποθετηθούμε» κατέρρευσε, καθώς η Ιεραρχία συνεδριάζει εκούσα άκουσα ταυτόχρονα ή και πριν από το υπουργικό συμβούλιο, του οποίου επίσης η συνεδρίαση επισπεύδεται λόγω των αντιδράσεων. Γεγονός που οδηγεί σε ένα θλιβερό συμπέρασμα: είναι λίαν πιθανό ο πρωθυπουργός να έδωσε στον Αρχιεπίσκοπο το προσχέδιο του νομοσχεδίου για την καθιέρωση του γάμου των ομοφύλων (πρόκειται για 13 άρθρα μαζί με τις μεταβατικές διατάξεις και τα εργασιακά θέματα που ρυθμίζει – άγνωστο ποια), αλλά ο κύριος Ιερώνυμος να τα αποκρύπτει από τους μητροπολίτες για να δώσει επικοινωνιακές ανάσες στην κυβέρνηση.

Ολη η στρατηγική της μυστικότητας, του παρασκηνίου και των επαφών στο σκότος από τα περασμένα Χριστούγεννα, με τα «ήξεις αφήξεις» στη συνέντευξη του στον Αντένα, έως τώρα προς αυτό κατατείνει: η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος κάνει «πλάτες» στην κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη για τον γάμο. Διά της αφωνίας της τον βοηθά να διαχειρίζεται, χωρίς να έχει ανοιχτό δεύτερο μέτωπο, τις σφοδρές αντιδράσεις της στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας.

Κι όμως! Ο Αρχιεπίσκοπος θα έπρεπε να γνωρίζει πρώτος από όλους μας ότι δεν χωρεί κοσμική διαχείριση σε πνευματικά, δογματικά θέματα που αφορούν την ελεύθερη συνείδηση κάθε Ελληνα. Αντί να παίζει καθυστερήσεις, λοιπόν, με ανταλλάγματα άγνωστο ποια και αντί για μεταμεσονύκτιες πανικόβλητες διαρροές μόλις επληροφορήθη τι αντιδράσεις θα υπήρχαν την επομένη και τι θα έγραφε η εφημερίδα μας, καλό είναι να βγει στο φως της ημέρας και να εξηγήσει στο πλήρωμα της Εκκλησίας: προς τι η μυστικότητα για τη συνάντησή του με τον επικεφαλής μιας κυβέρνησης που θέλει με νέα νομοθεσία να πλήξει το ιερό μυστήριο του γάμου και να το υποβαθμίσει;

Γιατί ο ηγέτης 10.000.000 ορθοδόξων συναντήθηκε σαν τον «κλέφτη» με τον πρωθυπουργό και εν χορδαίς και οργάνω με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τα στερνά, λέει ο λαός μας, τιμούν τα πρώτα – αν υπάρχουν πρώτα. Θα αναμένουμε τις απαντήσεις. Και αν τυχόν τον αδικήσαμε, θα αναθεωρήσουμε και θα εκφράσουμε και τη λύπη μας. Αλλά πολύ φοβόμαστε ότι ο ίδιος αδίκησε τον εαυτό του και τον ιερό θεσμό που εκπροσωπεί. Ανεπανόρθωτα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Ελληνες εφοπλιστές «βύθισαν» τους Γερμανούς

Kάτι αδιανόητο μέχρι πριν από λίγα χρόνια

More Articles Like This