Στρίβειν διά της αποχής

Το «διαφωνώ αλλά απέχω και τη θεσούλα μου την έχω» είναι η νέα κολεξιόν των πολιτικάντικων υπεκφυγών

Must Read

Λίγα πράγματα φαντάζουν τόσο γελοία όσο ο -όχι και τόσο ηρωικός- «αγών» ορισμένων πολιτικάντηδων, που θέλουν να πείσουν το πόπολο ότι υπερασπίζονται την παράδοση, την πατρίδα, τη θρησκεία και την οικογένεια απέχοντας. Θα λείπουν από την επίμαχη ψηφοφορία για τους γκέι «γάμους» και δεν θα τρέχει κάστανο. Σκέπτονται ότι εφόσον δεν θα ψηφίσουν υπέρ αυτό θα εκτιμηθεί από τους συντηρητικούς και δεν θα αποκοπούν από τον κορμό της παράταξης και ταυτόχρονα δεν θα κινδυνεύσει η καρεκλίτσα τους, διότι δεν θα ψηφίσουν κατά! Επιπλέον, η ψήφιση του νομοσχεδίου θα επιτευχθεί, διότι ο «γάμος» των ομοφυλοφίλων θα στηριχθεί από μπόλικες ροζουλί αριστερές, πράσινες και λιλά εφεδρείες.

Το «διαφωνώ αλλά απέχω και τη θεσούλα μου την έχω» είναι η νέα κολεξιόν των πολιτικάντικων υπεκφυγών. Αυτό το σκεπτικό φαντάζει ωραίο και πειστικό μόνο στα δικά τους μάτια. Δεν αντέχει στην εξέταση υπό το σκληρό φως της λογικής. Αν θεωρείς ότι ένα νομοσχέδιο υπονομεύει τις αρχές και τις αξίες των πολιτών, τη θρησκευτική πίστη τους και τον θεσμό της οικογένειας, καταψηφίζεις. Με την αποχή, δηλαδή, τι δηλώνεις; Οτι ναι μεν είναι αρνητικό το μέτρο για το έθνος, αλλά είναι λιγουλάκι αρνητικό; Γι’ αυτό δεν μπαίνεις στον κόπο να πεις ένα ξεκάθαρο όχι; Η αποχή είναι μισό ναι και μισό όχι; Τι ακριβώς είναι; Κουτοπονηριά του χειρίστου είδους. Στο Κατά Ματθαίον διαβάζουμε την άποψη του Χριστού για τα μισόλογα: «Ἔστω δὲ ὁ λόγος ὑμῶν ναὶ ναί, οὒ οὔ· τὸ δὲ περισσὸν τούτων ἐκ τοῦ πονηροῦ ἐστιν». Δηλαδή, στα λόγια σας το ναι να είναι ναι και το όχι σκέτο όχι. Τα παραπανίσια λόγια είναι εκ του πονηρού.

Και για βάλτε τώρα με το μυαλό σας τα ανθρωπάκια που δεν τολμούν να πουν όχι στον Κούλη να κληθούν κάποτε να υψώσουν ανάστημα κόντρα στις ΗΠΑ, την Ε.Ε., την Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο ή άλλη υπολογίσιμη δύναμη και κύκλο μεγάλων συμφερόντων.
Αν κάποιοι είναι ακατάλληλοι για δημόσιο αξίωμα, είναι οι τύποι που μετέρχονται τέτοιες κουτοπονηριές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έχασε το σπίτι της η 48χρονη που αυτοκτόνησε με το αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Μια τραγωδία κρύβεται πίσω από τον θάνατο της 48χρονης διαφημίστριας, η οποία βούτηξε με το αυτοκίνητό της στο λιμάνι...

More Articles Like This