Για τα Τέμπη, ούτε «αποχή», ούτε «ντροπή»!

Must Read

Του Βασίλη Βέργη

Πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής η Μαρία Καρυστιανού. Δεν κατέθεσε – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ! Στην Εξεταστική για το ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ, το μεγαλύτερο κατά τη Μεταπολίτευση στη χώρα μας.

Σε κάθε κανονικό κράτος, τούτη η κατάθεση ψυχής, τα αμείλικτα ερωτήματα και τα επιχειρήματα-γεγονότα που παρουσίασε σαν «τσεκούρι» το ένα μετά το άλλο θα είχαν λειτουργήσει ως εφαλτήριο-ξύπνημα για τη δημοκρατία. Στη δική μας, όμως, στην «Κολομβία των Βαλκανίων», οι χοντρόπετσοι συνέχισαν κανονικά τη ζωούλα τους.

Μια χαροκαμένη μάνα με περίσσια αξιοπρέπεια παλεύει για να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού της και άλλων 56 ψυχών που ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ τον Φεβρουάριο του 2023. Παλεύει απέναντι σε ένα «κατεστημένο», το οποίο φρόντισε να ρίξει όλη την ευθύνη μόνο στον ανίκανο σταθμάρχη, να «μπαζώσει» τις αποδείξεις και να επιχειρήσει με μια Εξεταστική για τα μάτια του κόσμου να καλύψει τις εγκληματικές ευθύνες του.

Η ΚΥΡΙΑ Καρυστιανού ξεγύμνωσε όλους εκείνους που μιλούσαν για ένα «δυστύχημα», λησμονώντας πως αυτό είχε ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Ότι, πριν από τις 57 ψυχές που χάθηκαν, κινδύνευσαν χιλιάδες άλλες ζωές ανθρώπων, οι οποίοι καθημερινά χρησιμοποιούσαν την ίδια φονική γραμμή τρένων.

Η ΚΥΡΙΑ Καρυστιανού εξέθεσε άπαντες: από τον πρωθυπουργό της χώρας -ίδιος τότε με σήμερα-, τον βουλευτή και αρμόδιο υπουργό Μεταφορών εκείνον τον Φεβρουάριο Κώστα Καραμανλή, μέχρι και τον τελευταίο πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Έπειτα από τη συγκλονιστική κατάθεσή της, σε κάθε σοβαρό κράτος τα ΜΜΕ όφειλαν σε καθημερινή βάση να ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης και την παραπομπή σε δίκη όλων των υπευθύνων. Όλων όσοι έχουν μερίδιο ευθύνης για τον θάνατο 57 ανθρώπων, αλλά και για τον κίνδυνο στον οποίο μπήκαν χιλιάδες άλλοι πριν από αυτούς. «Ξέρατε και αφήσατε τα παιδιά μας να πεθάνουν» είπε με δάκρυα στα μάτια μια δυστυχισμένη μάνα που δεν εισπράττει, όπως και όλες οι άλλες, τον πρέποντα σεβασμό από την ελληνική Πολιτεία, αφού παλεύει να βρει δικαίωση σε μια χώρα ηθικού κανιβαλισμού.

Στην Ελλάδα όμως και η επόμενη ημέρα της κατάθεσης Καρυστιανού ήταν μια… ίδια ημέρα. Πέρασε με κάποιες αναφορές σε ΜΜΕ που σέβονται το λειτούργημα και μετά «τέλος». Ξανά στην καθημερινότητα. Με πρώτο θέμα, το γνωστό υπό διαβούλευση νομοσχέδιο.

Μήπως είδατε εσείς την Εκκλησία της Ελλάδος να ζητά ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για το ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ; Μήπως είδατε εσείς τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να προαναγγέλλουν με οργή αποχή από τα έδρανα του Κοινοβουλίου εάν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη; Μήπως είδατε εσείς τη συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ να ζητά δημόσια τοποθέτηση ΣΗΜΕΡΑ από τον πρωθυπουργό της χώρας για το «μπάζωμα» των στοιχείων;

Ούτε είδατε ούτε ακούσατε ούτε θα δείτε. Μια Εξεταστική για τα μάτια του κόσμου, η οποία θα κλείσει στο «άψε σβήσε» την ιστορία και θα παραδώσει (ξανά!) τον πολιτικό κόσμο «άσπιλο και καθαρό» στην ελληνική κοινωνία.

Το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ στη Μεταπολίτευση θα «κλείσει» δίχως κανείς από τους ουσιαστικούς ενόχους να έχει την τιμωρία που του αξίζει. Η Μαρία Καρυστιανού και όλες οι χαροκαμένες οικογένειες θα συνεχίσουν να παλεύουν στην απέραντη μοναξιά ενός ωκεανού δίχως μνήμη, ηθικές αξίες, συνείδηση. Σε μια χώρα που «αποσιώπησε» το ΕΓΚΛΗΜΑ ψηφίζοντας τον ίδιο πρωθυπουργό, την ίδια κυβέρνηση και βουλευτή ξανά τον τότε υπουργό Μεταφορών.

Ούτε «αποχή» ούτε «φωνή» ούτε «ντροπή». Πόσο προβλέψιμη συμπεριφορά, Θεέ μου…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανδρουλάκης από Αμφιλοχία: «Ο Μητσοτάκης να μας πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο Υπουργείο Εσωτερικών»

Στο... ανεξιχνίαστο περιστατικό με τη διάρρηξη στο γραφείο του διευθυντή εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρθηκε σήμερα στην Αμφιλοχία ο...

More Articles Like This