Τζογομαγειρέματα

Επί δεκατρία χρόνια μία γελοιότητα και εν τέλει και μία παρανομία την αναγάγαμε σε μέγα φιλανθρωπικό γεγονός

Must Read

Τελικά ό,τι λάμπει δεν είναι απαραιτήτως χρυσός και όποιος αυτοβαφτίζεται αλληλέγγυος και αντιφασίστας δεν σημαίνει κιόλας ότι είναι. Εχουμε βαρεθεί εδώ και έτη να διαβάζουμε για τη μία και την άλλη ΜΚΟ, για τον έναν και τον άλλον δήθεν μου τάχα μου ευαίσθητο, που έπαιρναν τις χρηματοδοτήσεις για καλό σκοπό και αντί αυτού έκαναν τα γούστα τους.

Προσφάτως πέσαμε πάλι από τα σύννεφα με την «κοινωνική» κουζίνα «Αλλος Ανθρωπος». Κάποιος χωρίς εργασία αποφάσισε να μοιράζει συσσίτια μέσα στον δρόμο, λες και χάθηκαν οι δομές και είμαστε στην Ουγκάντα έπειτα από πόλεμο, πήρε καζάνια, φιάλες γκαζιού και κουπιά για να ανακατεύει το φαΐ και όλοι ενθουσιάστηκαν, λες και αυτό ήταν φυσιολογικό.

Και δώσ’ του διαφήμιση παντού, και να οι δωρεές και να τον ο άλλος άνθρωπος στο Σύνταγμα, στην Καπνικαρέα, στο Μοναστηράκι, στην Κυψέλη, μέσα στο άστυ, να στήνει τις φιάλες υγραερίου μέσα στον κόσμο και να ανακατεύει τα μακαρόνια μπλουμ στα καζάνια του με ένα κουπί. Οσες φορές τον πέτυχα κυριολεκτικώς κυνηγούσε κόσμο να πάρουν φαγητό. Οι κεσέδες που είδα να δίνονται κατέληξαν στα περιστέρια. Εστηνε την τσαντιροκουζίνα, η οποία δεν τηρούσε τις βασικές υγειονομικές προδιαγραφές, έβγαζε φωτογραφίες και βίντεο και αυτό ήταν. Η δράση χρειαζόταν προβολή, για να μαζεύει χρήματα.

Μάθαμε λοιπόν ότι ο εν λόγω μάστερσεφ των φτωχών είχε δώσει προσωπικούς λογαριασμούς συγγενών του για να μαζεύει τις δωρεές, ενώ συγχρόνως έκανε και εράνους. Διακίνησε εκατομμύρια, τα οποία, αντί να πάνε στην κουζίνα, πήγαν λίγο πιο πέρα, σε φρουτάκια, στοιχήματα και άλλες δράσεις, σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, αλλά και πολλές μαρτυρίες. Η δράση του δεν είχε καμία νομική μορφή, όλα ήταν αδήλωτα, τι έμπαινε και τι έβγαινε ουδείς γνωρίζει πλην του «αλληλέγγυου».

Πήγε και δυο φορές η Πρόεδρος να δώσει φαγητό. Τον βράβευσε κιόλας. Μπράβο της. Εξαιρετικό το έργο του στον τζόγο. Δεκατρία χρόνια αλώνιζε χωρίς να δίνει λογαριασμό και κανείς δεν είχε ασχοληθεί με τη χρηματοδότησή του. Γιατί άραγε, κυρία Πρόεδρε;

Θα ήταν κωμωδία, αλλά εμείς στην Ελλάδα έχουμε τη συνήθεια να θεωρούμε σοβαρό το γελοίο, οπότε επί 13 χρόνια μία γελοιότητα και εν τέλει και μία παρανομία την αναγάγαμε σε μέγα φιλανθρωπικό γεγονός. Τη μια φρουτάκια, την άλλη παιδεραστές, την τρίτη απατεώνες. Εχουμε εντυπωσιαστεί με το ήθος των αλληλέγγυων αντιφασιστών.

Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This