Αδιανόητης έκτασης υποτέλεια το συμβάν με τον κ. Βαρουφάκη στη Γερμανία

Must Read

Δεν θα ασχοληθώ με το αν ο κ. Βαρουφάκης αποτελεί θετικό ή αρνητικό στοιχείο, για την Ελλάδα, τώρα και στο παρελθόν, καθώς δεν είναι το θέμα του άρθρου μου, και καθώς ο καθένας από εμάς είναι ελεύθερος να τον κατατάσσει όπου νομίζει, και να του σύρει ότι πιστεύει γι αυτόν.

  • Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Θα υπενθυμίσω, ωστόσο, το γεγονός ότι ο κ. Βαρουφάκης υπήρξε υπουργός Οικονομικών στη χώρα μας το 2015, και ότι τώρα είναι αρχηγός κόμματος του ΜέΡΑ 25. Εξυπακούεται, λοιπόν, ότι ουδείς ξένος, μέλος ή μη της ΕΕ, έχει το δικαίωμα να προσβάλλει , και μάλιστα με τόσο ποταπό τρόπο, Έλληνα, αρχηγό κόμματος, υποψήφιο στην ευρωβουλή, δεδομένου ότι αυτή η προσβολή απευθύνεται άμεσα στην Ελλάδα.

Ωστόσο, η γερμανική Κυβέρνηση θεώρησε δικαίωμά της, να απαγορεύσει στον κ. Βαρουφάκη την είσοδο στη Γερμανία, επειδή θα μιλούσε για τον πόλεμο στη Γάζα. Χωρίς να παίρνω θέση για τον πόλεμο Ισραήλ-Γάζας κλπ, καθώς επαναλαμβάνω ότι δεν είναι το θέμα του άρθρου μου, διερωτώμαι πού τίθενται και εδώ τα όρια της δημοκρατίας και της μη δημοκρατίας, όταν απαγορεύεται σε  αρχηγό κόμματος, και μέλος της ΕΕ, το δικαίωμα έκφρασης διαφορετικής γνώμης από την εκάστοτε επιβαλλόμενη.

Και ενώ, στοιχειώδεις λόγοι εθνικής αξιοπρέπειας όφειλαν να εξοργίσουν την Κυβέρνησή μας, για το αδιανόητο αυτό συμβάν, απαιτώντας άμεση αποκατάσταση, η Κυβέρνησή μας παρέμεινε αντιθέτως απαθής, ή ακόμη χειρότερα, μέσω του εκπροσώπου της κατηγόρησε τον κ Βαρουφάκη για τη θητεία του ως υπουργού, δίνοντας έτσι εμμέσως δίκαιο στη γερμανική επίθεση!

Με τέτοιες, τόσο θλιβερές, τόσο υποτελείς, τόσο φοβικές συμπεριφορές, απέναντι σε απαράδεκτες ξένων χωρών, και όλως ειδικότερα απέναντι στη Γερμανία που μας χρωστά, από την κατοχή, γύρω στα 2 τρισεκατομμύρια, τα οποία αρνείται να μας πληρώσει, επί 83 συναπτά έτη, είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η χώρα μας δεν έχει μέλλον.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Σε αντίθεση,με το τί λέει και τί υποστηρίζει ο κόσμος κι ο κοσμάκης,Ο Βαρουφάκης ,ήταν ο μόνος τότε όπου υποστήριξε όπως έπρεπε τις ελληνικές θέσεις (όποιες κι αν ήταν αυτές σύμφωνα με την ..”στρατιγική” του σύριζα,-τρομάρα τους!..)-και σε πλήρη αντιπαράθεση ,-όπως φάνηκε αργότερα-με τον ελλειπέστατο και παντελώς άσχετο -και όχι μόνο-Α.Τσίπρα.
    Με τους αδίστακτους γερμαναράδες,ο μόνος που έκανε πραγματική διαπραγμάτευση,
    Χωρίς συμβιβασμούς,χωρίς υποκλίσεις,χωρίς παρακάλια και “μάλιστα κύριε σόιμπλε”!..ήταν ο Βαρουφάκης.
    Ακόμα και για το plane B,όπου τον κατηγορούσαν ότι δεν είχε,και σ αυτό,άδικο είχαν.
    Και σχέδιο είχε,αλλά και τρόπο να το υλοποιήσει.
    Μα οι “διαπραγματεύσεις”τότε,δεν έγιναν για να βρεί τρόπο η Ελλάδα ν απαλαγεί απ τ αρπακτικά και τα τσιράκια τους,αλλά ακριβώς για το αντίθετο.
    μόνο και μόνο για αυτήν του τη στάση στις διαπραγματεύσεις λοιπόν,οι γερμαναράδες είχαν θυμώσει..Κι αυτά δεν τα ξεχνάνε..
    ..Ελεεινοί και τρισάθλιοι,όπως πάντα,έτσι και σήμερα,βρήκαν τον τρόπο να ξαναγίνουν μικροί,ελεεινοί και τρισάθλιοι..

    Ασχετα με την πολιτική του πορεία αργότερα στην Ελλάδα,και το τι λέει τώρα με το νέο του κόμμα,..Και αν κάποιος συμπαθεί ή όχι τον Βαρουφάκη..

  2. Ποιός να ασχοληθεί με το συμβάν αυτό αφού ο Πρωθυπουργός καί η οικογένια του
    είναι γερμανόφιλοι από τα γεννοφάσκια τους !

  3. και μόνο που αναγνωρίσατε το λάθος, που όπως καταλαβαίνω δεν έγινε σκόπιμα, με έκανε να σας εκτιμήσω ως (πραγματικό) άνθρωπο. Αυτό με “κέρδισε” ως αναγνώστη σας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εκλιπαρούσε τον Φούγκα ο πρώην υπουργός για να πείσει τον Ράμα να μην «εισβάλει»

Άλλη μια «ειδική αποστολή» του μοιραίου προσώπου όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά ολόκληρης της χώρας, πήγε άπατη.Ο Ράμα συνεχίζοντας...

More Articles Like This