Εκσυγχρονισμός των συστημάτων αεράμυνας για αντιμετώπιση νέων απειλών με σχεδιασμό και λιγότερα λόγια

Must Read

Η νέα και αναδυόμενη απειλή των drones έχει κεντρικό ρόλο στον πόλεμο στην Ουκρανία, όπου οι επιθέσεις με drones έχουν χρησιμοποιηθεί εκτενώς και από τις δυο πλευρές. Αυτές οι επιθέσεις έχουν αναδείξει την ανάγκη για ανανέωση και ενίσχυση των συστημάτων αεράμυνας, καθώς και για την ανάπτυξη αποτελεσματικών anti-drone τεχνολογιών.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία λειτούργησε ως ένα είδος δοκιμαστικού πεδίου για τις νέες τεχνολογίες και τα συστήματα που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των drones, προσφέροντας σημαντικά μαθήματα και εμπειρίες που πρέπει να ληφθούν υπόψη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η πρόσφατη μαζική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, με τη χρήση εκατοντάδων drones, βαλλιστικών πυραύλων & κρουζ, αναδεικνύει την επείγουσα ανάγκη για ανανέωση και ενίσχυση των συστημάτων αεράμυνας. Οι τεχνολογικές εξελίξεις και οι νέες ασύμμετρες απειλές έχουν φέρει στο προσκήνιο την ανάγκη αντιμετώπισης των drones με κατάλληλα anti-drone και συστήματα αεράμυνας.

Δημοσιεύματα «αποκλειστικά» και δηλώσεις αξιωματούχων του υπουργείου άμυνας προς τον τύπο, παραπέμποντας εμμέσως σε συγκεκριμένα συστήματα αεράμυνας και anti-drone, αποτελούν ένδειξη της αναγκαιότητας για απόκτηση τέτοιων μέσων. Ωστόσο, οι γενικές αναφορές σε δυνατότητες είναι μια πιο προσεκτική και ασφαλής προσέγγιση. Μια προσέγγιση που δεν αποκαλύπτει ευαίσθητες πληροφορίες ή προθέσεις.

Είναι προφανές ότι η αντιμετώπιση των νέων αυτών απειλών απαιτεί εξειδικευμένα συστήματα αεράμυνας και anti-drone, τα οποία πρέπει να είναι ολοκληρωμένα και εξελιγμένα. Η επένδυση σε τέτοιες τεχνολογίες είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας και την προστασία των πολιτών.

Εισηγήσεις

– Ανάγκη άμεσης δράσης με εκπόνηση κατάλληλου σχεδίου και σχεδιασμού για την απόκτηση των απαιτούμενων συστημάτων, προσαρμοσμένων στις δικές μας ανάγκες και απαιτήσεις για αντιμετώπιση της απειλής.

– Επένδυση σε έρευνα, ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και αξιοποίηση εγχώριων δυνατοτήτων για την αντιμετώπιση των drones.

– Ενίσχυση της συνεργασίας με σύμμαχους για την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνολογιών.

– Εκπαίδευση του προσωπικού για την εξοικείωση του με τις νέες τεχνολογίες & απειλές.

– Εστίαση στην υλοποίηση των προτεραιοτήτων με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα, αφήνοντας λιγότερο χώρο και χρόνο στη δημοσιότητα

Το μήνυμα είναι σαφές: Λιγότερα λόγια -δηλώσεις προθέσεων και περισσότερες πράξεις.

Η ανάγκη για ενίσχυση των συστημάτων αεράμυνας είναι επιτακτική και απαιτεί δράση. Η προστασία από τις αεροπορικές απειλές πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε χώρα που επιθυμεί να διασφαλίσει την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού της.

* Ταξίαρχος εν αποστρατεία Μηχανικός ΣΜΑ, πρώην Αντιπρόεδρος Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο Φαρμακονήσι μετά την Κω ο Νίκος Δένδιας στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Αιγαίο

Περιοδεία στα ακριτικά νησιά του νοτίου Αιγαίου πραγματοποιεί από την Μεγάλη Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Ἀμυνας. Το απόγευμα ο...

More Articles Like This