Αντι-φιλική εταιρεία κατά της Ελλάδας!

Must Read

Οι πρόσφατες δηλώσεις πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία μεταξύ άλλων εύχονται να ακυρωθεί η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού αερίου EastMed…

  • Από τον Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά

… για να μη θιχτούν τα συμφέροντα της Τουρκίας, καθώς και άλλες αντίστοιχες δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ., που είτε επιθυμούν να «μπολιάσουν την Ελλάδα με ισλαμικό σπέρμα» είτε ως υπουργοί Παιδείας εξέδωσαν σχολικά βιβλία όπου οι σφαγές παρουσιάζονται ως «συνωστισμοί» ή ανακοινώνουν δημοσίως ότι «ο καθένας έχει το δικαίωμα να καίει την ελληνική σημαία» ή δηλώνουν ότι «είμαστε παιδιά των Οθωμανών» αναδεικνύουν την ύπαρξη μιας κυρίαρχης ιδεολογίας πολιτικών, ακαδημαϊκών, διανοουμένων και κρατικών λειτουργών, που από το 1974 ως σήμερα συγκροτούν μια «αντι-Φιλική Εταιρεία», η οποία ελέγχει τον κρατικό μηχανισμό και τα κέντρα εξουσίας.

Ο Γ. Καραμπελιάς στο έξοχο ιστορικό πόνημά του «Φιλική Εταιρεία» αναφέρει ότι από τη Μεταπολίτευση και ιδίως μετά το 1990 επιχειρήθηκε μια συστηματική αναθεώρηση, υποβάθμιση και αποδόμηση του χαρακτήρα της Επανάστασης του 1821 με την κοινωνική άνοδο ενός όλο και αυξανόμενου αριθμού «λευκών κολάρων», «διανοουμένων» και «ακαδημαϊκών», που εν μια νυκτί από τη στάνη και το χωράφι του πατέρα βρέθηκαν στο κοινωνικό προσκήνιο και στην κορυφή της εξουσίας, χωρίς να έχουν τον απαραίτητο χρόνο προετοιμασίας στην «κοινωνικοποίηση» και την προσαρμογή που συνήθως απαιτούν οι μαζικές διαδικασίες αλλαγής κοινωνικής τάξης.

«Η τάξη αυτή επιδιώκοντας την αναγνώριση θα δει την Επανάσταση μέσα από τα ματογυάλια της κοινωνικής αλαζονείας της» αναφέρει ο Γ. Καραμπελιάς. Οι μηχανισμοί που θα συνδεθούν με την άνοδο στην εξουσία της τάξης των πρώην περιθωριακών, δηλαδή η εκπαίδευση, η συγγραφή βιβλίων, η κοινωνική αναγνώριση, η καταξίωση και, τέλος, ο πλούτος, θα αποτελέσουν μια ελληνική weltanschauung.

Αυτή θα γεννήσει ένα αυτόνομο και κυρίαρχο ιδεολογικό ρεύμα, που θα επιδιώξει να αποσπαστεί από τον εθνικό κορμό ώστε να αυτοδικαιωθεί. Θα επιχειρήσει να αποδομήσει τη σημασία της Επανάστασης, επειδή η νέα κυρίαρχη τάξη των πρώην αγροτών της νεοελληνικής weltanschauung δεν θα τολμήσει να συγκρίνει τα άθλια πεπραγμένα της με τα ηρωικά κατορθώματα της αγροτικής τάξης του 1821.

Οι επαναστατικές πράξεις και κυρίως η ιστοριογραφία της Φιλικής Εταιρείας θα καταδικαστούν από τη νεοελληνική τάξη των διανοουμένων-αγροτών και την αποδομητική ιστοριογραφία που αντιπροσωπεύουν σε ένα αισχρό damnatio memoriae (λήθη).

Η Φιλική Εταιρεία αποτελεί μια «ανωμαλία» στην κυρίαρχη ιδεολογία των «προοδευτικών και δημοκρατικών διανοουμένων» της Μεταπολίτευσης, που θεωρεί λανθασμένα ότι οι επαναστατικές διαδικασίες αποτελούν αποκλειστικό προνόμιο των διανοουμένων, γεγονός βεβαίως που δεν συνέβη στην περίπτωση της Φιλικής Εταιρείας, η οποία ήταν δημιούργημα μικροαστών και εμποροϋπαλλήλων.

Το κυριαρχούν ιδεολογικό ρεύμα της τάξης των διανοουμένων-αγροτών της Μεταπολίτευσης θα ισχυριστεί ότι η Επανάσταση ήταν αρνητική για τον Ελληνισμό, επειδή απέκοψε τους Φαναριώτες από τους ηγεμονικούς κύκλους της αυτοκρατορίας.

Ταυτόχρονα, από την αρχή της δεκαετίας του 2000 με τη βοήθεια των «ερευνητικών προγραμμάτων», του πακτωλού των χρημάτων, καθώς και της ανθελληνικής ιδεολογίας των κρατικών φορέων, θα επιχειρηθεί η συστηματική αποδόμηση της εικόνας του λαϊκού αγωνιστή-κλέφτη.

Ακαδημαϊκός προσκείμενος πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε πρόσφατα ερευνητική χορηγία με κατευθείαν ανάθεση από την Εθνική Τράπεζα ύψους 25.000 ευρώ. Στο παρελθόν είχε αναφέρει ότι ο Κολοκοτρώνης «αποτελεί το σκληρότερο εθνικό στερεότυπο συνδεδεμένο με τον πυρήνα του εθνολαϊκισμού… στο πρόσωπο του οποίου διευρύνονται οι υποδοχές ενσωμάτωσης των εθνικών στερεοτύπων του σοφού και γενναίου πατριώτη με αυτά του αδικημένου Έλληνα που τον κατατρέχουν οι ξένοι».

Ο σκοπός της αναθεωρητικής ιστοριογραφίας της Επανάστασης, στην οποία σήμερα πρωτοστατεί η τάξη των διανοουμένων-αγροτών, η πλειοψηφία της οποίας πρόσκειται πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει σκοπό την ολοκληρωτική αποδόμηση των αντιστασιακών στερεοτύπων του νεότερου Ελληνισμού, με σκοπό την αποδοχή των μνημονίων, των εθνικών απωλειών, την εκχώρηση των ιστορικών δικαιωμάτων (Σκόπια), την απώλεια των εδαφών (Ιμια) και των εθνικών προνομίων χωρίς αντίσταση.

Η Επανάσταση του 1821 απέτυχε κοινωνικά και εθνικά. Η κοινωνική δικαιοσύνη και η ισότητα των πολιτών έναντι του νόμου είναι ανύπαρκτες. Η καθολική κοινωνική συναίνεση και η αδιαφορία στην παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στους Γερμανούς σήμερα και στους Οθωμανούς αύριο ακυρώνουν την Επανάσταση του 1821. Τι πρόκειται να εορτάσει η χώρα ύστερα από 200 χρόνια, όταν η κυρίαρχη κρατική ιδεολογία απορρίπτει τις ιδεολογικές αρχές της Επανάστασης;

Άραγε πώς θα περιγράψει την Επανάσταση του 1821 στους μουσουλμάνους εποίκους ο πρωθυπουργός, την εγκατάσταση των οποίων ανά την επικράτεια νομιμοποιεί και ενθαρρύνει; Η χώρα θα επιστρέψει ταχύτατα στις προεπαναστατικές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες, εάν δεν κατορθώσει να εξορκίσει από την εθνική συνείδηση την «αντι-Φιλική» ιδεολογία που της επέβαλε η μεταπολιτευτική μεταπρατική τάξη των διανοουμένων-αγροτών.

*Διδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Επικαιροποίηση ΕΜΥ: Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες το Σάββατο – Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προχώρησε τα μεσάνυχτα σε επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, σύμφωνα με τα...

More Articles Like This