Κλεψύδρα μνήμης

Must Read

Ο ανθελληνισμός εις την πατρίδα μας επιβραβεύεται με θεσμικά αξιώματα παντοειδούς τύπου, σε αντιδιαστολή με την άδολη αγάπη για το έθνος και τον πολιτισμό, που διώκεται ποινικώς υπό τα εξωθεσμικά «παρατηρητήρια» τα οποία εντέλλονται από τους διεθνούς μηχανισμούς εξουσίας και εξουδετέρωσης της εθνικής ανεξαρτησίας της Ελλάδος.

  • Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά*

Καθίσταται πρόδηλο και ψηλαφητό τοις πάσι ότι η φαιά προπαγάνδα του συστήματος, μισό σχεδόν αιώνα, επιχειρεί παντοιοτρόπως να πειθαναγκάζει τις μάζες περί της απολύτου ταυτίσεως και εξομοιώσεως του έθνους με τον ναζισμό. Η αγάπη για την ελληνική γλώσσα, για τον πολιτισμό, για την τέχνη, την Ιστορία, η μελέτη της χριστιανικής παραδόσεως και εν γένει της ορθόδοξης γραμματείας περιφρονούνται εκ του συστήματος και κατασυκοφαντούνται ως δήθεν συντηρητικές.

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων, δια των πανταχόθεν έμμισθων μίσθαρνων οργάνων της, ήδη ενταγμένων οργανικά εις το Κράτος (με τα καμουφλαρισμένα εκβλαστήματά τους, δήθεν συλλογικότητες κ.λπ.), έχουν διαβρώσει εκ βάθρων τους θεσμούς, ιδιαίτατα την εκπαίδευση και τη Δικαιοσύνη, με αποτέλεσμα να προάγεται η έννοια του ουδετερόθρησκου και του ουδετεροεθνούς κράτους, κατά ιταμή καταστρατήγηση του Συντάγματος, ενώ παράλληλα καλλιεργείται η πεποίθηση της ηττοπάθειας και της απεμπόλησης της εθνικής μας κυριαρχίας αβρόχοις ποσί, λόγω του ότι είμεθα εξ ορισμού ασθενείς ως έθνος-κράτος.

Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζεται ως ένα ανυπόληπτο πειραματόζωο, το οποίο υφίσταται αδιαμαρτύρητα το παν, δίχως την παραμικρή δυνατότητα αλλαγής του συστήματος, εγκλωβισμένος στη συνθηματολογία των εμπόρων της ελπίδας, των εξωνημένων σταυροφόρων της Αριστεράς, η οποία συνιστά ανυπερθέτως τη βραχεία χείρα του συστήματος που ανακόπτει μεθοδευμένα και αναχαιτίζει εντέχνως οιαδήποτε σοβαρή συλλογική αφύπνιση του λαού, χωρίς υποταγή στην παρωχημένη παλαιολιθική μαρξιστική φληναφηματολογία.

Η διάχυση του εθνομηδενισμού και του κοινωνικού ισοπεδωτισμού αποτελεί σκόπιμη τάση, η οποία καλλιεργείται εις την κοινωνία διά να εθίζεται ο πολίτης αμιγώς προς την κατανάλωση και προς την ενασχόλησή του με ουτιδανές δράσεις, περιχαρακωμένος εις την ατομικότητά του.

Όλη η ως άνω αδράνεια περί του πολιτικού μας γίγνεσθαι αντικατοπτρίζεται εκ παραλλήλου και στη χρήση της ελληνικής γλώσσης, η οποία λίαν σκοπίμως και αυτή, ως δομικό στοιχείο της ιστορικής μας αυτοσυνειδησίας, έχει ακρωτηριασθεί, ακριβώς διά να μην έχουμε μνήμες με το ζων παρελθόν μας, να διαρρηχθεί βιαίως κάθε δίαυλος επικοινωνίας με τον ένδοξο πολιτισμό μας, να καταστούμε εν ολίγοις λαός δίχως ταυτότητα και εθνική συνείδηση, άρα καταδικασμένος να εξαλειφθεί εις το διάβα των χρόνων.

Εν κατακλείδι, το αντίδοτο στη σκόπιμη καλλιέργεια της λήθης είναι η κλεψύδρα της μνήμης, κατά τον Ο. Ελύτη :

«Τη γλώσσα μού έδωσαν ελληνική
το σπίτι φτωχικό στις αμμουδιές του Ομήρου.
Μονάχη έγνοια η γλώσσα μου στις αμμουδιές του Ομήρου».

*Δικηγόρος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτή η Ρεάλ δεν… παίζεται – Απέκλεισε στα πέναλτι την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ Σίτι και πάει ημιτελικά με αντίπαλο την Μπάγερν

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε το «κλειδί» για να ανοίξει την πόρτα των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ σε ένα ματς...

More Articles Like This