Η «αυτοκριτική» του ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Είναι παράδοξο και συμβαίνει εδώ: Κάποιοι γράφουν πράγματα που δεν πιστεύουν και κανείς δεν θέλει να διαβάσει

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Δεν κυβερνάς που δεν κυβερνάς, δεν γράφεις και μια αυτοκριτική για την ελληνική τετραετία που πήγε στον κουβά με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ας γράψεις, λοιπόν, και κοίτα το κείμενο να είναι μπόλικο, οι λέξεις βαρύγδουπες και «στενές», η ύφανση των εκφράσεων να έχει γίνει με την καλή, τη γνήσια, τη νεομαρξική σακοράφα, το ύφασμα ντρίλινο και να μυρίζει ανόθευτη σοσιαλίζουσα φορμόλη με μια βαρουφάκεια εσάνς, έτσι, για τη νοστιμιά του πράγματος.

Λένε ότι οι Δραγασάκης, Μπαλτάς και Δρίτσας συνέταξαν μια απίθανη σεντονιάδα, η οποία συνοψίζει τα σφάλματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Επιτροπή το Σαββατοκύριακο. Αυτό κι αν είναι έκπληξη! Για να γράφουν τα λάθη, τότε πιστεύουν ότι υπήρχαν και καλές στιγμές σε αυτό το τετραετές φιάσκο και καλό θα ήταν να τις κοινοποιήσουν, διότι ακόμα τις ψάχνουμε.

Ωστόσο, οι αναφορές για την έκταση του κειμένου δημιουργούν μια κάπως δυσοίωνη ατμόσφαιρα. Είναι, λέει, περισσότερες από 80 σελίδες και από 30.000 λέξεις – μια νουβέλα, δηλαδή, και βάλε! Όποιος έχει βαρεμάρα αρκετή για να βαλσαμώσει ένα κοπάδι ελέφαντες και ταυτόχρονα τάσεις αυτοκτονίας μπορεί να αρχίσει από τώρα την ανάγνωση του πονήματος και, όταν τελειώσει (και ζει ακόμα), να ειδοποιήσει και την ομάδα των ειδικών για να τον τσεκάρει και να τον περάσει από σειρά εξετάσεων.

Και έκαναν μπίλιες την Ελλάδα και θέλουν να ταλαιπωρούν τον κοσμάκη με τα ανούσια πιλάφια τους. Αφού τα πράγματα είναι απλά, γιατί το παιδεύουν; Ο απολογισμός της συριζοκυβέρνησης έχει ως εξής: Ηντουνε που ήντουνε ντιπ καταντίπ άσχετοι, νόμιζαν ότι θα έκαναν τους «γύπες» της Ευρώπης να ψαρώσουν με τα λαχούρια του Βαρουφάκη και τις δημιουργικές ασάφειες, αντί να ψαρώσουν οι Ευρωπαίοι ψάρωσαν οι ίδιοι και έκλεισαν τις τράπεζες, κατάπιαν αμάσητο το δημοψήφισμα, οι Ελληνες θα πληρώνουν κερατιάτικα για δεκαετίες λόγω και του ΣΥΡΙΖΑ, χάρισαν το όνομα της Μακεδονίας στους Σλάβους, γέμισαν τη χώρα με ισλαμιστές εποίκους και οι πολίτες τούς μαύρισαν στις εκλογές. Αυτά συνέβησαν…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το έγκλημα των Τεμπών ως φάρος σωτηρίας μας

Αν μπορεί να υπάρξει κάποια μορφή δικαίωσης των θυμάτων, στο «προμελετημένο» έγκλημα των Τεμπών, αυτή ξεδιπλώνεται σε καθημερινή πια...

More Articles Like This