Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021

Η «αυτοκριτική» του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι παράδοξο και συμβαίνει εδώ: Κάποιοι γράφουν πράγματα που δεν πιστεύουν και κανείς δεν θέλει να διαβάσει

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Δεν κυβερνάς που δεν κυβερνάς, δεν γράφεις και μια αυτοκριτική για την ελληνική τετραετία που πήγε στον κουβά με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ας γράψεις, λοιπόν, και κοίτα το κείμενο να είναι μπόλικο, οι λέξεις βαρύγδουπες και «στενές», η ύφανση των εκφράσεων να έχει γίνει με την καλή, τη γνήσια, τη νεομαρξική σακοράφα, το ύφασμα ντρίλινο και να μυρίζει ανόθευτη σοσιαλίζουσα φορμόλη με μια βαρουφάκεια εσάνς, έτσι, για τη νοστιμιά του πράγματος.

Λένε ότι οι Δραγασάκης, Μπαλτάς και Δρίτσας συνέταξαν μια απίθανη σεντονιάδα, η οποία συνοψίζει τα σφάλματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και θα παρουσιαστεί στην Κεντρική Επιτροπή το Σαββατοκύριακο. Αυτό κι αν είναι έκπληξη! Για να γράφουν τα λάθη, τότε πιστεύουν ότι υπήρχαν και καλές στιγμές σε αυτό το τετραετές φιάσκο και καλό θα ήταν να τις κοινοποιήσουν, διότι ακόμα τις ψάχνουμε.

Ωστόσο, οι αναφορές για την έκταση του κειμένου δημιουργούν μια κάπως δυσοίωνη ατμόσφαιρα. Είναι, λέει, περισσότερες από 80 σελίδες και από 30.000 λέξεις – μια νουβέλα, δηλαδή, και βάλε! Όποιος έχει βαρεμάρα αρκετή για να βαλσαμώσει ένα κοπάδι ελέφαντες και ταυτόχρονα τάσεις αυτοκτονίας μπορεί να αρχίσει από τώρα την ανάγνωση του πονήματος και, όταν τελειώσει (και ζει ακόμα), να ειδοποιήσει και την ομάδα των ειδικών για να τον τσεκάρει και να τον περάσει από σειρά εξετάσεων.

Και έκαναν μπίλιες την Ελλάδα και θέλουν να ταλαιπωρούν τον κοσμάκη με τα ανούσια πιλάφια τους. Αφού τα πράγματα είναι απλά, γιατί το παιδεύουν; Ο απολογισμός της συριζοκυβέρνησης έχει ως εξής: Ηντουνε που ήντουνε ντιπ καταντίπ άσχετοι, νόμιζαν ότι θα έκαναν τους «γύπες» της Ευρώπης να ψαρώσουν με τα λαχούρια του Βαρουφάκη και τις δημιουργικές ασάφειες, αντί να ψαρώσουν οι Ευρωπαίοι ψάρωσαν οι ίδιοι και έκλεισαν τις τράπεζες, κατάπιαν αμάσητο το δημοψήφισμα, οι Ελληνες θα πληρώνουν κερατιάτικα για δεκαετίες λόγω και του ΣΥΡΙΖΑ, χάρισαν το όνομα της Μακεδονίας στους Σλάβους, γέμισαν τη χώρα με ισλαμιστές εποίκους και οι πολίτες τούς μαύρισαν στις εκλογές. Αυτά συνέβησαν…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑ

Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Αλέξανδρος Τάρκας
Αλέξανδρος Τάρκας
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ