Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Οι εχθροί 85 καθηγητών

Πού είναι ο Ερντογάν, οέο; Πού είναι ο τουρκικός στρατός, οέο; Στο κείμενο των πανεπιστημιακών δεν αναφέρονται, πάντως

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ογδόντα πέντε πανεπιστημιακοί καθηγητές συνυπέγραψαν κείμενο για όσα γίνονται στα σύνορα. Παρατίθενται τα στατιστικά της χρήσεων ορισμένων λέξεων* στο κείμενο: ακροδεξιά 5, ρατσισμός 4, φασισμός 3, ξενοφοβία 4, μισανθρωπισμός 2, αλληλεγγύη 3, πλούσιοι 4, ιμπεριαλισμός 2, ΝΑΤΟ 3, Ευρωπαϊκή Ένωση 3, ΗΠΑ 3 και -έτσι, για να βγει η υποχρέωση- υπάρχει και η λέξη «Τουρκία», αλλά μόνο 1 (ολογράφως: μία) φορά!

Λες και ήταν περαστική, οι πανεπιστημιακοί την είδαν από το παραθύρι τους και είπαν να γράψουν το ονοματάκι της για να υπάρχει. Ούτε Ερντογάν ούτε στρατοχωροφυλακή ούτε εισβολή στη Συρία ούτε Κούρδοι ούτε γενοκτονίες Ελλήνων, Αρμενίων, εισβολή και κατοχή της Κύπρου, τίποτα!

Η Τουρκία υπάρχει στο κείμενο ως «ολιγαρχία του πλούτου», την οποία εχθρεύονται οι πανεπιστημιακοί ισότιμα με την «ολιγαρχία του πλούτου» στην Ελλάδα. Δηλαδή, για όσα βλέπουμε στα σύνορα οι ευθύνες είναι ίσες, ακριβοδίκαια μοιρασμένες σε ολιγαρχίες του πλούτου που υπάρχουν σε Ελλάδα και Τουρκία!

Οι πανεπιστημιακοί που υπογράφουν το κείμενο λένε ότι «οι πρόσφυγες είναι τα θύματα των επεμβάσεων και των πολέμων που διεξάγει η κυρίαρχη ιμπεριαλιστική Δύση – οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση» και ότι «στο πλαίσιο συμμετοχής της σε αυτές τις δομές, η ελληνική ολιγαρχία προωθεί επιθετικά τα συμφέροντά της στη χώρα και διεθνώς».

Συνελόντι ειπείν, οι Έλληνες φέρουμε ευθύνη για το κατάντημα των «προσφύγων», οπότε καλώς τα λουζόμαστε όσα γίνονται. Οι πανεπιστημιακοί που υπογράφουν το κείμενο προσδιορίζουν και τους εχθρούς τους: «Εχθροί μας είναι οι δυνάμεις του πολέμου, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, η ολιγαρχία του πλούτου σε Ελλάδα και Τουρκία και οι πολιτικοί υπηρέτες της! Εχθροί μας είναι κάθε λογής πατριδοκάπηλοι και πολεμοκάπηλοι, οι φασίστες και οι ρατσιστές, οι έμποροι του μισανθρωπισμού!»

Μια καλή ιδέα θα ήταν, αφού εχθρεύονται και την Ε.Ε., να αυτοαποκλειστούν άμεσα από τη συμμετοχή σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα. Και, αν δεν αποκλειστούν μόνοι τους, να τους αποκλείσει η Ε.Ε. Είναι κρίμα να παράγεις γνώση για τον εχθρό σου…
*Στους αριθμούς περιλαμβάνονται και τα παράγωγα των λέξεων: π.χ., ρατσισμός, ρατσιστής κ.ά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ