Το νόμιμο είναι και ηθικό; Ψίχουλα για τους πολίτες και παχυλές παροχές στα κόμματα!

Must Read

Πριν από λίγες ώρες αναρτήσαμε μία είδηση που πραγματικά με εξόργισε, με στεναχώρησε και με απογοήτευσε! Το θέμα ήταν η τακτική χρηματοδότηση των κομμάτων με 13,5 εκατομμύρια ευρώ για «ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς».

  • Ίων Παπαδάκης

Ήταν αδύνατον να μην σχολιάσουμε την είδηση αυτή εκφράζοντας (όπως εκ των υστέρων αποδείχθηκε) την πλειονότητα των αναγνωστών οι οποίοι με εκατοντάδες σχόλια τους, έδειξαν την αγανάκτησή τους για την κίνηση αυτή, την ώρα που επιχειρήσεις έχουν κλείσει, τουλάχιστον 40.000 εργαζόμενοι βρίσκονται χωρίς δουλειά, το μέλλον είναι αβέβαιο και άνθρωποι πεθαίνουν στα νοσοκομεία ή νοσούν από τον θανατηφόρο ιό.

Λίγη ώρα μετά την ανάρτηση επικοινώνησε με το newsbreak.gr άνθρωπος του υπουργείου ο οποίος διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι η χρηματοδότηση είναι τακτική, (άρα είναι καταχωρημένη στον προϋπολογισμό, άρα απολύτως νόμιμη, κάτι με το οποίο συμφωνούμε) συμπληρώνοντας: «τι θέλετε δηλαδή να μην πληρώσουν τα κόμματα τα ενοίκιά τους, υπαλλήλους τους και τις υποχρεώσεις τους;»

Λειτουργώντας δεοντολογικά ζητήσαμε την έγγραφη τοποθέτηση του Υπουργείου στην ανάρτηση που κάναμε (ώστε να την αναρτήσουμε όπως κάναμε με το θέμα) και μέχρι αυτή τη στιγμή επίσημη απάντηση δεν πήραμε, πέραν του ότι «το Υπουργείο δεν έχει να απαντήσει κάτι…», όπως μας τόνισαν στην δεύτερη επικοινωνία!

Η ενόχληση (μετά και από αυτήν την -μη- απάντηση) είναι ακόμα μεγαλύτερη λόγω της αλαζονικής στάσης των υπευθύνων οι οποίοι ακόμα και αυτή τη στιγμή δεν αντιλαμβάνονται τι περνάει ο απλός Έλληνας πολίτης.

Κύριοι,

Όπως είπε και ο πρωθυπουργός (και πολιτικός σας προϊστάμενος) «βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό».

Οι πολίτες θέλοντας και μη το κατάλαβαν και εν πολλοίς συμορφώθηκαν! Θέσεις εργασίας χάθηκαν, επιχειρήσεις έκλεισαν, το σύνολο του πληθυσμού βρίσκεται σε υποχρεωτικό εγκλεισμό και πολλοί από αυτούς θα πρέπει να ζήσουν με το «βοήθημα» που θα πάρουν από το κράτος (στις περισσότερες περιπτώσεις σημαντικά μικρότερο από το μηνιαίο τους έσοδο) για να καλύψουν τα πολλαπλάσια έξοδά τους βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στον «πόλεμο» αυτόν…

Και την ίδια στιγμή το κράτος εκταμιεύει 13.500.000 ευρώ για ερευνητικές και επιμορφωτικές δράσεις των κομμάτων που όπως όμως μάθαμε ουδεμία σχέση έχουν με επιμόρφωση ή έρευνα μια και ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο επικοινωνήσαμε μας είπε φανερά ενοχλημένος «τι θέλετε δηλαδή να μην πληρώσουν τα κόμματα τα ενοίκιά τους, υπαλλήλους ή τις υποχρεώσεις τους;»

Όχι κύριοι!

Να μην πληρώσουν τα παχυλά ενοίκιά τους, ούτε τους υπαλλήλους τους, διότι αυτό ακριβώς θα κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αυτής της χώρας, που δεν έχουν και δεν προβλέπεται πολύ σύντομα να έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες διαβίωσης.

Το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει το Οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης (και να είστε σίγουροι ότι θα ήμασταν οι πρώτοι που θα το χειροκροτούσαμε και θα το προβάλαμε) θα ήταν με μία απλή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να κόψει αυτό το -κατά τα άλλα- νόμιμο κρατικό ετήσιο… δωράκι προς τα κόμματα -για όσο χρόνο διαρκεί η τραγική αυτή οικονομική κατάσταση- και να ενισχύσει με αυτά τα χρήματα όποια ομάδα τα έχει ανάγκη για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Αλλά δυστυχώς αυτό ήταν ευσεβείς πόθοι…

Και ένα ερώτημα: Πως ένα κονδύλι που υποτίθεται ότι πηγαίνει για έρευνα και επιμόρφωση, ξαφνικά καλύπτει ενοίκια και μισθούς; Ούτε για αυτό δεν έχετε την ανάγκη (αν και το θεωρώ υποχρέωσή σας) να δώσετε μία απάντηση;

Κύριοι,

Τα 13.500.000 ευρώ θα μπορούσαν να είναι το 800αρι για ακόμα 17.000 συμπολίτες μας, θα μπορούσε να είναι αναπνευστήρες, ή μάσκες και ιατρικά αναλώσιμα για αυτούς που εσείς χαρακτηρίσατε «ήρωες» και είναι απελπισμένοι και φοβισμένοι για αυτά που περνάνε και βλέπουν να έρχονται, θα μπορούσαν να είναι προστασία για τους στρατιώτες μας που βρίσκονται στον Έβρο ή για τους αστυνομικούς που μεταφέρουν μετανάστες χωρίς καμία προστασία!

Οι δύσκολοι καιροί κύριοι, θέλουν θυσίες  και γενναίες αποφάσεις πέρα από μικροκομματικά παιχνίδια και ισσοροπίες.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι, η απόφαση να δοθεί στα κόμματα το ιλιγγιώδες (για τις εποχές που ζούμε) ποσό, επειδή το «επιτρέπει» ο τακτικός προϋπολογισμός είναι απαράδεκτη, προκλητική και εγωιστική!

Και το μόνο που μπορώ -με τεράστια απογοήτευση- να αναρωτηθώ (και πολύ καλά θα κάνατε να αναρωτηθείτε και εσείς) είναι αν «το νόμιμο είναι και ηθικό»;  

Υ.Γ.

Πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κύριος Πέτσας είπε μεταξύ άλλων:
«Δεν έχουμε ένα δέντρο που βγάζει λεφτά… Όταν δεν υπάρχουν έσοδα, πρέπει όλοι να βοηθήσουμε την κατάσταση»!
Προφανώς ο κύριος Πέτσας εννοεί να βοηθήσουν οι άνεργοι πολίτες και όχι τα «εργαζόμενα» κόμματα μια και ο τακτικός προϋπολογισμός έχει φροντίσει για αυτά…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πιλάβιος, Παππάς και Σταυρίδης αποκλειστικά στη «Δίκη του Open» για Εθνική και διαιτησία

«Το Καζακστάν τρέχει πολύ, η Ελλάδα να οπλιστεί με υπομονή»

More Articles Like This