Η πιο μεγάλη νίκη μέχρι την επόμενη

Must Read

Στο περίφημο Ευρωμπάσκετ του 1987 ο τεράστιος Νίκος Γκάλης φρόντισε να γράψει ιστορία σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στο παρκέ

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Ο άνθρωπος που οδήγησε την Εθνική Ελλάδος στην πρώτη πολύ μεγάλη επιτυχία της ιστορίας της έδωσε εκείνες τις ημέρες μία συγκλονιστική απάντηση, η αξία της οποίας έμεινε ανεξίτηλη στον χρόνο και μνημονεύεται σε κάθε ευκαιρία, όχι μόνο για τα σπορ.

«Είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας σου;» είχε ρωτήσει τον «Νικ» ο Βασίλης Σκουντής, έπειτα από τη νίκη-πρόκριση της Ελλάδας επί της Ιταλίας. Εκείνος χαμογέλασε και του απάντησε με αφοπλιστική ετοιμότητα: «Είναι. Μέχρι το επόμενο παιχνίδι». Και μετά ήρθαν η Γιουγκοσλαβία, η ΕΣΣΔ, το χρυσό μετάλλιο, η τελική νίκη! Πώς και θυμήθηκα τον μέγα Γκάλη, θα αναρωτηθείτε τώρα, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Μα, αυτή ακριβώς η νοοτροπία νικητή είναι εκείνη που οφείλουμε να έχουμε ως άνθρωποι τούτες τις δύσκολες ώρες. Μια νοοτροπία η οποία προέρχεται μέσα από πολλή δουλειά, γνώση και σύνεση.

Αυτό το Πάσχα που έχουμε μπροστά μας είναι το πιο κρίσιμο. Και πρέπει, ως χώρα, να το περάσουμε νικηφόρα μέχρι το επόμενο. Γιατί το Πάσχα του 2021 θα μπορούμε να γιορτάζουμε τη νίκη της ανθρωπότητας, έχοντας αφήσει στη λήθη της ιστορίας έναν ιό που την έφερε στα όριά της όσο τίποτε άλλο (εκτός των πολέμων) την τελευταία 100ετία.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας για πρώτη φορά έσκασε χαμόγελο στην ενημέρωση του Σαββάτου. Ο Στέλιος Πέτσας το είπε ακόμη πιο ξεκάθαρα στη χθεσινή ενημέρωση: «Μένοντας σπίτι τον Απρίλιο είναι στο χέρι μας να χαρούμε τον Μάιο τα πρώτα αποτελέσματα του κόπου μας».

Για να χρησιμοποιήσω την «γκάλειο ρήση», αυτή η νίκη του Απριλίου θα είναι μεγάλη, μέχρι την επόμενη. Και τη μεθεπόμενη. Μέχρι την τελική νίκη που θα μας οδηγήσει μακριά από τούτο τον εφιάλτη. Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, από την ημέρα έναρξης των μέτρων της καραντίνας, έδειξε ευλαβική συνέπεια. Κι αυτό πιστώνεται σαφώς στα θετικά ενός λαού που έχει μάθει στην… απειθαρχία και στο «δεν βαριέσαι».

Προφανώς υπήρξαν και οι μεμονωμένες λάθος συμπεριφορές. Μην ξεχνάμε ότι οι περισσότερες από 20.000 βεβαιωμένες παραβάσεις έως τώρα έφεραν στο κράτος πιο πολλά από 3.000.000 ευρώ σε πρόστιμα. Δυστυχώς, τα λάθη πληρώνονται.

Αυτή την εποχή δεν δοκιμάζεται η πίστη μας, αλλά οι αντοχές μας. Δεν θα κριθεί τούτο το Πάσχα αν ο Ελληνας είναι καλός χριστιανός με βάση την παρουσία του, αλλά με δεδομένο την… απουσία του από την εκκλησία!

Η πίστη είναι μέσα στην ψυχή και την καρδιά μας. Κι έτσι θα την εκφράσουμε, μένοντας σπίτι και παρακολουθώντας τη θεία λειτουργία, τα Πάθη του Κυρίου και την Ανάσταση από την τηλεόραση.
Αυτή η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η δοκιμασία όλων μας. Δοκιμασία που έχει ξεκινήσει εδώ και περισσότερο από έναν μήνα, αλλά όλα δείχνουν πως δεν έχει πάει στράφι. Το αντίθετο.

Για τη χώρα μας, αυτό το Πάσχα, ο Απρίλης που ζούμε, πρέπει να είναι μήνας Ανάστασης. Χτίσαμε πολλά το τελευταίο διάστημα. Με στερήσεις που ήρθαν σε αντίθεση με την ιδιοσυγκρασία μας ως λαό. Πλησιάζει η ώρα που θα δρέψουμε τους καρπούς. Πλησιάζει η ώρα της πρώτης μεγάλης νίκης. Μέχρι την επόμενη, όπως θα έλεγε ο Νίκος Γκάλης. Μέχρι την οριστική…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στιγμή που ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των ΜΑΤ έξω από το «Μελίνα Μερκούρη»

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την στιγμή κατά την οποία ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω...

More Articles Like This