Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Σύγχρονος διωγμός

Όταν διάβασα προχθές την ιστορία με τον ήρωα ιερέα στο Κουκάκι που «τόλμησε» να δώσει μεταλαβιά στο παιδάκι μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έξω από τον ναό…

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

… καθώς και την οργή κάθε αριστερού φοβισμένου άθεου στα κοινωνικά δίκτυα που καταριόταν τον θαρραλέο παπά, δεν μπορούσα να μην κάνω τη σύνδεση με τις μέρες προς το Αγιο Πάσχα που διανύουμε και τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών. Ο Ιούδας είναι ο εθελόδουλος γείτονας, που από την απέναντι βεράντα φωτογράφισε το πίσω μέρος του ναού, ενώ ο ιερέας έπραττε την «ανομολόγητη πράξη που έθεσε σε κίνδυνο όλη την κοινωνία».

Βλέπετε, στα μάτια τού στρατευμένα αντιχριστιανού και εμμονικού αντικληρικαλιστή το να μεταλάβει ένα παιδάκι είναι πολύ πιο σοβαρό από το να είναι εκατοντάδες λαθρομετανάστες στους δρόμους της Αθήνας καθημερινά και να ψωνίζουν από αυτοσχέδιες αγορές ή από το να αλωνίζουν ελεύθερα οι «ευάλωτες ομάδες των Ρομά» στους καταυλισμούς των οποίων θερίζει ο κορονοϊός, σύμφωνα με ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ή από το να γυμνάζονται χιλιάδες συμπολίτες μας στις παραλιακές των πόλεων.

Ο Ιούδας, λοιπόν, της ιστορίας μας καταδίδει μέσω κοινωνικών δικτύων τη φωτογραφία που «περήφανα» τράβηξε με το κινητό του. Το πλήθος των αριστερών και φοβισμένων από την πανδημία εξεγείρεται και απαιτεί τη σύλληψη του ιερέα. Ο Χαρδαλιάς, σαν σύγχρονος Καϊάφας, καλεί τον Πόντιο Πιλάτο-εισαγγελέα «να πράξει άμεσα τα δέοντα».

Αστυνομικοί σπεύδουν στον ναό να συλλάβουν τον ιερέα ώστε να περάσει ατιμωτικά τη διαδικασία του Αυτοφώρου. Τα συστημικά ΜΜΕ καραδοκούν ώστε να απαθανατίσουν τον ιερέα με τις χειροπέδες και να τον ξεφτιλίσουν. Βέβαια, ακόμα δεν έχει καταλήξει όλη αυτή η υστερία, το πλήθος απαιτεί «αίμα» ώστε να εκτονωθεί το αντιχριστιανικό μένος του και το κράτος υπακούει υποτακτικά στα κελεύσματα και στις ιαχές του όχλου.

Δεν σας θυμίζει ο παραπάνω παραλληλισμός το βιβλίο «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» του Καζαντζάκη; Δεν έχει τη σημασία του και δεν ενισχύει την αλληγορία του ότι λαμβάνει μέρος μέσα στην Εβδομάδα των Παθών; Οι ιερείς μας βασανίστηκαν και έχυσαν το αίμα τους για την Ορθοδοξία μας και την Ελλάδα. Παπάς ήταν και ο Παπαφλέσσας, του οποίου θα χρησιμοποιήσω μια φράση από την ομώνυμη ταινία ως επίλογο: «Ραγιάδες εσείς, ραγιάδες τα παιδιά σας, ραγιάδες και τα παιδιά των παιδιών σας».

Καλή Ανάσταση σε όλους!

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ