Σύγχρονος διωγμός

Must Read

Όταν διάβασα προχθές την ιστορία με τον ήρωα ιερέα στο Κουκάκι που «τόλμησε» να δώσει μεταλαβιά στο παιδάκι μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έξω από τον ναό…

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

… καθώς και την οργή κάθε αριστερού φοβισμένου άθεου στα κοινωνικά δίκτυα που καταριόταν τον θαρραλέο παπά, δεν μπορούσα να μην κάνω τη σύνδεση με τις μέρες προς το Αγιο Πάσχα που διανύουμε και τη Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών. Ο Ιούδας είναι ο εθελόδουλος γείτονας, που από την απέναντι βεράντα φωτογράφισε το πίσω μέρος του ναού, ενώ ο ιερέας έπραττε την «ανομολόγητη πράξη που έθεσε σε κίνδυνο όλη την κοινωνία».

Βλέπετε, στα μάτια τού στρατευμένα αντιχριστιανού και εμμονικού αντικληρικαλιστή το να μεταλάβει ένα παιδάκι είναι πολύ πιο σοβαρό από το να είναι εκατοντάδες λαθρομετανάστες στους δρόμους της Αθήνας καθημερινά και να ψωνίζουν από αυτοσχέδιες αγορές ή από το να αλωνίζουν ελεύθερα οι «ευάλωτες ομάδες των Ρομά» στους καταυλισμούς των οποίων θερίζει ο κορονοϊός, σύμφωνα με ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ή από το να γυμνάζονται χιλιάδες συμπολίτες μας στις παραλιακές των πόλεων.

Ο Ιούδας, λοιπόν, της ιστορίας μας καταδίδει μέσω κοινωνικών δικτύων τη φωτογραφία που «περήφανα» τράβηξε με το κινητό του. Το πλήθος των αριστερών και φοβισμένων από την πανδημία εξεγείρεται και απαιτεί τη σύλληψη του ιερέα. Ο Χαρδαλιάς, σαν σύγχρονος Καϊάφας, καλεί τον Πόντιο Πιλάτο-εισαγγελέα «να πράξει άμεσα τα δέοντα».

Αστυνομικοί σπεύδουν στον ναό να συλλάβουν τον ιερέα ώστε να περάσει ατιμωτικά τη διαδικασία του Αυτοφώρου. Τα συστημικά ΜΜΕ καραδοκούν ώστε να απαθανατίσουν τον ιερέα με τις χειροπέδες και να τον ξεφτιλίσουν. Βέβαια, ακόμα δεν έχει καταλήξει όλη αυτή η υστερία, το πλήθος απαιτεί «αίμα» ώστε να εκτονωθεί το αντιχριστιανικό μένος του και το κράτος υπακούει υποτακτικά στα κελεύσματα και στις ιαχές του όχλου.

Δεν σας θυμίζει ο παραπάνω παραλληλισμός το βιβλίο «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» του Καζαντζάκη; Δεν έχει τη σημασία του και δεν ενισχύει την αλληγορία του ότι λαμβάνει μέρος μέσα στην Εβδομάδα των Παθών; Οι ιερείς μας βασανίστηκαν και έχυσαν το αίμα τους για την Ορθοδοξία μας και την Ελλάδα. Παπάς ήταν και ο Παπαφλέσσας, του οποίου θα χρησιμοποιήσω μια φράση από την ομώνυμη ταινία ως επίλογο: «Ραγιάδες εσείς, ραγιάδες τα παιδιά σας, ραγιάδες και τα παιδιά των παιδιών σας».

Καλή Ανάσταση σε όλους!

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρωτοφανής σκηνή στη Γερουσία του Μεξικό: Θυσίασαν κότα στον… θεό της βροχής!

Κύμα αγανάκτησης προκάλεσαν στο Μεξικό εικόνες που μεταδόθηκαν από τα κοινοβουλευτικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τελετή στη Γερουσία.Και αυτό...

More Articles Like This