Κυριακή 20/6/2021

Απαντήσεις στον Χαρδαλιά

Το μήνυμα που έστειλε η κυβέρνηση της «δεξιάς» είναι σαφές. Για την ανέλεγκτη από την Εφορία μπίζνα του ΚΚΕ ισχύουν ελαστικότεροι νόμοι

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο «φιλελευθερισμός» της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι εκμπανανισμός και του πολιτεύματος και της χώρας. Για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος και την αδράνεια των Αρχών στην κατάφωρη παραβίαση των διατάξεων για τους περιορισμούς στις μετακινήσεις βγήκε να μιλήσει ο στρατηγός τσέπης Νίκος Χαρδαλιάς, που είναι υφυπουργός.

Και είπεν ο Χαρδαλιάς: «Κάποιοι επέλεξαν να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις και να αγνοήσουν την πρωτοφανή κατάσταση που βιώνει η Ελλάδα και όλος ο κόσμος. Οι πολίτες όμως που έχουν δείξει αξιομνημόνευτη πειθαρχία και σεβασμό στους κοινούς αγώνες μάς κρίνουν».

Απάντηση 1: Την παραβίαση του νόμου την καταστέλλουν οι αστυνομικές Αρχές και την κρίνει η Δικαιοσύνη. Δεν γίνονται ευρωεκλογές, εκλογές διαμερισματικών συμβούλων ή αρχαιρεσίες συνελεύσεων πολυκατοικιών για να αποφασίσει ο λαός αν θα τιμωρηθούν οι παραβάτες. Το «θα μας κρίνει ο λαός» είναι βολικό για όλους, όχι μόνο για εσάς και τους κουκουέδες. Τότε κι οι απατεώνες, οι δολοφόνοι, τα λαμόγια, οι έμποροι ναρκωτικών και οι βιαστές θα μπορούσαν να πουν ένα «θα με κρίνει ο λαός» και καθάρισαν… Εκτός εάν τους κουκουέδες που συνάχθηκαν στο Σύνταγμα τους αντιμετωπίζετε εσείς στην κυβέρνηση σαν… περιουσιακά στοιχεία του ΚΚΕ, το οποίο κρίνεται στις εκλογές και -όπως το ίδιο καμαρώνει- δεν δέχεται έλεγχο στα οικονομικά του, όπως δέχονται τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιχείρημα Χαρδαλιά Νο2: «Το δικαίωμα της πολιτικής διαμαρτυρίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και η κυβέρνηση σέβεται το Σύνταγμα στις πιο δύσκολες συνθήκες».

Απάντηση 2: Το Σύνταγμα στο άρθρο 13,2. αναφέρει: «Kάθε γνωστή θρησκεία είναι ελεύθερη και τα σχετικά με τη λατρεία της τελούνται ανεμπόδιστα υπό την προστασία των νόμων». Αυτό το άρθρο παραβιάστηκε με το κλείσιμο των ιερών ναών και την απαγόρευση της άσκησης των λατρευτικών καθηκόντων των πιστών ακόμα και υπαιθρίως!

Επίσης, το Σύνταγμα της Ελλάδος, στο άρθρο 5,4., αναφέρει ρητά: «Απαγορεύονται ατομικά διοικητικά μέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Ελληνα την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη Χώρα, καθώς και την ελεύθερη έξοδο και είσοδο σ’ αυτήν». Στους Ελληνες (πλην κομμουνιστών), μεροληπτικά, επιβλήθηκαν τέτοιου είδους διοικητικά μέτρα για την ελεύθερη κίνηση ή εγκατάσταση στη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Απαντήσεις στον Χαρδαλιά ΙΙ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ