Απαντήσεις στον Χαρδαλιά ΙΙ

Must Read

Πώς ορίζεται μια μπανανία; Όταν υφυπουργός δηλώνει ευθαρσώς ότι η κυβέρνηση αποφασίζει πότε εφαρμόζεται ο νόμος και πότε όχι

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει διοριστεί από τον φιλελεύθερο Κυριάκο Μητσοτάκη υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Αποστολή κάθε στελέχους της εκτελεστικής εξουσίας είναι, μεταξύ άλλων, η μέριμνα για τη σύννομη λειτουργία του κράτους. Επειδή στην Ελλάδα -τύποις- έχουμε διάκριση εξουσιών, δεν μπορεί μια κυβέρνηση να αποφασίζει πότε ισχύει και πότε δεν ισχύει κάποιος νόμος. Μπορεί απλώς να εισηγηθεί στη νομοθετική εξουσία να τον αλλάξει όποτε αυτός ο νόμος κριθεί ξεπερασμένος ή επιδεχόμενος αλλαγών.

Στη χώρα μας όσο ίσχυαν οι περιορισμοί στη μετακίνηση των πολιτών ο Χαρδαλιάς έκανε τον… αδέκαστο. Και μόλις το ΚΚΕ έφτυσε τους πάντες κατάμουτρα (για να δικαιολογήσει στα μάτια των κορόιδων τα φράγκα που εισπράττει υποσχόμενο επανάσταση) και πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ο Χαρδαλιάς είπε το ανατριχιαστικό: «Επιλογή της κυβέρνησης να παραμείνει στον βασικό στόχο, που είναι ο περιορισμός της διασποράς του κορωνοϊού, και να μη μεγεθύνει το πρόβλημα που αναπόφευκτα θα συνέβαινε, αν αποφάσιζε να προχωρήσει δυναμικά στη διάλυση των συγκεντρώσεων χρησιμοποιώντας τις όποιες κατασταλτικές δυνάμεις. Κυβερνητική απόφαση ήταν να μη γίνει κάτι τέτοιο».

Αν είχαμε Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, θα έψαχνε το θέμα. Από πού κι ως πού μια κυβέρνηση καθιστά τις διωκτικές Αρχές ιδιοκτησία της και τις διατάζει να μην εφαρμοστεί ο νόμος; Πώς είναι δυνατόν να γίνεται κάτι τόσο εξόφθαλμα παράνομο και να μην έχουν καν υποβληθεί μηνύσεις; Αυτό το ερώτημα, αν έχουμε Δικαιοσύνη, δυστυχώς έχει απαντηθεί αρνητικά, πολλάκις, από την ίδια τη ζωή.

Υπενθυμίζεται δήλωση Χαρδαλιά στις 12 Απριλίου, όταν ιερείς τόλμησαν ο ένας να κοινωνήσει ένα κοριτσάκι στο Κουκάκι και ο άλλος (ο μητροπολίτης Κερκύρας) να τελέσει «παράνομη» λειτουργία: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου, και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Κοιτάξτε τώρα, που ανοίξατε ξανά τα μαγαζιά, να κόβετε όλες τις αποδείξεις για να πληρώσετε γερό ΦΠΑ. Το ΚΚΕ έχει ανάγκη την κρατική επιχορήγηση.

Διαβάστε επίσης: Απαντήσεις στον Χαρδαλιά

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένοπλη ληστεία σε διαγνωστικό κέντρο στην Καλλιθέα

Συναγερμός σήμανε την Τρίτη στην ΕΛ.ΑΣ για ένοπλη ληστεία στην Καλλιθέα. Άγνωστος εισέβαλε σε διαγνωστικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται...

More Articles Like This