Κυριακή 20/6/2021

Απαντήσεις στον Χαρδαλιά ΙΙ

Πώς ορίζεται μια μπανανία; Όταν υφυπουργός δηλώνει ευθαρσώς ότι η κυβέρνηση αποφασίζει πότε εφαρμόζεται ο νόμος και πότε όχι

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει διοριστεί από τον φιλελεύθερο Κυριάκο Μητσοτάκη υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Αποστολή κάθε στελέχους της εκτελεστικής εξουσίας είναι, μεταξύ άλλων, η μέριμνα για τη σύννομη λειτουργία του κράτους. Επειδή στην Ελλάδα -τύποις- έχουμε διάκριση εξουσιών, δεν μπορεί μια κυβέρνηση να αποφασίζει πότε ισχύει και πότε δεν ισχύει κάποιος νόμος. Μπορεί απλώς να εισηγηθεί στη νομοθετική εξουσία να τον αλλάξει όποτε αυτός ο νόμος κριθεί ξεπερασμένος ή επιδεχόμενος αλλαγών.

Στη χώρα μας όσο ίσχυαν οι περιορισμοί στη μετακίνηση των πολιτών ο Χαρδαλιάς έκανε τον… αδέκαστο. Και μόλις το ΚΚΕ έφτυσε τους πάντες κατάμουτρα (για να δικαιολογήσει στα μάτια των κορόιδων τα φράγκα που εισπράττει υποσχόμενο επανάσταση) και πραγματοποίησε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ο Χαρδαλιάς είπε το ανατριχιαστικό: «Επιλογή της κυβέρνησης να παραμείνει στον βασικό στόχο, που είναι ο περιορισμός της διασποράς του κορωνοϊού, και να μη μεγεθύνει το πρόβλημα που αναπόφευκτα θα συνέβαινε, αν αποφάσιζε να προχωρήσει δυναμικά στη διάλυση των συγκεντρώσεων χρησιμοποιώντας τις όποιες κατασταλτικές δυνάμεις. Κυβερνητική απόφαση ήταν να μη γίνει κάτι τέτοιο».

Αν είχαμε Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, θα έψαχνε το θέμα. Από πού κι ως πού μια κυβέρνηση καθιστά τις διωκτικές Αρχές ιδιοκτησία της και τις διατάζει να μην εφαρμοστεί ο νόμος; Πώς είναι δυνατόν να γίνεται κάτι τόσο εξόφθαλμα παράνομο και να μην έχουν καν υποβληθεί μηνύσεις; Αυτό το ερώτημα, αν έχουμε Δικαιοσύνη, δυστυχώς έχει απαντηθεί αρνητικά, πολλάκις, από την ίδια τη ζωή.

Υπενθυμίζεται δήλωση Χαρδαλιά στις 12 Απριλίου, όταν ιερείς τόλμησαν ο ένας να κοινωνήσει ένα κοριτσάκι στο Κουκάκι και ο άλλος (ο μητροπολίτης Κερκύρας) να τελέσει «παράνομη» λειτουργία: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου, και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Κοιτάξτε τώρα, που ανοίξατε ξανά τα μαγαζιά, να κόβετε όλες τις αποδείξεις για να πληρώσετε γερό ΦΠΑ. Το ΚΚΕ έχει ανάγκη την κρατική επιχορήγηση.

Διαβάστε επίσης: Απαντήσεις στον Χαρδαλιά

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ