Ομοφοβία

Must Read

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε την «παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας».

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Αν ομοφοβία σημαίνει ότι σιγοντάρω θρησκεία εξ Ανατολάς η οποία εκτελεί ομοφυλοφίλους ρίχνοντάς τους από την ταράτσα επειδή έχουν σεξουαλικό προσανατολισμό που αφορίζεται από τα ιερά βιβλία της συγκεκριμένης θρησκείας, τότε την πολεμάω αυτή την ομοφοβία σθεναρά και θα έδινα και τη ζωή μου να υπερασπιστώ τους ομοφυλόφιλους συνανθρώπους μου οι οποίοι αποτελούν στόχο για τους συγκεκριμένους ανατολίτες φανατικούς.

Αν ομοφοβία σημαίνει να μην επιθυμείς να λαμβάνετε μέρος εσύ και τα παιδιά σου σε «παρελάσεις περηφάνιας» με τη γύμνια μας εκτεθειμένη ως μέρος της διαδικασίας «σεξουαλικής απελευθέρωσης», να μην εγκρίνεις να διδάσκονται εξαναγκαστικά μαθήματα για έμφυλες ταυτότητες στο γυμνάσιο και να μαθαίνουν στα έφηβα αγόρια τη χειρουργική διαδικασία αφαίρεσης των ανδρικών σεξουαλικών οργάνων που υπόκειται ένας διεμφυλικός ώστε να αλλάξει το βιολογικό του φύλο, να μη συμφωνείς ότι το κανονικό ανδρικό πρότυπο είναι ο εκθηλυκοποιημένος παρουσιαστής που χαριεντίζεται δημόσια και επιδεικτικά με τον σύντροφό του στην τηλεόραση ενώ η ώρα μετάδοσης είναι τέτοια που παρακολουθούν τα παιδιά το τηλεοπτικό πρόγραμμα, αν είσαι εναντίον της υιοθεσίας τέκνων από ομοφυλοφίλους επειδή αντίκειται στον κανονικό τρόπο ανατροφής των παιδιών που βασίζεται στο πρότυπο να μεγαλώνουν σε παραδοσιακή πυρηνική οικογένεια με πατέρα και μητέρα, τότε συγχωρέστε με αλλά καταλήγουμε ότι το συντριπτικό ποσοστό της κοινωνίας είναι «ομοφοβικοί», αφού είμαι σίγουρος πως ως επί το πλείστον οι Ελληνες διαφωνούν κάθετα με τις εικόνες που περιέγραψα.

Γιατί δεν πολεμάμε και αλλού είδους φοβίες, όπως τη μισανδρία, όπου σύγχρονοι ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές και μαχητικές φεμινίστριες διακρίνουν παραληρηματικά παντού βιαστές, μαστροπούς και υπερβίαιους άνδρες μιλώντας συνεχώς για «τοξική αρρενωπότητα», ενώ ο στόχος τους είναι να επιβάλουν ένα κλίμα εκφοβισμού όπου θα αφαιρέσουν κάθε έκφραση της ανδροπρέπειας του αρσενικού μας φύλου;

Όταν προτείνω να «πολεμήσουμε τη μισανδρία», δεν εννοώ να την απαγορεύσουμε με αντισυνταγματικούς νόμους όπως ο απαράδεκτος «αντιρατσιστικός». Καθένας μας έχει δικαίωμα να έχει την αισθητική του, να απεχθάνεται ή να συντάσσεται με πραγματικές ή φαντασιακές θεωρήσεις για το πώς είναι ή για το πώς θα έπρεπε να είναι η κανονικότητά μας. Καταλήγω με το συμπέρασμα πως το μόνο που έχουμε να πολεμήσουμε είναι ο φόβος για την ελεύθερη έκφραση των απόψεων, ακόμα και αν αυτές είναι αντίθετες με την αισθητική μας.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Θα τα πούμε στο ΣΕΦ» είπαν με τον τρόπο τους ο Γκος και οι συμπαίκτες του στους Καταλανούς – Στο 1-1 η Μπαρτσελόνα

Το σκορ μπορεί να δείχνει τη σχετικά άνετη νίκη της Μπαρτσελόνα (77-69) που έκανε το 1-1 στη σειρά των...

More Articles Like This