Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2020

Ιταλική «απόβαση» στη Μακεδονία μας

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Το Γύρο Μακεδονίας 2019 ξεκίνησε ο Σύλλογος Φίλων της Alfa Romeo Ιταλίας, πραγματοποιώντας μια «απόβαση» Ιταλικής γοητείας στη χώρα μας, με μερικά από τα πιο όμορφα δείγματα της Alfa Romeo.

Για τρίτη φορά στην ιστορία του, ο Σύλλογος επέλεξε τη χώρα μας, για την πραγματοποίηση μιας ξεχωριστής συνάντησης με κλασσικά οχήματα Alfa Romeo.
Με σημείο αφετηρίας το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, 23 κλασσικά μοντέλα Alfa Romeo ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή την περιήγηση τους, με στόχο να ανακαλύψουν μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της Μακεδονίας.

Έχοντας ήδη ενθουσιάσει με το πέρασμα τους την Καστοριά, τον Άγιο Αχίλλειο, το Νυμφαίο και τη λίμνη Κερκίνη, το κομβόι που μεταφέρει την ιστορία της Alfa Romeo θα επισκεφτεί επίσης το Άγιο Όρος και τη Βεργίνα.

Σήμερα Πέμπτη 11 Ιουλίου, οι Θεσσαλονικείς είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά αυτά τα μοναδικά μοντέλα, που στάθμευσαν στην Πλατεία Αριστοτέλους από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Μοντέλα από το 1929 μέχρι σήμερα

Το κεντρικό σημείο της πόλης γέμισε από το μοναδικό στιλ των Alfa Romeo, με μοντέλα όπως η 6C 1500SS του 1929, που είναι και το «γηραιότερο» μοντέλο του γκρουπ, αλλά και τις σύγχρονες 4C και Stelvio, που αποτελούν τον ιδανικό δεσμό μεταξύ της ένδοξης ιστορίας και του δυναμικού σήμερα της μάρκας.

Η Stelvio αποτελεί και το επίσημο αυτοκίνητο υποστήριξης της εκδήλωσης, ακολουθώντας την πορεία των προγόνων της σε αυτό το διαφορετικό μαραθώνιο στη Μακεδονία.

Εφοδιασμένη με τον αποδοτικό Turbo κινητήρα πετρελαίου 2.2 210hp και το πρωτοποριακό σύστημα τετρακίνησης Q4, αποτελεί τον «φύλακα άγγελο» των 23 αυτοκινήτων του RIAR (Registro Italiano Alfa Romeo).

Μετά την ξεχωριστή αυτή επίδειξη στην Πλατεία Αριστοτέλους, τα μέλη του ιστορικού Συλλόγου θα αποχαιρετήσουν τη χώρα μας την Παρασκευή 12 Ιουλίου.

Αντώνης Μπληζιώτης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ