Ο κορωνοϊός, τα συμβόλαια που λήγουν και οι άδειες εξέδρες δημιουργούν πρωτοφανή εικόνα στη Σούπερ Λίγκα

Must Read

Τα πάντα είναι έτοιμα! Με κάποιες ουσιαστικές λεπτομέρειες να εκκρεμούν, όπως η εκδίκαση του CAS για ΠΑΟΚ και Ξάνθη (άγνωστο πότε), η εισήγηση στην Επιτροπή Δεοντολογίας για υποβιβασμό Ολυμπιακού και Ατρομήτου, πάμε για σέντρα στις 6-7 Ιουνίου. Εξέλιξη που είναι σωτήρια, για να μπορέσουν τουλάχιστον να γλιτώσουν ό,τι μπορούν οι ομάδες από οικονομικής άποψης, για να ασχοληθούμε επιτέλους με το ποδόσφαιρο και πάνω απ’ όλα για να μπορέσει ο κόσμος να βρει την ψυχολογική του υγεία, μετά τις δύσκολες μέρες που πέρασαν.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι ασφαλώς τίποτα δεν θα είναι το ίδιο, αφού μιλάμε για διακοπή του πρωταθλήματος σχεδόν τριών μηνών και η διεξαγωγή των τελευταίων αγώνων θα γίνει με άδειες εξέδρες. Ξεκάθαρο προβάδισμα στην υπόθεση «τίτλος» έχει ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά συγκέντρωσε 66 βαθμούς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και απέχει 14 βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, μόνο με αυτοκτονία θα έχανε την πρωτιά, ωστόσο η διακοπή λόγω κορονοϊού μπορεί να την επηρεάσει και να δυσκολέψει το έργο της. Δίχως όμως αμφιβολία οι «ερυθρόλευκοι» είναι μια ανάσα από την κούπα και ουσιαστικά στοχεύουν σε πέντε νίκες στα 10 παιχνίδια που θα δώσουν στο μίνι πρωτάθλημα για να την κατακτήσουν.

Η μάχη για τη δεύτερη θέση

Η μάχη για τη δεύτερη θέση, αν δεν αλλάξει κάτι στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο, θα κριθεί ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ! Λογικά η διαφορά με τον Παναθηναϊκό είναι αρκετά μεγάλη και οι «πράσινοι», οι οποίοι στην πραγματικότητα θα τερματίσουν τέταρτοι, εκεί που τελείωσαν και την κανονική διάρκεια, είναι η ομάδα που θα έχει τον ρόλο του ρυθμιστή για όλα τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Η δεύτερη θέση είναι ορθάνοιχτη με τα σημερινά δεδομένα. Ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκεται στο κατάλληλο «mood». Eχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα από τις δικαστικές διαμάχες, ενώ και αγωνιστικά δεν έπεισε ποτέ. Είναι άγνωστο πώς θα παρουσιαστεί σε διαδοχικά ντέρμπι. Από την άλλη, τα πράγματα γρήγορα γρήγορα έγιναν δύσκολα και για την ΑΕΚ, αφού ο Αραούχο θα λείψει έναν μήνα λόγω τραυματισμού, ενώ και ο Ολιβέιρα είναι ανέτοιμος. Ηδη λοιπόν η αποστολή της «Ενωσης» γίνεται δύσκολη και της αφήνει ελάχιστα περιθώρια επιλογών για την κορυφή της επίθεσης, εκεί που υπάρχει μόνο ο Λιβάγια. Λογικά, όποια ομάδα κυριαρχήσει στα μεταξύ τους ματς θα έχει τον πρώτο λόγο.

Η μάχη της Ευρώπης

Ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει το θέμα του προπονητή (ο Δώνης είναι στην πόρτα της εξόδου), τη μη ανανέωση πολλών συμβολαίων, ενώ υπάρχουν παίκτες που ή έχουν κλείσει αλλού (ο Αποστολάκης υπέγραψε στον ΑΠΟΕΛ, ο Βαγιαννίδης πάει στην Ιντερ) ή στο κεφάλι τους μπορεί να τριγυρίζει η προοπτική της μεταγραφής (Μακέντα). Σε αυτήν την περίπτωση το πόσο συνειδητά και ζεστά θα πάρουν τα πλέι οφ ποδοσφαιριστές που μπορεί ήδη να ξέρουν πως δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα όπου τώρα αγωνίζονται σίγουρα θα παίξει ρόλο. Πάντως ο Δώνης, που και αυτός βρίσκεται στον αέρα, κάνει άριστη δουλειά και το «Τριφύλλι» θα παλέψει όλα τα ματς και θα κυνηγήσει την έκπληξη για κάτι παραπάνω. Θα είναι στάνταρ ο ρυθμιστής!

Από κει και πέρα, το πιο μεγάλο πρόβλημα με τα συμβόλαια ανάμεσα στις έξι ομάδες το έχει ο Αρης. Στην ομάδα των «κιτρίνων» υπάρχουν πολλοί παίκτες που δεν θα βρίσκονται και του χρόνου στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ισως σε μικρότερο βαθμό αυτό να ισχύει και για τον ΟΦΗ. Γενικά είναι μία περίεργη κατάσταση, αλλά Αρης και ΟΦΗ -αν δεν καταφέρει να ανατρέψει την τιμωρία του αποκλεισμού από την Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός- έχουν κερδίσει την ευρωπαϊκή έξοδο και θα πολεμήσουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα χωρίς άγχος.

Η μάχη για το μπαράζ

Διαδικαστικό χαρακτήρα θα έχουν τα περισσότερα παιχνίδια των πλέι άουτ, καθώς οι ομάδες είναι αδιάφορες βαθμολογικά. Θυμίζουμε ότι συμμετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7-14 και θα διεξαχθούν σε επτά αγωνιστικές ημέρες σε έναν μοναδικό γύρο. Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7 (Ατρόμητος 32), 8 (ΑΕΛ 30), 9 (Αστέρας Τρίπολης 30) και 10 (Λαμία 27) της κανονικής περιόδου θα αγωνιστούν σε τέσσερις εντός έδρας και τρεις εκτός έδρας αγώνες, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες θα αγωνιστούν τρεις εντός έδρας και τέσσερις εκτός. Αδιάφορος είναι και ο 11ος Βόλος (27 β.), με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις τελευταίες θέσεις. Εκεί βρίσκεται η Ξάνθη, καθώς με τις δικαστικές αποφάσεις και το -12 έπεσε στους 18 βαθμούς, μόλις έναν περισσότερο από τον Παναιτωλικό, που είναι στην προτελευταία θέση, η οποία οδηγεί σε μπαράζ παραμονής. Τελευταίος είναι ο Πανιώνιος με 11 και ελπίζει σε ένα θαύμα για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ασφαλώς κι όλα είναι πιθανά, αφού η απόσταση των «κυανέρυθρων» με τα «καναρίνια» του Αγρινίου είναι στις δύο νίκες. Για να καταφέρουν όμως να αποφύγουν την τελευταία θέση θα πρέπει να εμφανιστούν σαφώς πιο βελτιωμένοι απ’ ό,τι στην κανονική διάρκεια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This