Τρίτη 11/5/2021

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Παναθηναϊκός ζητά να αποχωρήσει από την Ευρωλίγκα!

Και το… σίριαλ «μπασκετικός Παναθηναϊκός» συνεχίζεται ακάθεκτο με αναπάντεχες ανατροπές, καθώς μόλις ανακοινώθηκε η απόφασή του να αποχωρήσει από τη Euroleague!

Πιο συγκεκριμένα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, με επιστολή της στη Euroleague, ζητάει να αποχωρήσει από τη διοργάνωση, χωρίς φυσικά πληρώσει τη ρήτρα του συμβολαίου τους.

Όπως είχε προαναγγείλει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στην πρόσφατη συνέντευξη αποχώρησής του από την ομάδα, ο Μάνος Παπαδόπουλος θα καλούνταν να αποφασίσει τη διοργάνωση στην οποία θα συμμετείχε ο Παναθηναϊκός την επόμενη σεζόν.

Η απόφαση, λοιπόν, φαίνεται ότι ελήφθη, καθώς, όπως ανακοίνωσε επίσημα η «πράσινη» ΚΑΕ, εστάλη επιστολή στη Euroleague, με την οποία και αιτείται την… από κοινού λύση της συνεργασίας τους!

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Κύριε Bertomeu,

Όπως καλώς γνωρίζετε, τους τελευταίους δύο μήνες, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επικοινωνεί μαζί σας, τόσο εκφράζοντας, διακριτικά μεν, αλλά με σαφήνεια, τη θέλησή της να λήξει το εγγυημένο συμβόλαιό της με τη Euroleague Properties Α.Ε. όσο και ζητώντας το σημαντικό αυτό θέμα να τεθεί ενώπιον των αρμόδιων οργάνων το συντομότερο δυνατό.

Ωστόσο, η απάντησή σας ότι μια τέτοια εξέλιξη θα έβλαπτε ουσιωδώς τις διαπραγματεύσεις της Euroleague Basketball με τους χορηγούς της, καθώς και το ίδιο το προϊόν αυτής εκείνη τη χρονική περίοδο, κατά την οποία βρισκόταν σε έξαρση η κρίση της πανδημίας, είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα μας να λάβει υπόψη τον προβληματισμό σας και να επιλέξει να ενεργήσει καλόπιστα, με τη μέγιστη λεπτότητα. Δε στείλαμε επίσημη ειδοποίηση, ούτε προσπαθήσαμε να ασκήσουμε οποιαδήποτε πίεση, σεβόμενοι τη συγκυρία.

Παρόλα αυτά, ο καιρός πλέον έχει περάσει προ πολλού και ακόμη δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε απάντηση στο εύλογο και νόμιμο ανωτέρω αίτημά μας.

Κατά συνέπεια, ενόψει του γεγονότος ότι – ενδεικτικά – η παρουσία της ομάδας μας στη διοργάνωση δεν αποδείχθηκε καθόλου επωφελής για εμάς, ενώ ταυτόχρονα, δεν υπήρξε ωφέλιμη εκμετάλλευση ούτε αύξηση των εσόδων του προϊόντος της Euroleague, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζει γραπτώς και επισήμως την πρόθεσή της να μεταβιβάσει την άδεια συμμετοχής και τις μετοχές της στη διοργάνωση.

Ζητούμε επισήμως από τα αρμόδια όργανα της Euroleague να προβούν αμελλητί και δεόντως σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με το θέμα αυτό.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Ο Πρόεδρος

Μάνος Παπαδόπουλος»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ