Τρίτη 11/5/2021

Δημήτρης ΕΝΑΝΤΙΟΝ Γιαννακόπουλου

Πρέπει να έχουν περάσει 8 χρόνια που έτυχε να γνωρίσω δια ζωσης τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Θυμάμαι την απογοήτευσή του όταν με ρώτησε “Τι ΟΜΑΔΑ είσαι;” και του απάντησα ότι δεν ασχολούμαι καθόλου με αθλητισμό και πως δεν υποστηρίζω κάποια συγκεκριμένη ομάδα.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον μπασκετικό (και όχι μόνο) Παναθηναϊκό, γράφονται αυτές οι γραμμές.

Ο Δημήτρης αποφάσισε να γράψει τον επίλογο της χρυσής εποχής της οικογένειάς του, στον Παναθηναϊκό. Το αποφάσισε. Δεν τον ανάγκασαν. ΑΠΛΑ το αποφάσισε. Είτε αρέσει σε μερικούς, είτε όχι, αυτή είναι η πραγματικότητα.

Και το αποφάσισε ο Δημήτρης, όχι ο Γιαννακόπουλος. Διότι ο Δημήτρης είναι οπαδός, είναι φίλαθλος, διότι ο Δημήτρης είναι σαν κάποιον από όλους εσάς που στηρίζετε τον Παναθηναϊκό απλά με πιο μεγάλο πορτοφόλι. Διότι τον Δημήτρη τον ενοχλούν τα πουκάμισα και οι ψευτο-κυριλέ καταστάσεις. Τον ενοχλούν οι ψεύτικες υποσχέσεις σε ο,τι αφορά το γηπεδικό και τον ενοχλεί σε μέγιστο βαθμό γενικότερα το ΨΕΜΑ και η κοροϊδία.

Περισσότερο από όλα όμως τον ενοχλεί να παραβιάζεται ή να ενοχλείται ή να απειλείται (ονομάστε το όπως εσείς θέλετε) το τρίπτυχο που τον μεγάλωσε ο κ.Παύλος και αυτό δεν είναι άλλο από το ΠΑΤΡΙΔΑ – ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Όταν αυτό συνέβη, ο Δημήτρης δεν είχε άλλη επιλογή. Ο Γιαννακόπουλος μπορεί να είχε, ο Δημήτρης όμως έκανε αυτό που θα έκανε οποιοσδήποτε από εσάς. Προστατεύει την οικογένεια του, τη βιολογική, καθώς και την 2η οικογένεια του, η οποία είναι οι στενοί του συνεργάτες.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, γνωρίζουν ότι η κόντρα με τη ΘΥΡΑ 13 θα μπορούσε να έχει λήξει πριν καν αρχίσει με τελείως διαφορετική κατάληξη. Φυσικά κάτι τέτοιο θα ήταν ενάντια σε όλους τους απλούς οπαδούς, οπότε ορθώς κατά την άποψή μου αποφάσισε να ξεχωρίσει τον Δημήτρη από τον Γιαννακόπουλο. Όποιος θεωρεί ότι έκανε πίσω, είναι βαθύτατα νυχτωμένος.

Η ιστορία θα γράψει, πως αυτοί που τον έκριναν, είναι αυτοί που δε στερήθηκαν. Είναι αυτοί που φωνάζουν πίσω από τα πληκτρολόγια για το γηπεδικό, χωρίς καμιά άλλη πρακτική ενέργεια. Είναι αυτοί που έχουν άποψη για τα πάντα, κρίνοντας ότι δεν τα τακιμιασε με την εκάστοτε Κυβέρνηση για να βρει λύσεις, ενώ οι ίδιοι τον θαυμάζουν που δεν έσκυψε κεφάλι.

Η ιστορία θα γράψει, δυστυχώς, πως έφυγε ο Δημήτρης και όχι ο Γιαννακόπουλος.

-ΠΜ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ