Σάββατο 12/6/2021

Έρχεται νέος αρχιδιαιτητής στη Super League και θα είναι… αλλοδαπός!

Με ψήφους 16 υπέρ και 1 λευκό (από τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ Νίκο Βακάλη), η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας αποφάσισε οριστικά για τη διαδικασία επιλογής της νέας ΚΕΔ στη… μετά Βίτορ Μέλο Περέιρα εποχή.

Η σχετική διαδικασία αναφέρει επ’ ακριβώς: «H EΕ/ΕΠΟ συναινεί στη διαδικασία και εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο να υπογράψει τις συμβάσεις με το που επιλεγούν οι ειδικοί. Η ΕΕ/ΕΠΟ ορίζει τον πρόεδρό της ως εκπρόσωπό της, ο οποίος θα παρίσταται στη διαδικασία. Εκ μέρους των FIFA/UEFA, στη διαδικασία θα συμμετέχει ως παρατηρητής ο Πετρ Φούσεκ».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη συνάντηση του Working Group θα γίνει την Τρίτη 14/7, η δεύτερη συνάντηση την Πέμπτη 16/7 και η τρίτη συνάντηση μαζί με την ψηφοφορία την Παρασκευή 17/7. Ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ που θα επιλεγεί από τους Big 4 θα είναι ξένος και θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών, ενώ ο ίδιος θα επιλέξει και δύο ξένους συνεργάτες. Από αυτούς ο ένας θα είναι ο VAR expert.

Τα ονόματα των διαιτητών θα τεθούν από τον πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA Ρομπέρτο Ροζέτι. Στόχος της UEFA, που εμπνεύστηκε τη διαδικασία, είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΚΕΔ να βρίσκεται στην Αθήνα με τη λήξη του πρωταθλήματος της Super League, ώστε να ενημερωθεί από τον Περέιρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ